• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Не се карайте. Преди няколко месеца сложих парадната резервна гума на галаксито. Оригинална никога не слагана с немски въздух. Понеже седи отдолу и събира всичката мизерия не беше сваляна от стойката. Всичко отдолу е леш. Джантата е корозирала жестоко. Стойката се е заварила от ръжда и кал и не мърда. Наложи се да кърта със секач. Механизма се натроши. Самата гума кънти като буре. Има по 10мм мустаци, но на пипане е кокъл. Сложена е там от производителя на автомобила през далечната 2003г. След измиване с Меглио и сушене гумата изглежда избеляла, покафеняла, зеленясала, а джантата е цялата в ръждиви язви. Имах черен спрей гланц. Пръсках наред. От метър два изглежда трепач. Не съм си и мислел, че ще се наложи да я ползвам така, но... Тъкмо бях монтирал летните, а зимните ги измих и една от летните се издъни. Не бях в града. Имах още 7-8 км до най-близкия гумар. Имах в мен и лепенки и фитили и компресор, но сложих тази "резервна". Прекръстих се без да съм вярващ и бавно потеглих. Не можах да мина и 3 км. Гумата буквално се счупи. Остана страничния борд като диск. Натроших останалото и си прибрах джантата. Ако не става за резерва ще става на барбекю.
вт сеп 24, 2024 9:29 pmgogo7777 написа:
Ма ти си много упорит идиот. Ти писа, че си ги купувал втора употреба. Та кога са били нови, преди датата на маркировката ли? Реално колко си ги търкалял. Тук говорим за експлоатация, а не за колекциониране на гуми.
Истерията не е добър атестат, Гога.
Дай линк за втора употреба и кои!
Нещо се обърка с мишленките и онези от клипчето.
Не е моя грижа кашата в главата ти, слабата памет и нескопосното проследяване на хронологията.
вт сеп 24, 2024 9:35 pmMamaMy написа:
Не се карайте. ...
Мама, не се карам с никого. Дори не бих си позволил да съжалявам подобна личност. Вижда се какво си позволява и до къде слиза.

Не само казах, каквото имах за гумите, а и показах. Видяха се самите гуми и тяхната възраст.
Едните са на джанти и готови за тестово каране. Другите мога да монтирам и предоставя, пак за моя сметка.

Гога, втората употреба беха само за пример и отдавна са рециклирани, надявам се.
Мишелин е табела и доказал се бранд.
емовлаха - специалист
Лошо няма да се споделя, като теглим шарките/чертите де, галоши авела дукимента 295/40R20ZR Дамаджана 6л. конумрел.

10г. някой или 5 на такава мърша да е търкалял?

Аз малко музичка тей за фон :)

hidrazin - майстор
Па не моем са разберем и па ще требИ да се самоцитирам.
пон сеп 23, 2024 9:36 pmhidrazin написа:
Относно "живота" на гумите мое да си изтъркате пръстите от писане и няма да стигнете до еднозначен и правилен отговор.
- На един колата му стои в тях в гаража/под ореха/под навес и на работа пак така. Сменя си летни/зимни и ги държи на "хотел" в торби. Минава малко километри годишно. Не държи колата на слънце.
- На друг точно обратното. Държи колата на улицата и на работа е пак така - цял ден изложена на жегата и печена от всякъде от слънцето щото наоколо няма и трънка слива.
- Трети пък купува евтини китайски и турски гуми и няма кинти да ги сменя лято и зиме. Кара ги целогодишно докато "свършат".
- Четвърти е стриктен шофьор и твърдо спазва ограниченията. И дори да се качи на магистрала никога не вдига повече от 100-120 km/h.
- Пети кара Самурай на който скоростомера му е до 140km/h като реално никога не мое да "скочи" над 120km/h ... :-D
Да продължавам ли още? Вариациите, комбинациите и най-вече спермутациите са безкрайни! :cool:
Мисля че стана пределно ясно че НЯМА еднозначен и правилен отговор!
:partyman:
P.S. Айде и ДРУГО.
Цялата охладителна система на двигателя е бъкана с ... ГУМЕНИ МАРКУЧИ. Включително и парното.
Да прибавим ВСИЧКИ ГУМЕНИ МАНШОНИ.
Да прибавим и ВСИЧКИ ГУМЕНИ ТАМПОНИ.
Да ПРИБАВИМ и ВСИЧКИ ДРУГИ ГУМЕНИ неща които съм пропуснал.
Кой ги сменя ВСИЧКИТЕ на всеки 5 или айде на 10 години след като масово которите у нас са на 20+ години? :)
И въпреки това дето написах.
И въпреки клиповете дето ще сложа.
Пак за мен си остава - гуми след 10 години НЕ. Толкоз.
На гума 10+ години и вярвам точно толкова, колкото на кварталната ку...чка. Не е ясно кога ще я удари хормона и ще роди ... ПТП. :lol:
Е па колко да съм ги търкалял?
Във видеото се вижда, а и се чува- 4-5мм грайфер.
Осем години не бяха сваляни от колата, последните две заменяни от летните, дето Дънди не случил с такива. Осем години на атмосферните условия, без гараж. Е?!!!
Никакви ПТПта и да не чува Шефа!
Свалил съм ги, значи са за кофата.
Монтирам ги само заради инат юнак каучук специалист и не за каране, а само за тест- да видим държат ли, опечени ли са, гърмят ли...
hidrazin - майстор
вт сеп 24, 2024 10:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Осем години не бяха сваляни от колата, ...
НЯМА гума която да ми е устискала повече от 4 години. Айде 5 по времето кога сменях летни/зимни.
Зимните ме държат по около ДВЕ зими. После отиват за "летни" щото вече за никакъв чеп не стават. :)
Нова, зимна гума - 2 зими. Плюс още 2 години като лятна - общо 4 години. После в контейнера.
И да отпусна по 1 година като бонус, па няма как да карам стандартни, и дори "маркови" гуми повече от 4-5 години.
Просто ... ги скапвам. :?
:partyman:
P.S. В гаража май трябваше да снимам не дъртия Continental а гумите от втория ми комплект джанти - на не-повече от 4 години. Айде и 5 да са.
Не помня точно но имат DOT. При нужда ще го снимам заедно с гумите дето са почти СЛИК.
Така чееее... неведоми са пътищата Господни!
Така е.
2010 декември трябваше да се кача на Боровец- командирован.
Отидох при "Жижо" и рекох- най евтините зимни гуми.
Даде ми първите две, като каза- караш нон стоп, докато се износят и после пак такива.
Следващият декември пак там за още две, та станаха комплект, през една година родени.
И те така те. Гумите излязоха повече от читави.
От холандките също съм доволен. Не ме удовлетворяват много по завоите в проходите, на са повече от добри. Сигурни гуми. Ако сложа гума, която да се представя що годе на планинско изкачване, няма да ми хареса по никой друг критерий.

Явно е уместно да спомена, че през последните вече дванадесет години имам навъртяни малко над 80х км на шосейка. Кара се целогодишно.
Някой да каже какви гуми и кой декември да му ги монтирам!
chapara - майстор
Майко мила, ерудитите щом сте така, кво да говорим за простолюдието🙄🙄 И аз си движа по страната смел, убеден в изправността на автомобилите. От утре с каска и поне с бронежилетка. Ужас и срам. Мойте гуми са второ лято, чисто нови, четири, и се замисям за догодина дали да им давам шанс.
ср сеп 25, 2024 12:20 amchapara написа:
Майко мила, ерудитите щом сте така, кво да говорим за простолюдието🙄🙄 И аз си движа по страната смел, убеден в изправността на автомобилите. От утре с каска и поне с бронежилетка. Ужас и срам. Мойте гуми са второ лято, чисто нови, четири, и се замисям за догодина дали да им давам шанс.
Афродитите да се ориентират към танк!
Отпадат дилемите с каски, гуми, броненамсико......
Чирачетата - специалист
вт сеп 24, 2024 9:07 pmgogo7777 написа:
Ами какъв си бре? Нали 10 годишни гуми, ся станаха 5-6 годишни. То като ви чета глупостите, гумите надживяват автомобила.
С " перфектни " съвети са за останалите във форума :axe:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: