Връзката между 2 свята
m84 - специалист
В коридора има 20 годишна ламперия( цват-бледо жълт),тъй като тава е демоде искам нещо модерно,на под нея няма шпакловка ,а отгоре е с гипсови орнаменти.Исками се да ги махна тия орнаменти на всякуде в апартамента,но става мниго сложно(трябва да се направи навсякъде нова шпакловка и за сега мислим да си стои.
Veselin90 - помощник
Ако не са ти много криви стените бих те посаветвал да налепиш тапети.Ако са криви.. можеш да ги изравниш и да удариш една финна шпакловка и да боядисаш с латекс.. А за орнаментите.. изясни си пъво дали искаш да ги махаш и ако да действай.Ако са такива каквито мисля, после повърността се изравнява много лесно, така че няма да е кой знае каква работа.
Последна промяна от Veselin90 на вт фев 03, 2009 12:16 pm, променено общо 1 път.
tokuro40 - специалист
дай снимки и ще го мислиме :)
m84 - специалист
пускам няколко снимки и чакам съвети за това как да ги махна без да ровя много
m84 - специалист
абе как да ви пратя снимки,че нещо май не знам как
rulom - модератор
Намираш в компютъра снимката която ти трябва, избираш и добавяш снимка в поста с бутона Add Attachment, в празното поле може и коментар към снимката да се добави, могат да се добавят до 5 бр. снимки.
masterval - майстор
Veselin90, пишеш "искам нещо модерно", но го криеш, кво ли е то?
Аз бих подмазал дупките от дюбелите (или трупчетата) с гипсова шпакловка, почистване на нешпаклованата част с шкурка и шпакловане.
Според уменията можеш да сложиш и фина шпакловка, след това в зависимост от онова "модерното" - латекс. Както го измислиш.
Но не бих махал гипсовите фризове, освен ако не са много и грозни. Те придават по-завършен вид на стаите, поне според мен.
Dansaver - специалист
Аз се отказах от подмазването защото стените бяха много криви и предпочетох ламперия тип Практикер, Тапети също става, но те обират само малките неравности а как е станало виж тук:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=14598

Тема "какво да сложа на мястото на старата ламперия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: