Ел. инструментите. Консумативи.
Една Макита имам от точно девет години. 10.8в, не помня ампери, въртящ момент и пр.
Не ми се проверява просто, а с цели две думи- слабичка е, но върши работа безотказно.
Последно време сякаш отслабва. Предвид годините, считам го за нормално.
Миналата година заприходих безчетков Парксайд, серията на 12в, 35Нм., с две батерии по 2Ач и една допълнителна 4Ач.
Последната промоция случих още един безчетков, но вече по мощен- 45Нм с още една допълнителна батерия 5Ач.
Не зная колко работа ще свършат, но поне не са скъпи.
Очаква ме покрив. Ако го довърша с тях, както и импакта, ще са се "изплатили".
kr1100 - майстор
нед сеп 29, 2024 3:02 pmmiroki написа:
Никъде не продават само четки. А и не е ремонтнопригодно. Двигателчето цялото продават. То четките за другите са по 7,50 , а двигателчето 31 лв.
На ул.Дунав Франсизкуп срещи бус паркинга. Автомобилни и припасване.
hidrazin - майстор
пон сеп 30, 2024 1:04 pmkr1100 написа:
Автомобилни и припасване.
Не става.
:partyman:
miroki - майстор
Тези са такива, това е с четкодържателя
Изображение
нямат и пружинки. Трябва бая да се пили.
Тук в Тему моторчето е 12 лв. но дали е същото не знам.
kr1100 - майстор
пон сеп 30, 2024 2:49 pmhidrazin написа:
пон сеп 30, 2024 1:04 pmkr1100 написа:
Автомобилни и припасване.
Не става.
Нали винто. е 12 -20В ? Защо да не става? Не съм писал за медни четки , а за такива от вентилатори за купето.
Но, ако в Тему мотора е 12 лв не си заслужава натъманяването на четките още повече разглобяването.
zz_stefanov - майстор
Трябва ли да ви припомням вица за двамата сърби дето се разхождали в САЩ и накрая завършващ с "Ово е стандарт, е*еш и хвърляш"
Та всички марки вече участват в ниския ценови диапазон в програмата "Ово е стандарт". Беше каквото беше. :)
hidrazin - майстор
пон сеп 30, 2024 4:49 pmkr1100 написа:
Нали винто. е 12 -20В ? Защо да не става? Не съм писал за медни четки , а за такива от вентилатори за купето.
Но, ако в Тему мотора е 12 лв не си заслужава натъманяването на четките още повече разглобяването.
Уфффф... Айде да е не си заслужава. Четките са доста малки и ще падне голямо пилене а накрая пак няма да е това което трябва да е.
Освен това се продават и САМО ЧЕТКИ... :)
Ще му смениш четките ама я не го капсуловаш пак добре, я пък му заминат втулките, я пружините от прегряване вземат че омекнат...
Не че навремето не съм си правил такива циркове.
miroki - майстор
Сложих моторче, да не си играя.
После мога да ремонтирам старото. То вече го отварях няколко пъти, въпреки, че работеше добре, го смених, да не ме изпорти, когато не искам.

Тема "Какъв винтоверт да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: