Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Gondwanaz - напреднал
Един познат ми каза, че ударната функция на винтоверта можело да се изключи, но според това, което прочетох по форумите не можело да се изключи и то не можело да се ползва като стандартния винтоверт. Това за всички ударни винтоверти ли важи или зависи от характеристиките на конкретния модел? Също така, ударните винтоверти може ли да отвиват и имат ли бутон за регулиране на скоростта на въртене, мисля че се наричаше съединител?
Дай линк, да почетем и другите от форумите!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср окт 02, 2024 7:26 pmGondwanaz написа:
Един познат ми каза, че ...
Да, да и да
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср окт 02, 2024 7:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не бъди лош, човекът поне има стил
ср окт 02, 2024 7:56 pmn_a написа:
ср окт 02, 2024 7:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не бъди лош, човекът поне има стил
Любознателен съм.
kozl - майстор
Импакта като ударен винтоврът :?
Основната цел е завиване/отвиване и постигане на по-голям въртящ момент с по-малка мощност на уреда.
Аз имам лидълски, но рядко го ползвам.
Не може да се изключва ударната функция, защото точно това е функцията, с която работи уреда. Все едно представи си удар с чук по гаечен ключ.
Може да отвива и завива. Лидълските, които продават сега имат бутон за избор на 4 настройки, по-старите им нямаха такъв бутон. Затягащия момент е зависим от скоростта на въртене, а също и от броя на ударите.
Само с богат опит от употреба може да се установи колко е стегнал импакта.

Другите ударни винтовръти, които не са перфоратори имат допълнителна функция за осово отместване на въртящия патронник и откатно създаване на удар от собствената тежест или от натиска на оператора в посока на пробиването, а основната цел е пробиване.
Gondwanaz - напреднал
чет окт 03, 2024 8:48 amkozl написа:
Импакта като ударен винтоврът :?
Основната цел е завиване/отвиване и постигане на по-голям въртящ момент с по-малка мощност на уреда.
Аз имам лидълски, но рядко го ползвам.
Не може да се изключва ударната функция, защото точно това е функцията, с която работи уреда. Все едно представи си удар с чук по гаечен ключ.
Може да отвива и завива. Лидълските, които продават сега имат бутон за избор на 4 настройки, по-старите им нямаха такъв бутон. Затягащия момент е зависим от скоростта на въртене, а също и от броя на ударите.
Само с богат опит от употреба може да се установи колко е стегнал импакта.

Другите ударни винтовръти, които не са перфоратори имат допълнителна функция за осово отместване на въртящия патронник и откатно създаване на удар от собствената тежест или от натиска на оператора в посока на пробиването, а основната цел е пробиване.
А може ли с ударен винтоверт да се направят отвори за дюбел в бетон?
kozl - майстор
Кое наричаш ударен винтоверт?
Gondwanaz - напреднал
чет окт 03, 2024 9:39 amkozl написа:
Кое наричаш ударен винтоверт?
Винтоверт с ударна функция
kozl - майстор
Има ли този винтоврът шайба с номера, с която се регулира въртящия момент при завиване и развиване?

Тема "Може ли ударният винтоверт да се ползва като стандартен винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: