Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Може, с тънките свредла и голямо търпение. Понякога не може.
Общо взето- Не може.

До тук нито става съвсем ясно за импакт или обикновен винтоверт говори, нито му иде на стила да покаже на снимка кое вълнува съзнанието му.
Достатъчно евтини са лидълските винтоверти, перфоратори и импакти, за да си позволи два или три инструмента за спорадична домашна употреба.
hidrazin - майстор
чет окт 03, 2024 9:39 amkozl написа:
Кое наричаш ударен винтоверт?
Вероятно нещо като единия ми дърт винтоверт. Ето, имам на него и превключвател с позиция чук.
Отделно оборотите му са с 3 позиции.
Ама бетон с него не бих се фанал да дупча освен ако не е нещо единично и на зор.
За тухла няма проблем.
Ма питащия де му е акъла че не каже за КАКЪВ точно винтоверт става дума - производител, модел.
С ченгел ли трябва да му се вадят...

Прикачен файл:
Винтоверт удар.png

:partyman:
kozl - майстор
Обясненията в първия пост ме навеждат да мисля, че става въпрос за импакт.
Импакта може да върти винтове и приемам, че може да бъде наричан винтоврът.
stefanjor - специалист
Имам PSBSA X20.
Има оция за изключване на удара.

Прикачен файл

Vint_Chuk.jpg
Vint_Chuk.jpg (27.37 KиБ) Видяна 1004 пъти
По скоро има опция за включване на удара.
Винтоверт подсказва, че врътка нещо, а пробивен такъв има функция и удар.
Лично аз не съм виждал без. И трите, които притежавам, имат.
Вероятно онези малките, по 4-5 волта дето са, те да нямат удар.
Gondwanaz - напреднал
Не съм избрал уред, точно затова питам какъв тип уред да взема. Нещата, за които ще се ползва са правене на отвори за дюбел в таван на баня, който предполагам е от бетон, правене на дупки с боркорона за конзола в тухлена стена, пробиване на PVC или ламаринени канали за кабели и евентуално монтиране на маси/шкафове.
bigdragon - майстор
Ти си за малък перфоратор и обикновен винтоверт, а не за импакт винтоверт.
Боркорона за конзоли и сглобяване на шкафове трудно се комбинират с една машина.
Импакт винтоверта е за големи въртящи моменти.
Разгеле!
Последната препоръка на Драго е точна.
Що трябваше чак сега това признание?!
Лидълския акумулаторен перфоратор го заприходих за работа при спасителни акции в пещери и пропасти. За цивилизацията си имам жичен.
kozl - майстор
чет окт 03, 2024 12:04 pmGondwanaz написа:
Не съм избрал уред, точно затова питам какъв тип уред да взема. Нещата, за които ще се ползва са правене на отвори за дюбел в таван на баня, който предполагам е от бетон, правене на дупки с боркорона за конзола в тухлена стена, пробиване на PVC или ламаринени канали за кабели и евентуално монтиране на маси/шкафове.
Определено не си за импакт.
Е аз за:
Дупки в бетон имам перфоратори - разни. Последно ползвах лидълски на батерия 20V. Цена 70+34=104 лв. Пробвал съм с ударен винтоврът в бетон. Някои бетони пробих с мъка, за други се отказах.
правене на дупки с боркорона за конзола в тухлена стена - не бих се мъчил с лидълския перфоратор за това. Имам перфоратор Спарки и Макита на ток. По-мощен винтоврът ще се справи за боркорона в тухли. Аз лично нямамам такъв и за тва нямам и предложения.
пробиване на PVC или ламаринени канали за кабели и евентуално монтиране на маси/шкафове за такива се сравям с лидълски винтоврът на 12V с повечко батерии зависи от обема на работата. Не е ударен. Последна цена 39+22=61 лв.
Само за Козлин.
В ПС (пещерно спасяване) ползваме маркови акумулаторни машини.
Ако не се справят те, значи и ние не се. Да, ама Не! Справяме се на най високо световно ниво.
Признанието ти за мъките на парксайда с бетона леко ме замислят.
Не мога да кажа, че ме отчайват, понеже "инвестицията" е никаква- както споменах, заприходих 12 волтовата машина точно за работа по скали.
Все за нещо ще свърши работа. Няма да го връщам я!

Тема "Може ли ударният винтоверт да се ползва като стандартен винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: