Нека намерим най-тънките цени.
пет окт 04, 2024 1:46 pmkozl написа:
пет окт 04, 2024 11:53 amТрифон П.Трифонов написа:
Какви батерии имаш за него?
1 бр. 4 Ah и няколко 2Ah. Обаче в случая 4Ah я ползвах на малкия лидълски ъглошлайф. Ъглошлайфа също бързо ги изтощава батериите.

А то и аз имам Факом гедоре,но темата е Лидълска.
А понеже съм купувал вложки, то продават ударни и такива за гедоре. Но ударни имам само няколко по-големи по размер за 3/4'.
В комплекта на гайковерта1/2',12V има 4 бр. вложки не помня какви размери.
Разбираемо защо си установил, че не става.
С 2Ач батерия какво очакваш да свърши? Карлос Насар на леща колко ще вдигне?
Купих му 5Ач батерия, но го въртях с 4Ач. Първата я сложих на заряд веднага.
Бъди малко по настойчив, при следващият си опит, още малко по търпелив и ще останеш изненадан. На кутията също пише, че стойностите на в.м. се постигат с 5Ач батерия.
Старото ми гедоре е от китайски кашкавал, недостатъчно зрял, за 20-25лв.
17, 19, 21 и 23. За последната не съм много сигурен. 17 ще бъде допълнена от истинска ударна хром- молибден.
kozl - майстор
Тази препратка прочете ли в предните ми постове :?
Настоятелно все пак съм развил един болт :-D
Но това на база експерименти. За смяна гуми ще си ползвам класиката Х + тръба за отвиване и Х + динамометричен за завиване на болтовете. Хем и гимнастика ще си спретна - дваж у годината :roll: .

Къде е тази 5Ah батерия и на каква цена?
Явно съм я пропуснал и явно нямам намерение да я придобивам.

Гледах 20V има по над 100 лв. още по-яки батерии, но аз имам 2 бр.4Ah и няколко по 2Ah, които на този етап ме устройват и не смятам да купувам от по-големия капацитет.
Пък и си мисля като работя с 20V винтовръти не е ли по-удачно да си сменям по-често батериите и да ми тежи по-малко в ръката :?
Като ми трябва по-голям въртящ момент ще ползвам импакта или гайковерта (и двата лидълски).

И да допълня:
От 12V 4Аh рязко и намаля капацитета. След месец чакане "по устав" ми я смениха. От 2Ah-вите нямам до момента брак.
За 4Ач батерия съм пропуснал.
5Ач пуснаха миналата седмица, заедно с машините на промоция.
В кауфланд има наличен импакт 20В, който се изчерпа набърже в лидлото.
Видях и 8Ач 20В батерии, също в кауфланд.

Моят импакт 12В не спира да чука докато държа спусъка.
kr1100 - майстор
пет окт 04, 2024 5:50 pmkozl написа:
.... За смяна гуми ще си ползвам класиката Х + тръба за отвиване и Х + динамометричен за завиване на болтовете. Хем и гимнастика ще си спретна - дваж у годината :roll: .
Изпипан метод от години, Бай тръба е незаменима за отвиване.
:partyman:
Бай тръба навсегда друг тебя..............пока он всегда под рукой.
gnt69 - майстор
Аз пък минах на всесезонни гуми и не сменям. :partyman:
пишман_майстор - майстор
Влязох преди час и половина в кауфлана да си взема нещо за мезе и фърлих едно оче встрани...
Гледам пуснали утрешните промота на 12в. Машинки и батерии.
Взех си две батерии по 5ач. Имаше доста бройки на рафта. Дано изкарат маалко повечко от предните 4ач.
Машинките ги пропуснах.
нед окт 06, 2024 8:12 pmпишман_майстор написа:
... Дано изкарат маалко повечко от предните 4ач...
Колко изкараха тия?
Батерия на Макита държи вече 9 години.
пишман_майстор - майстор
Около две години едната и втората около две и половина. Д/г по около 25-30 заряда да са имали.
Проблема е, че един елемент ( щото имам и две такива по 2ач "заминали" ) или една секция от елементите се скапва и батерията е аут. Всеки последващ заряд е все по-къс , с много кратка работа и накрая отказ от зареждане.
Предполагам де. Таман отворих в яда си едната 4ач, да видя де е грешката. То взеха, че в кауфланд пуснаха нови 5ач....
П.п. от моделите без баланс са , ако не греша. Щото кога погледнах ( наскоро) на едни в магазина пишеше, че са с баланс на клетките, а на моите не си спомням за такваз екстра...
brum - майстор
Па аз да се оплача - изгора ми performance ъглошлайфа дето е с батерия :wuah: . Да видим сега ще си го вземат ли обратно или ще го оправят.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: