• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
Някъде назад в темата бях писал, че ползвам, но предвид това къде и колко карам ще минавам към всесезонни, а и кръста вече ме боли и не ми се занимава със смяна. Колко мърда и колко не много зависи къде, как и какво се кара, в общи линии е много субективно. Сещам се преди много години, май някъде по Димитровден 2014 се падаше, си бяхме направили една нисанска среща на Узана, вечерта запивка, на сутринта колите ни ги няма. Повечето бяха с летни гуми и падна голямо бутане да излязат от паркинга, аз с нови зимни никакви проблеми.
Прикачен файл:
IMG_3219.JPG
Дай боже безпроблемно ползване на летни гуми през зимата!
Който и да изтърве твърдение, че летни гуми не мърдат на сняг, всъщност е прав- ако не си седят на едно място, то всяко друго движение води до неприятности.
Били сме млади, чувствали сме се безсмъртни, и сме прекалявали с приказките. Едни повече, други по малко, Дънди.

В подобна ситуация, като на снимката, ми остана високопроходимото предно предаване, с летни гуми, цяла седмица, на центъра на селото- гр Аксаково.
През това време карах пикливото задно на едно БМВ. Не се спря, да го ...!
DundyTheCroc - майстор
Гледай сега, нещата са много относителни, има хора с нови коли и премиум зимни гуми, които приключват карането в дерето, има и евтини коли със стари гуми, стигащи спокойно от точка А до В. Сещаш ли се едно време как нямаше зимни гуми, ама имаше шофьори, сега е обратното :-D
gogo7777 - майстор
За мен най-важният фактор, когато се кара със стари или летни гуми през зимата е спирането. Всеки шофьор привиква към колата, която кара и къде я кара. Аз лично гуми на повече от две години каране вяра нямам.
miroki - майстор
Има доста по темата, но заветното число е 7 градуса. Под и равно зимни, над и равно летни.
За един милион българи по морето може и всесезонни, но трябва да се гледа за тях грайфер 4мм за зимата.
нед окт 06, 2024 2:17 pmDundyTheCroc написа:
Гледай сега, нещата са много относителни, има хора с нови коли и премиум зимни гуми, които приключват карането в дерето, има и евтини коли със стари гуми, стигащи спокойно от точка А до В. Сещаш ли се едно време как нямаше зимни гуми, ама имаше шофьори, сега е обратното :-D
Няма как да не се сетя.
Намеквам за твои писания през 2015г, което е достатъчно отдавна, за да си бил млад и.......да речем ентусиазиран.
Едно време е друга бира, за теб вероятно безвъзвратно изветряла.

пп.Проверих. Поизтървал си го едното време. Правоспособност си добил през новото.
gogo7777 - майстор
Аз карам основно по магистрали. Тръгвам рано сутрин и приститам около или след обяд.....понякога чак вечер. По време на пътуването някъде вали сняг, някъде грее слънце, някъде вее вятър. Гумите трябва да са ок.
DundyTheCroc - майстор
нед окт 06, 2024 3:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед окт 06, 2024 2:17 pmDundyTheCroc написа:
Няма как да не се сетя.
Намеквам за твои писания през 2015г, което е достатъчно отдавна, за да си бил млад и.......да речем ентусиазиран.
Едно време е друга бира, за теб вероятно безвъзвратно изветряла.

пп.Проверих. Поизтървал си го едното време. Правоспособност си добил през новото.
Май или имаш много свободно време, или си археолог, та обичаш да ровиш в миналото :-D Карал съм зимата всякакви коли с всякакви гуми, не мисли, че съм почнал да карам чак след като съм взел книжка, в общи линии няма универсално правило. С летни гуми съм стигал в най-голямата вилица, със зимни съм се хвърлял в нивата при сух път, на който съм минал в обратната посока преди няколко часа, но имаше изненада, което си е цял разказ де.
нед окт 06, 2024 5:26 pmDundyTheCroc написа:
нед окт 06, 2024 3:58 pmТрифон П.Трифонов написа:

Май или имаш много свободно време, или си археолог, та обичаш да ровиш в миналото :-D Карал съм зимата всякакви коли с всякакви гуми, не мисли, че съм почнал да карам чак след като съм взел книжка, в общи линии няма универсално правило. С летни гуми съм стигал в най-голямата вилица, със зимни съм се хвърлял в нивата при сух път, на който съм минал в обратната посока преди няколко часа, но имаше изненада, което си е цял разказ де.
Информацията е сила. Оставил си следи, които не е трудно да се видят, а и откриването на такива ми беше работа почти две деситилетия.
Сигурен съм, че караш при всякакви условия от шести клас. Съдя по това, което си оставил зад себе си.

"Четири броя Вредещайн Спортрак 5 205/55/16 заспаха на Фордо още преди месец, дори ги покарах малко на сняг, не мърда колата. Наложи ми се веднъж и екстремно спиране да не отнеса една патка, от задната седалка натуриите ми дойдоха на гости, а дори АБС не се пусна."

Точно да ти повярвам и разбрах, че си се шегувал.
Имам модела, но не съм си и помислял да го карам зимата, въпреки Т4ката.
gogo7777 - майстор
нед окт 06, 2024 5:26 pmDundyTheCroc написа:

Май или имаш много свободно време, или си археолог, та обичаш да ровиш в миналото :-D
Това е и основното му занимание.

Все пак е карал ски в Египет и рали в Мурманск. Трябва да се поучим от него. Не случайно си пази някакви гуми......за състезания :lol:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: