Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
И аз се почудих що на ракия правят шафрана, дето ми я даде Кукуто.
Обяснението беше съвсем разбираемо.
Преди малко се чухме за .......час и три минути, хахааа!!!

пп. Оооопалянкаааа, Честито!
Темата чукна 600. Начинаещите градинари по се котират, видно е.
Вече е късно, но утре ще звънна на Преслито да го поздравя за хубавото заглавие.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт окт 08, 2024 10:52 pm, променено общо 1 път.
miroki - майстор
@hidrazin Точно.
И у нас там се гледа. Където е безплатната работна ръка.
hidrazin - майстор
вт окт 08, 2024 9:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
И аз се почудих що на ракия правят шафрана, дето ми я даде Кукуто.
Обяснението беше съвсем разбираемо.
Преди малко се чухме за .......час и три минути, хахааа!!!
Тъй де. От Шафран ракия не става. Няма и как.
Има някаква изчанчена ракия боядисана/овкусена (евентуално) с Шафран.
Щото има и много ментета...
Много поздрави на Кукумицина и да се обади ако още мърда. Ще ми е драго.
:partyman:
hidrazin - майстор
вт окт 08, 2024 9:43 pmmiroki написа:
@hidrazin Точно.
И у нас там се гледа. Където е безплатната работна ръка.
Добре че не си се набърбалакал,,,
И преди години имаше такива измами - с дилянка и други подобни.
Отнесоха го канарчетата... :-D
:partyman:
miroki - майстор
Семките на Dino F1 са при мен. Някой от Варна, ако иска да се включва.
Може на лично.
https://semka.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0% ... ption=true
1/4 пакет около 250 семки 12,75 лв.

Прикачен файл

viber_изображение_2024-10-11_11-52-59-308.jpg
kr1100 - майстор
Вчера събрах цигулките и заповам да бера райската. А докато си почивам ще копая дупки
Честита ми нова реколта домати, на открито!

Прикачен файл

IMG_20241030_081753.jpg
kr1100 - майстор
Предтавям Ви едно малко алабашче - малко над 4,7 кг. Интересното , че е започнало да прави малки топчета като брюкселско зеле. И на салата с ябълков оцет е добре и пържен като картофи също. Имам още 1 такъв гигант още в почвата, другите са по-дребни.

И новата занимавка, нивелирана и бетонирана. Сега копаем около основите за да вкарам поликарбона в земята. Бавно и славно като за сам човек и с огромната помощ от кокера.

Прикачен файл

IMG_20241024_171811304_BURST000_COVER_TOP.jpg

Прикачен файл

IMG_20241019_131103112.jpg
miroki - майстор
Тя новата с козирка ще е май?
Ако има сляпо куче от сега сложи отдолу мрежа или цигли. Да не се мъчиш като мен вътре. Вътре се удря поликарбоната с дръжката на лопатата, иначе пък ще е топло за зимна работа.
Сега и едната леха за чесъна я вкопах на открито с цигли, остана да засея.
kr1100 - майстор
пет ное 01, 2024 10:08 ammiroki написа:
Тя новата с козирка ще е май?
Ако има сляпо куче от сега сложи отдолу мрежа или цигли. Да не се мъчиш като мен вътре. Вътре се удря поликарбоната с дръжката на лопатата, иначе пък ще е топло за зимна работа.
Сега и едната леха за чесъна я вкопах на открито с цигли, остана да засея.
по 5 см от всяка дълга страна. Отгоре мрежа срещу ледени камъни. Вътре с Болгар- ина и после с ел. мотика Парксайд за разбиване на буците. Слепи кучета засега нямам - имам къртици.
Но се бавя заради доработки- долу ниско на 5 см от земята профил 15х15 мм, горе на 6 см разпорки м/у дъгите с ъгълчета от Ал. дограма . Долу лесно 2 х 6м пръта, горе играчка.
Защо - И долу и горе няма закрепване на поликарбона в средата на 1м на веръикалите. Долу не е фатално , но не искам гънки. Горе е фатално - разчита се на захлюпване от поликарбона в/у дъгите, но колко ще е плътно? и като има нагъване навътре навън , а и за 2 птъта по 20 лв. не мисе правят експерименти без тях.Мисля първо да сложа похлюпаците на покрива , а вертикалните да ги надигна колкото меже нагоре за да е по-плътно. Покривните поликарбони ще ги закрепя с ал. ленти от сцепен ал. винкел 25х25 мм и пак ъгли от ал. сглобка - изпитан метод от предната оранжерия от 2017 г. На 3м с разминавме м/у вертикалите ще сложа по 2 профила 20х20мм за капандури разминати . Този път съм лесен няма да ходя да ми огъват дъги за капандури.
Подръчни помощни средства за сглобяване и нивелиране - червячни крикове от Тоjo Хиаце , колани и бетонни блокчета и дървени трупчета.Търчиш наляво надясно мериш - пипкава работа.
АЗ и за почиване бране на ябълки, круши, тикви, райска ябълка :?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: