Нека намерим най-тънките цени.
stefanjor - специалист
A може ли да кажеш при яка експлоатация ли се спомина или при някакво нормално рязане/шлайфане без да го тормозиш много?
kozl - майстор
ср окт 09, 2024 11:23 ambrum написа:
Па аз да се оплача - изгора ми performance ъглошлайфа дето е с батерия :wuah: . Да видим сега ще си го вземат ли обратно или ще го оправят.
А то аз как си работех с такъв, купен 2018 г. и почна да намаля обороти и пушек излезе, а нема веке гаранТция :shock: .
Реших, че и моят се е предал, но след като изпуши дим като от една цигара и пак се забърза.
Като свърших с него почнах да го разглеждам. Оказа се, че пуща стружки от червена гума. Предполагам вътре се е откачила някаква червена гума, която се е трила във въртящите части. Една част от гумата се е настружила, друга стопила, а трета изпушила.
След този случай 2 пъти го ползвам и работи.

Не съм го товарил много откак го купих. Ползвам го само където няма ток и то за дреболии. И без това не мое да се мери с ъглошлайфите на ток (Макита и Метабо при мен).
brum - майстор
Той е с мощност като играчка. Не става за яка експлоатация.

Конкретно като изгоря го бях дал на съседа да жули с телена четка един метален капак. Сега като му сложа батерията и натискам компчетата - присветва леко и гасне веднага. Това преди още да му кажа да почне да върти, т.е. без товар. Батерията работи без драма на друг уред (винтоверт).
miroki - майстор
Ако е в гаранция го давай. Преди години така ми смениха един направо с друг модел с доплащане.
kozl - майстор
ср окт 09, 2024 3:02 pmbrum написа:
Той е с мощност като играчка. Не става за яка експлоатация.

Конкретно като изгоря го бях дал на съседа да жули с телена четка един метален капак. Сега като му сложа батерията и натискам компчетата - присветва леко и гасне веднага. Това преди още да му кажа да почне да върти, т.е. без товар. Батерията работи без драма на друг уред (винтоверт).
Моя не е като твоя явно. Освен на ъглошлайфа на друг парксайдски уред батерията не става. Тва от парксайдските батерийни номера.
На инструментите, които съм купувал с батерии 18 или 20V до сега 4 вида батерии.
На 12V два и то разлика само в шлиците.
Огнян Димов - напреднал
12В-те ли? Имам 3 инструмента на 12в. ,но батериите са абсолютно взаимо заменяеми.
пишман_майстор - майстор
Аз в редките моменти кога съм се наканвал на пърформанце , все е давало фирата. И на колега верта, и той тъй. накрая го прасна в бетона и миряса .
Докато ония с четките дет имали уж къс живот , с тях драми-нула/никакви. Може ли такова "безобразие" ? Нал бръшлеса уж десет пъти по-дълъг живот имали? Имат-грънци...
Два имам. Единия направи почти година вече. Не е мръднал.........от кутията. Държи.
Krasi_S - специалист
Answers: 1
ср окт 09, 2024 11:13 pmпишман_майстор написа:
Докато ония с четките дет имали уж къс живот , с тях драми-нула/никакви. ...... ? Нал бръшлеса уж десет пъти по-дълъг живот имали? Имат-грънци...
По напред в темата бях писал за новите безчеткови, че са много зле. Там сравнявах двата си 20V импакта - стария зелен и новия черен.
Имам няколко зелени четкови неща - саблен трион, винтоверт, ъглошлайф и циркулярче. Всички са видели доста работа из двора. Особено винтоверта, който гърча яко за да си пазя "марковия" :lol: Колко лепило съм забъркал с него уж "по набързо"...
И понеже стана дума за ъглошлайфите - ами с моя зеления (купуван преди 4-5 години) съм рязал доста работи и не ми е спирал в желязо докато е с 4А батерия.
Бях писал и че имам безчетков 3J перфоратор, ама купуван пак преди 4-5 години. Не е като Бош-а, ама и струваше 80-90лв тогава, при 300+ за другия :-D
Та, просто вече качеството на Парксайд стана много по-ниско и от любителския клас на Raider.
oska - специалист
Здравейте,някой има ли наблюдения върху поялниците,че гледам 2 пускат за следващата седмица,заслужават ли ди?

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: