Сигурно.. Конрад/щайнбергер ги уважавам заради цените и качеството+отношението към клиентите.. Просто печеля достатъчно и времето ми е ценно, иначе бих се замислил за цената на акумулаторите.. Сега ако имаше сервиз в града, където да занеса UPS за калибриране нямаше да се занимавам изобщо..
Изпадна ми употребяван UPS ARTronic:
Закупих акумулатор 7Ah и го свързах към UPS-а. Първоначално не пожела да генерира 220V след изключване от мрежата и непрекъснато пищеше. Акумулаторът показа 12,06V докато пищеше с изключено захранване на UPS към мрежата, а на изхода му нямаше 220V.
Оставих го без товар включен в мрежата за над 10 часа. Акумулаторът показа 13,9V. UPS тръгна след като му извадих щепселът. За товар му закачих лаптоп. Лаптопа работи през него, но UPS издава кратък "бип" през десетина секунди. Мисля си, че това е предупредителен сигнал, че няма напрежение в мрежата

И така няколко пъти, акумулаторът спадна до 12,4V, а на мен ми изтече времето за тест, за да видя на колко волта ще се включи защитата за изтощен акумулатор - вероятно придружена с продължително пищене.
Та въпросът ми е - този UPS да не би да е така програмиран