Ясно е, че има защита от ниско напрежение, ама в случая не е това, колегата мери 12.4 волта, а гадта се спира.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DundyTheCroc
- майстор
55 мнения в "Въпрос относно UPS"
Огнян Димов
- напреднал
Моя UPS - Hewlett Packard работи по същия начин. При спиране на 220в. от мрежата сигнализира през 4-5 сек. ,някъде към 4 минута дава продължителен сигнал и изключва захранването към компа. Не съм мерил напрежението на акумулатора ,но това е програмата му още от млади години. Сега е над 6г.
iliya_i
- майстор
То в характеристиките му си пише "8 MINUTES AT HALF LOAD" - "8 минути при половин товар".
Не е известно, дали батерията на лаптопа е била напълно заредена или е UPS е зареждал батерията му.
А и от тази батерия, заредена всичко на всичко 1 (един) път след неизвестен престой не може да се очакват чудеса.
Но автора ми върна вярата в Дядо Коледа!
Не е известно, дали батерията на лаптопа е била напълно заредена или е UPS е зареждал батерията му.
А и от тази батерия, заредена всичко на всичко 1 (един) път след неизвестен престой не може да се очакват чудеса.
Но автора ми върна вярата в Дядо Коледа!
kozl
- майстор
То темата е с продължения, иначе авторът е enviro.
И все пак ако мнението е към мен, батерията на лаптопа си беше заредена, а това дето се изключва на петата минута го прави и без товар, както вече писах. За това преполагам, че това си е вътрешна настройка с таймер. След изключване трябва да се рестартира от бутона on/off за да захранва или не и пак за 5 минути.
Сега засякох, че бипка през 10 секунди. И ще го тествам на какво напрежение ще спре тотално да захранва лаптопа.
И все пак ако мнението е към мен, батерията на лаптопа си беше заредена, а това дето се изключва на петата минута го прави и без товар, както вече писах. За това преполагам, че това си е вътрешна настройка с таймер. След изключване трябва да се рестартира от бутона on/off за да захранва или не и пак за 5 минути.
Сега засякох, че бипка през 10 секунди. И ще го тествам на какво напрежение ще спре тотално да захранва лаптопа.
iliya_i
- майстор
kozl, точно към теб е.
Мисля, че имаш достатъчно опит при работа с акумулатори и машини.
Модела на сайта на производителя си има инструкция (в която пише кога през колко секунди писка), спецификация и софтуер за download.
И както вече ти споменаха преди това, целта на този UPS не е да продължиш да работиш при спрял ток, а да си съхраниш файловете и да изключиш компютъра.
Модела на сайта на производителя си има инструкция (в която пише кога през колко секунди писка), спецификация и софтуер за download.
И както вече ти споменаха преди това, целта на този UPS не е да продължиш да работиш при спрял ток, а да си съхраниш файловете и да изключиш компютъра.
DundyTheCroc
- майстор
В този ред на мисли със софтуера е възможно да се зададе и друго условие за изключване на UPS, примерно не по време, а като батерията падне на някакви проценти.
MamaMy
- майстор
Това време със сигурност може да се променя в сервизен режим. Не го препоръчвам без доработка на устройството. Най-добре е с принудително охлаждане с монтаж на вентилатор. Друг вариант е увеличаване площта на радиаторите, но прегряването е по-често в трансформатора. Имайте на ум и много високата собствена консумация на устройството.
pipilica
- майстор
Задължително се сменяват радиаторите и се слага вентилатор ако UPS-а няма таймер и може да работи продължително. Имам такъв преработен АРС CS350 с три акумулатора по 9Ач, държи осветление в стаята и банята ако спре тока, до сега най-много час да е нямало, работи си не грее нищо, не писка и не смъква акумулаторите под 12 волта, явно може и повече да изкара.
kozl
- майстор
пон окт 14, 2024 8:33 pmiliya_i написа: kozl, точно към теб е.Е то ако имах инструкцията, вероятно нямаше да питам в тази тема.
UPS-а е от закрит офис, т.е. подърък.
Понеже успешно инсталирах друг такъв за гаражна врата, преди това ползван от децата за настолен комп и реших да повторя, но явно този не е подходящ за такава употреба.
По спомени от разчистването на офиса прибрах още 3 неработещи UPS-а с изтормозен външен вид и неработещи с умрели акумулатори. Ще търся къде събират прах, да ги пробвам и тях.
Относно консумацията, този при гаражната врата беше засичан, че вдига сметките за ток с 1,50 лв/месец. Това при цена на тока ????

Ми не помня вече кога е бил теста, иначе цените на тока ги имам в таблица от 2006 г.
Тема "Въпрос относно UPS" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература