Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
пон окт 21, 2024 4:49 amТрифон П.Трифонов написа:
пон окт 21, 2024 12:00 amivanovbg написа:
Та каква е разликата? Ти едва ли знаеш защо така се правят комините. Под тях няма никой така че не е проблем. Ти мислиш ли, че комшиите отгоре биха ги допуснали да им разбият стената за да си отпушат комина като хората и всичко да е " правилно"?

Мисли мако ей!
Де ш' ги знам тес рабути уа?!
Съвсем случайно, при един от редките случаи когато се е налагало да наливам вода в горящ комин, изпълнението беше същото- абсолютна селска измислия на 1ви етаж. Блок на 8 етажа.
Самоделно парно на балкона и директно кюнците в основната тръба! Топлят и кухнята1
Горяща тапа от сажди на 5-6 етаж.
Шефа рече- "дай вода" и се почна.
Наливам, а долу не избива. Тон и половина (1.5t), "друже"!
Това продължи доста време, щото сме училе и "етика на пожарогасенето", хаха. По малко поразии , разбираш ли, ако въобще стига до........
Накрая все пак горащото нещо от сажди се предаде. Освен че изгасна, се и свлече с повечето от водата в кухнята на първия етаж. Можеш ли да измислиш защо не в мазето, а именно през новопробитата дупка, Саше?! Жалкото беше, че пострадаха и други апартаменти, а комина се ползваше само от този на първи етаж.
Когато слядох от покрива, изобщо не погледнах какво е положението в апартамента на злополучния "майстор".
Ти мисли, Ей! Мисли колкото си способен!
Еми като не си чистят комините е възможно да случи. Особено във Варна.
пон окт 21, 2024 8:27 amivanovbg написа:
Еми като не си чистят комините е възможно да случи. Особено във Варна.
Иванов, ти изобщо някакво количество (много, малко) от мисленето ползваш ли?!
Нямаш работа в общия комин! Това стига ли до някакъв мозък у теб?!
Каква е различно у варненските комини, сравнено с брезнишките?
Нормално ли е да подпалиш, ако не целият вход, още някого, освен теб?

Трябва да те забранят в отоплителния раздел поне!
Напомням още веднъж- Ей, мисли с всичката сила на която си способен!

Пелетна камина, която не може да изведе свободно, чрез вентилатора си, димните газове, поради което се получава димене от кюнците, не може да създаде достатъчно подналягане в горивната камера. При това пелетарката трябва автоматично да се загаси, поради несработване на пресостата и с цел безопасност на обитателите.

Не шунтирайте пресостата на пелетарката си и дръжте маркучето му в изправност!
ivanovbg - майстор
С пожарникар и полицай не се спори!

Ясно защо са те изгонили и от полицията и от пожарната въпреки, че покриваш нужните умствени нормативи. Явно ги покриваш в пъти повече. :-D
пон окт 21, 2024 1:19 pmivanovbg написа:

Ясно защо са те изгонили и от полицията и от пожарната въпреки, че покриваш нужните умствени нормативи. Явно ги покриваш в пъти повече. :-D
Дааа, това са доводите, в подкрепа на коминните ти изпълнения. Браво, Иванов!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон окт 21, 2024 4:22 pmТрифон П.Трифонов написа:

Забелязахте ли че някои ги няма? На мен не е баш да ми липсват, но забелязахте ли, че не пишат?
пон окт 21, 2024 7:31 pmn_a написа:
пон окт 21, 2024 4:22 pmТрифон П.Трифонов написа:

Забелязахте ли че някои ги няма? На мен не е баш да ми липсват, но забелязахте ли, че не пишат?
Ами ето, цитирам го още веднъж.
Една лъжа/клевета, повторена 100 пъти се превръща в истина, въпреки, че дори нискоинтелигентен би бил наясно, че няма как някой да е изгонен от МВР в.......МВР.
На такъв как да не му.......

Затова и някои ги няма. Хейтърите си го заслужават, но пък са постигнали една от целите си.
Ако бях се поддал, щях и аз да съм баннат.
Дори единия имаше наглостта да се появи отново и с нов хейт само за да сподели доколко е подвластен на злорадство и какво блаженство му носи.
В момента, в който реша, че нямам повече нужда от негатив, тегля една на заслужилите и чао. Животът бил прекрасен и продължавал, казват. Хаха!
Споделяш, помагаш толкова години и по някое време се появява някой повярвал си, цепи мрака със селения и...............ставаш изгонен! Е?!!!

пп. Ето, погледни темата и виж как завършва!
viewtopic.php?f=18&t=72887&hilit=%D0%A2 ... 0%BA%D0%B0
Тоя за какво е тук?! Преригистрирал се, също като още няколко. И що?
....Ясно защо са те изгонили и от полицията и от пожарната...
Иванов, мобилизирай целият си потенциал, за да станеш малко, поне малко по-човечен!
Още съм държавен служител. Пожарникар съм.
ivanovbg - майстор
Извинявай тогава. Мисля, че бях чел някъде, че си бивш в мвр и пожарната, но явно съм недоразбрал. Затова по късно ще ти направя чертеж и обясня защо не си прав за комина и какво имам предвид по подробно. Отделно ще е и полезно за четящите форума.
https://www.bg-mamma.com/?topic=602511
Само ако знаеш колко пъти съм го качвал тук, няма да се занимаваш с глупости.
Изображение
Да не се хабиш де, за срамотиите. Мамите са го обсъждали преди тринадесет години.
Топлата вода е открита и тук. Това, че не си забелязал, не те прави месия.
нед окт 20, 2024 11:21 pmivanovbg написа:
... Сетих се че комините в блока са двойни. Техния се включва в главния един етаж нагоре. Една дълга бургия и се вързахме директно в главния...
Точно така се прави, Иванов!
ivanovbg - майстор
Много бъркаш. Схемата която си дал става, но я гледаш под грешния ъгъл. Да не говорим, че бъркаш и етажите. Мисли малко гусин пожарникар.

Тема "Пилетнта камина гърми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: