Най - вълнуващия въпрос зимно време.
falcoh - специалист
пон окт 21, 2024 4:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
Разхода не би трябвало да се вдигне, ако се осъществява контрол на температурата в помещенията. Най-точно е със СТ, поставен на правилното място и добър хидравличен баланс.
На Р3 ще набира по бързо температура, след което ще свали на Р2, Р1 и евентуално ще загаси.
От както съм монтирал пелетната горелка /преди повече от 5 години/ регулирам температурата със СТ и мога да кажа че със старото управление на Intiel се получаваше много добре като конфорт в помещенията и разход на пелети. Разбира се че котела Дакон Дор 24 е малко модифициран, сложил съм допълнително турболатори/ температурата на димните газове не превишава 90-100(°C) и почти няма загуби. С новото натурелското управление се надявам да постигна още по-добри резултати но иска много клечене до котела и наблюдение.
пон окт 21, 2024 4:30 pmfalcoh написа:
...С новото натурелското управление се надявам да постигна още по-добри резултати но иска много клечене до котела и наблюдение.
Това знаеш ли го?
https://www.naturela-bg.com/files/NRC8-SV_rev1_1_BG.pdf
Не може да замести напълно клечането до горелката, но..........

Имаш си нова играчка. Също като с ново гадже е- отначало е силно интригуващо.
Бързо ще разучиш логиката на контролера.

пп. С Бош 27квт. съм. Купих го 2-3 години преди Грейко да направят техния.
Направил съм го 5 ходов, както и два турбулатора има. Температура на газовете спадна до 90 на номинал, при Т на водата 60 градуса. Запуши с пепел инокса на поне 4м нагоре за един сезон.
Знаех, че ще стане така и съм го показвал със снимки. Инсталатора ме предупреди да не свалям температурата под 110-120 градуса, но исках да опитам.
falcoh - специалист
пон окт 21, 2024 4:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон окт 21, 2024 4:30 pmfalcoh написа:
...С новото натурелското управление се надявам да постигна още по-добри резултати но иска много клечене до котела и наблюдение.
Това знаеш ли го?
https://www.naturela-bg.com/files/NRC8-SV_rev1_1_BG.pdf
Не може да замести напълно клечането до горелката, но..........

Имаш си нова играчка. Също като с ново гадже е- отначало е силно интригуващо.
Бързо ще разучиш логиката на контролера.

Знам го но не ми се даваха допълнително парички. Поне на този етап ще карам така.

пп. С Бош 27квт. съм. Купих го 2-3 години преди Грейко да направят техния.
Направил съм го 5 ходов, както и два турбулатора има. Температура на газовете спадна до 90 на номинал, при Т на водата 60 градуса. Запуши с пепел инокса на поне 4м нагоре за един сезон.
Знаех, че ще стане така и съм го показвал със снимки. Инсталатора ме предупреди да не свалям температурата под 110-120 градуса, но исках да опитам.
NPen - помощник
Привет,
Някой сменял ли е оригиналното управление на IVG горелка с такова на Натурела? Има ли сполучлив резултат? Желая отдалечен мониторинг, много повече настройки и т.н.
Мерси
чет окт 24, 2024 5:49 pmNPen написа:
Привет,
Някой сменял ли е оригиналното управление на IVG горелка с такова на Натурела? Има ли сполучлив резултат? Желая отдалечен мониторинг, много повече настройки и т.н.
Мерси
Здравейте,

И аз обмислям подмяната на контролера на IVG. Честно казано съжалявам, че преди няколко години ме подведоха и се спрях на тях. Контролера е доста ограничен и въпреки добавения WiFi модул, нямаш никакъв контрол над горелката. Единствените опции са вкл./изкл и да промениш температурата, а и да не споменавам колко е дървен "сайта" през който се прави това. Плюс, че като им спре тока в офиса, сървъра им умира и след това се започва едно чакане някой да се сети да го пусне пак...

Та някой подменял ли е IVG контролер с Натурела? Даже ако има човек/фирма който би се ангажирал с подобна подмяна и може да гарантира, че всичко ще работи, ще се радвам да използвам тази услуга и съответно да си заплатя за нея.
andy_forresite - майстор
Понеже от А1 ми дадоха рутер и се сетих, че преди около 2 години си купих управлението с цветен дисплей NPBC-V3 ... мисля че се води. Имам и кабел от оптичното у-ство до рутера в мазето - има-няма 20 метра. От рутера до модула или както там се налича, има по-малко от 5 метра разстояние. Отварям инструкцията, чета, чета ... ядосвам се колко сложно е измислено. Продължавам да чета и стигам до това как е нормално да изпише, че няма връзка с интерент и да има знак "!". Викам си добре, щом пък така трябва. И правя всичко без т. 2 от инструкцията - където пише да се разреши на рутера пакети 32006 ТСР ... каквото е там. После пише че трябва да си знам и типа на връзката #-o .
По стъпчиците от инструкцията стигнах до съобщение че приложението не може да се свърже с модула. Пробвах пак и пак, и пак ... и пак. Накрая го зарязах. Казах си я да видя пак това упътване кво пише и цитирам " За да свържете Вашите уреди със системата, контролерите им
трябва да могат да работят с WiFi модула NRM-W3". Седи оффлайн и нула пакети изпратени/приети.
Питам се дали не съм дал близо 400 лева на тоя дето клати гората? Не знаех че трябва да съм над средното ниво уиндоуски цъкач за да подкарам някакъв модул към домашната си wi-fi. Какво ли не съм свързал с тоя уай-фай... включително и нещо дето не може да се свържат, а тук какво става не знам, при положението че то затова е създадено.
gnt69 - майстор
вт дек 03, 2024 1:25 pmandy_forresite написа:
И правя всичко без т. 2 от инструкцията - където пише да се разреши на рутера пакети 32006 ТСР ... каквото е там. После пише че трябва да си знам и типа на връзката #-o .
Звъниш на А1 и ги тормозиш да ти отворят порт 32006, после ги тормозиш да ти настроят мрежата да не е авто определяне на типа връзка а 2.4 и 5G ръчно. Е те тогава ще стане работата. :partyman:
Здравейте искам да попитам да сменя управлението от tiemma със коя натурела
нед дек 29, 2024 11:31 pmAlpfaplamxsilaidro написа:
Здравейте искам да попитам да сменя управлението от tiemma със коя натурела
Най долу, при положение, че не успееш с избора.

https://www.naturela-bg.com/bg/
nkt
ср ное 13, 2024 10:50 amr135 написа:
чет окт 24, 2024 5:49 pmNPen написа:
Привет,
Мерси
Здравейте,

И аз обмислям подмяната на контролера на IVG. Честно казано съжалявам, че преди няколко години ме подведоха и се спрях на тях. Контролера е доста ограничен и въпреки добавения WiFi модул, нямаш никакъв контрол над горелката. Единствените опции са вкл./изкл и да промениш температурата, а и да не споменавам колко е дървен "сайта" през който се прави това. Плюс, че като им спре тока в офиса, сървъра им умира и след това се започва едно чакане някой да се сети да го пусне пак...

Та някой подменял ли е IVG контролер с Натурела? Даже ако има човек/фирма който би се ангажирал с подобна подмяна и може да гарантира, че всичко ще работи, ще се радвам да използвам тази услуга и съответно да си заплатя за нея.
АЗ :lol: :lol:
много накратко описвам процеса : Закупих управление от Натурела с тъчскрийн модул към платката, около 500 лв мисля беше всичко , НО идва "гола" платка, тук вие си измисляте кутия за нея и как най-лесно да имате достъп до нея(аз я сложих в едно апартаментно табло за предпазители, избрах такова с близки размери до тези на платката). Тук вече идва пипкавата част, нещо схемите на IVG не ми отговаряха на изходите от буксата на горелката, почна едно велико проследяване на кабели за да нацеля кой какво точно управлява. Понеже не исках да развалям старото управление си купих от Ebay( в България не намерих) същата букса като оригиналната ( кръглата на горелката). При успешно откриване и свързване на компонентите( вентилатор, запалка и датчици) всичко си тръгна без проблем. Единственото което ми остава е да нацеля точно режимите на работа спрямо пелетите, тук опциите са МНОГО , както и възможностите за креативност от ваша страна.
За тези които ще се пробват , плюсовете са в повече от този минус с настойката на дадени пелети. IVG ми забиваше и шнека ми работеше на МАКС, докато не изпразни бункера или докато някой не се усети че е прекалено топло, за това и смених управлението.

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: