• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, иска ми се да изолирам металната врата от към апартамента. Тя е с 2 листа метал от двете страни, ребра, доста солидна и тежка, няма измятания, но проблемът е студа. Врата е фалцова, вътршният панел не опира в нищо и би трябввало да е постижимо. Какъв е най-добрив вариант - тапициране или залепване на нещо като Мдф, който да боядисам? Другия проблем е че вратата е несваляема без доста рязане с флекс, ще трябва да работя, докато е вертикална :?

Това, което си представям е някаква плоскост, винтове + лепило, после кит и боя или фолио, но каква плоскост, за да изглежда добре след боядисването и да изолира?
Иска ми се да мина без винтовете, но не знам има ли начин.
Lisko - майстор
Защо МДФ? Аз бих сложил кече или корк. С лепило.
Честно казано видях повечето блиндирани врати облечени в мдф и поради масовостта му предположих, че мога да поръчам готова плоча. Кичето не си представям да изглежда добре, с корк нищо не съм правил, може ли да се направи да изглежда добре след закрепването му, по магазините все е нащърбен по краищата и колко мм. да търся?
Lisko - майстор
MDF Коефициент на топлопроводимост (λ): около 0.10 - 0.15 W/m·K1.
Корк Коефициент на топлопроводимост (λ): около 0.04 - 0.06 W/m·K2.
Ще поровя утре по магазините, но не съм виждал коркови плоскости с размери 2х1 метра, може би някакъв фурнир отнкорк трябва да търся. Необходимо ми е и да изглежда добре след малка обработка и да е горе долу издръжливо.
ivanovbg - майстор
Направи си една рамка, дай на тапицер да ти я тапицира с кожа и някаква може и тапицерска вата. Да ти направи някакви подходящи тапички да крият винтчетата. Най добре се консултирай с тапицера. Хем топло хем тихо.
chapara - майстор
За корка:
https://cork-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3% ... %BD%D0%B8/

Помисли за мрежово разробиване и напълване кухата част с пяна за лепене, примерно рез 30см.дупки. После декоративни тапички на дупките. Не съм го правил, но ми се струва логично, лесно, леко, без винтове, ако ще се боядисва може и да се китоса, без тапи? Хм.
ivanovbg - майстор
вт окт 22, 2024 11:34 amchapara написа:
За корка:
https://cork-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3% ... %BD%D0%B8/

Помисли за мрежово разробиване и напълване кухата част с пяна за лепене, примерно рез 30см.дупки. После декоративни тапички на дупките. Не съм го правил, но ми се струва логично, лесно, леко, без винтове, ако ще се боядисва може и да се китоса, без тапи? Хм.
Едно приятелче пати така с една врата. Изду се малко и стана грозно. Като ги правят не слагат заварени дистанционери.
Отвътре ще я напълня, но тя като е изцяло метална и безкраен термо мост цялата, това пълнене, дали ще помогне. Гледах по руски клипчета как слагат плоскости само на лепило дори, а някои врати имат спациални "ъгълчета- държачи" за поставяне на плоскостта, но те са направени фабрично за поставянето й.
chapara - майстор
Временни дистанционери могат да се поставят, като на кофраж, после да се махнат. Също стеги захванали винкел или подобно, не аз съм този дето ще го прави. Освен това написах, пяна за лепене, тя е малко раздувна и т.н.т. Не четете м/у редовете! За конденза, че то и касата би правила. Предполагам тази врата не е към улицата, а в стълбище с усреднена температура. Защо ли в блоковете са монтирали радятори :? Пиша в минало време по разбираеми причини, вече са изкормени, от тях не може и да се краде😁
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на метална врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: