Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Вземи си Атмос комби - да използваш и двете горива и си свиркай - с друг котел ставаш огняр .
panalov - специалист
цена за 20 или 25кв
filmatoplo - майстор
Звънни в Ерато , те са вносителя.
2v6 - майстор
panalov написа:
Ако някой ползва пирозолен котел нека се включи щото от двете мнения не ми стана ясно.Знам че твърдо гориво са дървата и въглищата,но питам кое е по рентабилно .Пиролизата разбрах какво е но дали наистина може да работи с въглищаНе е важно колко ще струва инвестицията важно е кога ще се възвърне тя .Разбира се в границите на нормалното.
Тази тема май не си чел:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

Въглищата са по-скъпи от дървата, ако питаш с кое гориво ще е по-евтино. А и българските пиролизни котли само на дърва са най-евтините пиролизни котли.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
За вентилконвекторите ми е нужна 65 гр вода , котела нека си е в режим 80 гр - също и връщащата вода да е 65 . И в помещенията да се подава температура съобразена с външната - ако грее слънце да не прегрявам ненужно и ако на вън е студено да усилва температурата .
Вентилаторните конвектори са с вентилатори, за да регулират температурата в стаите без значение каква е температурата на отоплителната вода.
filmatoplo - майстор
Последното ми изречение , няма смисъл от 80 градуса вода в питата като на вън пече , също така пък котела не може да работи на по ниска температура - затова котела с вентил да пръщи на 80гр а към стаите 65 гр регулирана от втори вентил . Схемата на Атмоса . Atmos.cz

Тема "котел на твърдо гориво???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: