Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Естествено, че издава.
nikolov333 - майстор
Имах предвид, че с фактура на фирмата ми възстановяват ДДС.
cat - специалист
Ргистрирани са по ДДС и двете фирми .
kingarthas - напреднал
Вики Б - да се смееш ли, да плачеш ли?

"От къде мога да изтегля упътване за този модел, за да се запозная с модела и да разгледам функциите?
-------------------------------
Навдякъде, където пише за функцийте на синертипен апарат"

Иначе от потребител:
"Не се задават програми за дебелина на метала и телта, избираш си само ампераж и посредством някакъв алгоритъм си пуска необходимото количество тел. В книжката с упътванията има таблица, пък и нета е пълен с такива - на каква дебелина колко ампера са необходими.
Има и една допълнителна настройка, която според мен увеличава или намалява тока с до 20 % (от минус 20 до плюс 20)."

Поръчах румънското (псевдо намалено + 15% отстъпка weekend 604лв, по румънските сайтове е 770лв), но дойде без кабелите за MMA. Еконта вика трябва да го снимам, ок погледнах диспля здрав, снима и замина. Влизам в къщи вадя го от кашона и мигам на парцали, само кабел за телоподаващото. Да викам на Еконта или да звъня на ЕМАГ. Сега чакам ЕМАГ да кажат какво правим, идва ми да им го върна и на тях. Не че не мога да си купя 2 кабела, ама ебаси схемата... все едно съм 1995 на пазара в Димитровград, само че без табелите ВИС2.

П.П
колкото и абсурдна да ми се струваше идеята, кабелите за MMA да са в телоподаващото, реших да проверя.... :supz: е там бяха...
Прикачен файл:
0-02-0a-84189f72295436ee69f640d5500275354f6f2eb0bf18640f14ddc2f26d18c509_a72df9b1.jpg
kingarthas - напреднал
Върнах го понеже беше доста обемист и тежък, а вече влизаха с влозом веднъж и не върви да го оставям в къщата.
Купих Райдер 200А 150лв
Прикачен файл:
3498066_id65800.jpg
Купих соларните очила от 25лв и една маска 1/1/1/1 тру колор (стори) :) за 90лв. Доволен съм и от очилата (за помагача) и от маската, с обикновена маска щеше да ми трябва седмица да уцеля мястото при първите заварки. Няма проблем с очите.

Започнах и заваряването с 6013 3,5мм и 2мм... Заварките ми са ужасни, дано да държат, повтарям ги след шлайф.
Прикачен файл:
viber_image_2020-08-08_01-55-00.jpg

Определено съм доволен на жегите от последните дни 32-34Ц, никога не е прегрявал или спирал, но пък и моите заварки са предимно точкови. Като прикапя 4те ъгъла, то почти не остава за заваряване. Единствения недостатък който намирам са късите кабели. Доста са тънки 10мм2 в сравнение с 25мм2 на румънския, но не е било проблем.

Та за тези които си търсят нещо за инцидентни заварки в двора или гаража (т.е без газ)... НЯМА нужда от телоподаващо! Само ще ви пречи.
emmotoss - напреднал
Здравейте!
Понеже темата е сходна с моята ситуация ще я използвам, за да си задам въпроса тук.
Необходимо ми е телоподаващо за неинтензивна употреба. До момента съм заварявал с електрожен и евтина телоподавка с тръбно-флюсова тел, от която съм доста разочарован, и на която наскоро се повреди телоподаващия механизъм, като ремонта е нецелесъобразен.

Търся нещо относително бюджетно. Към момента се колебая между:

Del 160 Ecocontrol- чувал съм добри неща за фирмата, но доколкото знам Екоконттрол серията са си китайци отвътре. Поправете ме ако греша!

Raider RD-IW28- същите параметри като Дела. Малко по-евтин. Има настройка на индуктивност, каквато не съм ползвал никога и не знам дали е полезна. Райдърите са малко на късмет, но мисля, че се намират части.

Кое от тези или нещо различно бихте ми препоръчали в този ценови диапазан(400-600) лв. Държа да има възможност за доставка на резервни части.
Благодаря предварително!
speka_rs - майстор
вт окт 29, 2024 1:17 pmemmotoss написа:
Del 160 Ecocontrol- чувал съм добри неща за фирмата, но доколкото знам Екоконттрол серията са си китайци отвътре. Поправете ме ако греша!
Не съм ползвал точно Ecocontrol 160, но 145 съм ползвал, като машина за тези парички аз съм доволен.
Ако можеш с малко да подминеш 600 лв, тогава бих препоръчал SYNERGIC CONTROL 200 А. Дава повече възможности.
В АИГ може да се ползва и 10% отстъпка за форума.

Прецени си до къде ти стига бюджета и си вземи според него, най-добрата машина.
Да не си купуваш като мен първо една след това да и търсиш пазар и да си купуваш по-хубава.
emmotoss - напреднал
вт окт 29, 2024 1:38 pmspeka_rs написа:
вт окт 29, 2024 1:17 pmemmotoss написа:
Не съм ползвал точно Ecocontrol 160, но 145 съм ползвал, като машина за тези парички аз съм доволен.
Ако можеш с малко да подминеш 600 лв, тогава бих препоръчал SYNERGIC CONTROL 200 А. Дава повече възможности.
В АИГ може да се ползва и 10% отстъпка за форума.

Прецени си до къде ти стига бюджета и си вземи според него, най-добрата машина.
Да не си купуваш като мен първо една след това да и търсиш пазар и да си купуваш по-хубава.
Благодаря за отзива колега! Дел 145 ще ми е слабичко и не е със сменяем шланг. За машина с повече възможности ясно, че е по-добре, но аз заварявам като хоби. Далеч не съм професионалист и няма да мога да използвам повечето функции, затова търся по-опростена машина. А за бюджета принципно мога да отделя повече, но няма да е целесъобразно предвид уменията ми и нуждите. Нямам намерение да си изкарвам хляба с това. Искам просто да скоча едно ниво нагоре от най-долнопробните китайски ментета, защото съм си патил от такива. Затова търся изгодна машина, която да е относително здрава, с прилични възможности като мощност, проста за настройване и да има възможност за сервизиране, ако се наложи.
emmotoss - напреднал
А някой може ли да сподели впечатления от RD-200 Synchro на Делтех? Хвана ми окото докато разглеждах различни апарати.
speka_rs - майстор
ср окт 30, 2024 8:43 amemmotoss написа:
А някой може ли да сподели впечатления от RD-200 Synchro на Делтех? Хвана ми окото докато разглеждах различни апарати.
Това ще е много подобно на DEL 200 “Synergic Control".

Тема "Кой модел електрожен или телоподаващо за новобранец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: