• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
Значи трябва да караш само със зимни, ако искаш и да ги износваш.
С тези трябва да караш повече от 10х на година, условно казано. Има разлика при различните производители.

Едно време, като се редих за зимни гуми при Жижо, стар работник ми рече
- Слагаш тия, караш три зими плюс едно лято и идваш за нови.
bigdragon - майстор
След 4-тата зима моите зимни стават летни.
След 4 лета отиват на боклука.
Но аз ходя редовно по планините зимно време.
Ако си седях зимата във Варна, щях да карам
всесезонни или летни и зимата...

ПП Тази есен още съм с "летните"- виж по горе.
Последна промяна от bigdragon на вт ное 05, 2024 7:10 am, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Това е нормалната схема по която карах и аз предишната лична и служебните коли. Сега работя на съседната улица :)
Ти не ги караш лятото?
kozl - майстор
Аз по-назад писах изказване на служител от гуми център Диана, за разпадащ се грайфер на зимни гуми, карани през лятото.
А според мен причината е в софийските улици и най-вече от релсите на трамваите, през които се налага да преминавам.
вт ное 05, 2024 8:10 amkozl написа:
Аз по-назад писах изказване на служител от гуми център Диана, за разпадащ се грайфер на зимни гуми, карани през лятото...
Както има магазини за богати, така има и за бедни.
Някои си купуват сирене, други имитиращ продукт.
Достатъчно гуми показах, карани целогодишно, в продължение на повече от 10 години, зимни при това.
Съсед хвърли гуми на премиум марка, точно на пет години!!! Нацепени като на стара баба петата.
Моите са бюджетни. Все още може да се види състоянието им.
Свят шарен.

На трима специалиста съм обещал видеоматериал напролет. Живот и здраве да е само. Колята се кара само със зимни гуми.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Търкалям само зимни гуми. Виждам смисъл да са качествени, а не сезонни или маркови*. Връзкарка съм, гумаджийницата е до мен, понякога те поискват да ми сменят гумите. Обичайно си заминават с колата. Но аз не съм мъж, казвала съм и друг път, за мен колата е удобство и консуматив

*Кола ми се въртя с нови сезонни гуми, в летен дъжд, на пъпа на града, с 40, та...
gogo7777 - майстор
вт ное 05, 2024 1:13 pmn_a написа:
*Кола ми се въртя с нови сезонни гуми, в летен дъжд, на пъпа на града, с 40, та...
Не си изхвърляйте обелките от банани през прозорците. :)
MamaMy - майстор
Хубавите гуми не са критерий против поднасяне кака. Особено лятото когато е много прашно и валне един дъждец, асфалта става по-лигав и от лед. Тогава няма гуми които да те спасят. Не се ли съобразяваш ти сам, няма кой да ти е виновен.
gogo7777 - майстор
Настилките по пътищата са ни 3-то качество.
:drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт ное 05, 2024 1:23 pmMamaMy написа:
Хубавите гуми не са критерий п...

Хубави гуми са които си вършат хубаво работата!
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: