Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mrsch66 - специалист
Това се оправя само по един начин като се направи наново цялата площадка всички останали методи са изхвърлени пари и загубено време.
ESPACE - майстор
ср ное 06, 2024 5:25 pmmrsch66 написа:
Това се оправя само по един начин като се направи наново цялата площадка всички останали методи са изхвърлени пари и загубено време.
=D> :thumbs:
stefanjor - специалист
ср ное 06, 2024 5:25 pmmrsch66 написа:
Напълно съм съгласен.
Може би не съм си задал въпроса правилно в началото...
Площадката ще се кърти до здарво, ще се прави кофраж и ще се излее наново...
Питането ми е финално как и с какво мога да я завърша без да слагам плочки или мозайка?
chapara - майстор
Ми то няма много опции, вода, лед, слънце, да не се плъзга, да е износоустойчиво и красиво. Що ще е това?
stefanjor - специалист
чет ное 07, 2024 4:48 pmchapara написа:
Ми то няма много опции, вода, лед, слънце, да не се плъзга, да е износоустойчиво и красиво. Що ще е това?
Без "красивото".
Последно ще изкъртим до здраво и ще излеем наново площадката с бетон.
За всеки случай може да оставим аванс ако решим в бъдеще да слагаме някакъв гранитогрес.
А дали и колко ще издържи тоз бетон на атмосферните влияния- времето ще покаже :cool:
Благодаря на всички за насоките и идеите.
Ще се отчета, като приключим.
MamaMy - майстор
Като бъркате бетонеца сложете вътре добавка за влагоустойчивост и пластичност. Добавете и фибри. Цените съвсем няма да ви гътнат, а ще направите нещо вечно, а не след две години да лъснат само камъчетата. И за цимента не се скъпете. Купете от турския, този с твърдост 42,5. Ако ви уплашат колко бил отровен, че съдържал хром, им покажете среден пръст и се избъзикайте, че тъкмо няма да ръждясва арматурата
Svetoslavoff1 - майстор
пет ное 08, 2024 4:18 pmMamaMy написа:
... Купете от турския, този с твърдост 42,5. Ако ви уплашат колко бил отровен, че съдържал хром, им покажете среден пръст и се избъзикайте, че тъкмо няма да ръждясва арматурата
Mama, леко встрани от темата, извинявайте! Много верни неша си споделял във форума, та да попитам.
Скоро ми затрябва малко цимент и взех една торба 42,5 нашенски. Мислиш ли, че на комшиите 42,5 е по-читав?
Благодаря!
MamaMy - майстор
Не само, че мисля, ами съм сигурен. Бях националист по убеждение преди 20 години докато не разбрах, че ни "цакат с топла бира". Ползвах си Титан, Плевенски цимент и т.н. родно производство. Понеже не съм специалист вярвах на рекламите и медиите. Викам си как ще ползвам турски цимент? Той не е качествен. Я виж от едно земетресение що сгради паднаха там! Пък и бил отровен, съдържал хром (по явно платени журналистически публикации)
Кой да ми каже, че проблема е в техните строители, а не в материалите. Големи икономии направили. Слагали са цимент колкото за миризма.
При нас проблема е в собственика на циментовите заводи. Слагат разни "добавки" боклуци в цимента а той пък най-скъпия в Европа, но така е като няма конкуренция. Продадоха всички заводи на Холхим.
Както и да е. Ползвах си нашенски цимент. Не ми правеше впечатление, че на пътеките камъните се оголиха за 2-3 години. Гледах, че и на други места същото. Един ден един съсед ме викна да отлеем едно фундаментче за дворна мивка. Като видях турски цимент си замълчах. Все пак не е много отговорна работа, но като за това става. Като почнахме да бъркаме и ахнах. Бетона стана син на цвят. Пропорцията все същата каквато си бъркам аз но резултата страхотен. Един мазен лепкав бетон. Седи на лопатата не иска да пада. Като отляхме фундамента още на другия ден отидох да го проверя. Беше втвърдил. Направо декофрирах едната страна и ченето ми висна. По ъглите на фундамента останаха броки (люспи дебели под 1мм) които стърчаха от бетона. Нямаха отчупване с пръсти. По-здрав бетон не бях виждал. На цвят седеше тъмно сив със синкав отенък.
След този случай почнах да чета в този форум за бетоните, химиите и добавките и разбрах колко заблудена овца съм бил. Стригали са ме и са ме доили постоянно, а аз съм блеял доволно. Добре, че прогледнах. Ревизията на всичко което съм правил показа колко съм грешал. Само за проба забърках от турския цимент и пясък 1х3 сложих добавка и замазах тънко пътеката където тече улука. Там водата беше изяла бетона. Стърчаха камъни и имаше дълбоки пукнатини. Замазката ми едва ли е по дебела от 5мм. И сега след 20-тина години там не е мръднало. На цвят рязко се отличава от съседния бетон който е избелял и пожълтял. Този стои тъмен все едно съм го излял сега.
Отделно на всичко ме ограмоти един бивш приятел завършил Строителство и архитектура. Той ме убеди колко е важно за здравината на бетона водата да е по-малко. Забъркахме няколко мини бъркала на ръка за да ми покаже кое как се прави и отляхме един праг. Еми глупак съм бил :wallbash: . Съвсем не е проста работа това с бетона. Иска си доста четене и си заслужава човек да се ограмоти особено ако живее в къща и си прави нещата сам.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря за споделеното!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 08, 2024 11:37 pmMamaMy написа:
Не само, че мисля, ами съм сигурен...
И аз благодаря!

Тема "Ремонт площадка/стълби пред вход на панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: