• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Нямам си на идея, нито пък имам дори една (каквато и да е парксайдска за да отворя).
Ся, Djack му се събрали доста. Ще отвори една и ще види.
Въобще не съм в час с батериите на Парксайд...
Ама...

...ама балиги к'ви са неговите?
:partyman:
P.S. Оня тъпанар от клипа показва един добър начин да си организирате пожар у дома.
gnt69 - майстор
Здравейте, на мене пък ми се скапа потенциометъра. Въобще не действа при въртене само малко си сменя звука помпата но не се изключва. Откачих единия кабел който влиза в потенциометъра и спря да работи постоянно ама не светият светодиодите при зареждане и работа. Зареждах я няколко часа ама и зарядното не ще да светне зелено, изключих я и си купих нова. Ако някой знае какво трябва да направя да помага. Да предупредя на тока не му разбирам много. Счупената е SICO.
Прикачен файл:
siko.jpg
Прикачен файл:
raider.jpg
MamaMy - майстор
пет юли 12, 2024 12:27 amhidrazin написа:
Нямам си на идея, нито пък имам дори една (каквато и да е парксайдска за да отворя).
Ся, Djack му се събрали доста. Ще отвори една и ще види.
Въобще не съм в час с батериите на Парксайд...
Ама...ама балиги к'ви са неговите?
P.S. Оня тъпанар от клипа показва един добър начин да си организирате пожар у дома.
На платката няма мощни транзистори. Това е само балансьор.
hidrazin - майстор
пет юли 12, 2024 10:17 amMamaMy написа:
На платката няма мощни транзистори. Това е само балансьор.
Така е да го ...а. Зашитата от разряд е в инструментите.
kr1100 - майстор
пет юли 12, 2024 9:33 amgnt69 написа:
Здравейте, на мене пък ми се скапа потенциометъра. Въобще не действа при въртене само малко си сменя звука помпата но не се изключва.
Не е само потенциометър само, а залята платка.
Търси от Али то
П.П. Писал съм и преди по остта на потенциометъра влиза вода, бъркоч, влага и аут
hidrazin - майстор
пет юли 12, 2024 9:33 amgnt69 написа:
Ако някой знае какво трябва да направя да помага. Да предупредя на тока не му разбирам много.
Изхвърляш "потенциометъра" - така или иначе никаква файда от него.
За толкова години никога не съм го използвал а работя само с ключа на МАКС.
Трябва да стане така: батерия → ключ → помпа
Буксата за заряд се свързва директно с батерията.
И първо пробвай да заредиш батерията със зарядното че да не се окаже че и тя е заминала...
Щото щом след няколко часа зарядното не е светнало зелено, не е добре.
чет юли 11, 2024 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
След 5 часа при дофтора, кундурматора бил готов.
Напрежение в покой, доколкото може да е покой след джуркане до 16.8V, 13.3V=
Оставих го да се успокои до сабале, когато ще се тества.
После доклад.......
Доклад,
Бил, но не съвсем, дори никак. Едва се чу звук от стартера.
Сваляне, отлепване на капачето и доливане на дестилирана вода.
Пое по 14см3 течност. В отрицателната и съседната ѝ клетка пое допълнително 1см3.
Онтново кундурматора на дофтора.
Тази сутрин премина тест от 3 стартирания по 10 секунди. Гориво няма, кара се само на пропан-бутан. Закачен отново на зарядно.
Единствената ми въпросителна е- защо е изсъхнал, след като не е работил?
Единственото правдоподобно обяснение е- от зарядното.
Но как от зарядното, след като то единствено го зарежда при включване, след което го оставя в абсолютен покой. При спад на напрежението под 12.6V, включва заряд с ток по малък от 0.1А, докато напрежението се покачи до 13.6V и отново покой.
Странно акумулаторче е- тягово, но с клеми като на мотоакумулатор.
Следващото ще бъде истинско AGM.
чет юли 11, 2024 9:06 pmDjack написа:
Джакузи, може да опиташ възстановяване на твоето.
Отвори, долей дестилирана вода и на зарядно. На моето долях 1см над ......в каквото опира доливачката там.
Ако нямаш зарядно с възстановяваща функция, включваш го в удобно за теб време, с възможност за наблюдение, като ползваш съвсем обикновено трансформаторно. Следиш покачването на напрежението, а когато спре да се покачва, засичаш един час, след което изключваш.
Стойностите изобщо да не ти правят впечатлиние! Оставяш го на почива до следващото пръскане.
Успех!

Бат кемал, тез работи от АПКто, ТКЗСто и най вече от КООПа ги знам. В комсомола ги доизглаждахме по летните бригади.
Тогас Гошо още го нямаше.
MamaMy - майстор
Пак ти казвам, доливай с готов електролит. Дори и по-слаб от нормалното пак върши работа. При такова изсъхване дори и част от киселината е изфирясала. При доливане само на вода изведнъж го придобряш и край. А вътре няма маркери за ниво защото не е имало свободна течност. Всичкия електролит е напоен в кечето, но не се знае колко трябва да е като количество.

ПП В момента имам възстановен акумулатор от този тип но 40Ач за соларни панели. Карал е почти 3 години преди да умре.
hidrazin - майстор
съб юли 13, 2024 3:43 pmMamaMy написа:
При такова изсъхване дори и част от киселината е изфирясала.
Цъ.
cameraman - напреднал
И сега каква акумулаторна да избера?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: