Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
съб ное 16, 2024 10:43 ampavelvasilev написа:
... по тази причина не трябва буквално и с миниметър да се намали височината при касата на гаража...
По тази причина избрах кутията да е от ламаринени ламели.
Ако беше от термопанели щеше да ми "изяде" поне 2 сантиметра от височината.
Иначе каста така или иначе ще я махнеш.
Дано имаш нагоре място за монтаж на кутията за да е над махнатата каса.
При мен и там е проблем. Над вратата на гаража ми има издадена тераса и не мога да монтирам кутията по-високо.
:partyman:
kozl - майстор
От снимката се вижда, че отгоре има тента. Та място ще се намери и за по-голям диаметър ролетка, за сметка на тентата.

А то от първия ти пост не ми е съвсем ясно защо искаш да сменяш наличната врата :?
Не е с изолирани ламели.
Не работи добре и не ти харесва начина.
И двете.
pavelvasilev - специалист
Снимката е от нета за да покажа каква ролетна гаражна врата съм харесал, ако тази беше моята, защо ще я сменям като си е супер :)

Ето снимки на моя гараж, както се вижда на снимките, в горната част има къде да бъде кутията, ще трябва единствено да се монтират метални квадратни профили от лявата и дясната страна на гаража като колони един вид, за да стане равно с горната част, разстоянието е малко около 15 см.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
hidrazin - майстор
съб ное 16, 2024 11:12 ampavelvasilev написа:
... ще трябва единствено да се монтират метални квадратни профили от лявата и дясната страна на гаража като колони един вид, за да стане равно с горната част, разстоянието е малко около 15 см.
При мен е подобно но не е 15 сантиметра а много повече.
Стаята/прозореца над гаража чия собственост е?
съб ное 16, 2024 11:20 amhidrazin написа:
съб ное 16, 2024 11:12 ampavelvasilev написа:
... ще трябва единствено да се монтират метални квадратни профили от лявата и дясната страна на гаража като колони един вид, за да стане равно с горната част, разстоянието е малко около 15 см.
При мен е подобно но не е 15 сантиметра а много повече.
Стаята/прозореца над гаража чия собственост е?
На собственика на гаража който ми го продаде, гаража е със статут на самостоятелен обект и като такъв е с отделен нотариален акт вече на мое име.
hidrazin - майстор
съб ное 16, 2024 11:23 ampavelvasilev написа:
На собственика на гаража който ми го продаде, гаража е със статут на самостоятелен обект и като такъв е с отделен нотариален акт вече на мое име.
Е щом е на бившия собственик, вероятно няма да имаш проблем за монтажа.
Ако беше на друг, можеше и да не ти позволи да монтираш там кутията.
Иначе моя го купих преди около 3 години - също отделен обект с ток и вода.
Междувременно докато дойде момента за новата врата, дървените врати са леко провиснали и задирят отдолу с издърпване, пантите са здрави по 4 броя на крило са, какво мога да подложа между пантите, без да свалям изцяло вратите, мисля си нещо като с формата на зегерки и да подложа мушкайки ги между пантите, най-добре ще е с шайби но не искам да свалям изцяло вратите че ще е много тегаво после да ги сложа обратно, искам само да ги повдигна леко и подложа нещо между пантите, въпроса е дали има нещо подходящо като с формата за зегерки да влязат към щифта на пантата, едни 2-3 мм ще е достатъчно да не задирят вратите отдолу?
chapara - майстор
На вратите им трябват диагонали от вътре, не зегерки.
съб ное 16, 2024 3:43 pmchapara написа:
На вратите им трябват диагонали от вътре, не зегерки.
Вратите са вече подсилени със метални дебели яки шини по целите врати от вътрешната им страна, ето виж на снимката:

Изображение
gnt69 - майстор
съб ное 16, 2024 4:42 pmpavelvasilev написа:
Шините не са диагонали. Като сложиш диагонали ще видиш разликата.

Тема "Kачествена външна топлоизолирана ролетна гаражна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: