• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте и от мен!
Това е моята първа тема във форума, и мисля че се постарах малко за да си заслужава. Ако не и е мястото тук, моля да е преместите.
Ще ви покажа някоя и друга идея за секция в спалня (стая в която ще се спи и учи, работи на компютър)... Която идея обаче ми седи малко незавършена понеже, мисля че нямам никакво естетическо и симетрично виждане върху нещата, камоли да говоря и за цветове.
Та... Основния въпрос ми е, как да променя дизайна, за да се получи някаква симетрия...? Как да го направя възможно по целесъобразно...? Как да го направя практично?
Малко разяснение.
Под плота ще има Hi-Fi техника ( от сорта на DVD, усилвател, тунер и т.н.) на няколкото рафта. Мястото под малкото чекмедженце е за компютър, а най-вдясно ще има голяма тонколона. От другата страна също ще има висока тонколона, но ще е извън секцията.
Понеже ще има доста книги на секцията, стои на главно четене въпроса с въбрациите от тонколоната, която ще е на секцията...Идеи..? Разбира се музиката няма да се усилва прекалено много (като за стая 12квадратни метра), но все пак въпроса стои.
Моля, Не обръщайте внимание на технологичните грешки като: не е съобразено, че секцията се състои от отделни елементи; Не е съобразено, че стъклото не може да завърши с такъв остър ъгъл( това ще го оправя със странични стенички)...?
Долу показвам, няколко модела - може да питате, критикувате и поправяте на воля.
Надписите които не се четат са съответно: най-горе - Стъкло прозрачно; останалото - стъкло матирано.
Най-дясната страна на секцията се обляга на стена, като най-външния и край стига до прозорец, който е перпендикулярен на секцията.
Благодаря за отговорите in advance

Прикачен файл

done1-2 - Copy.jpg
Без вратички, базов модел
done1-2 - Copy.jpg (48.11 KиБ) Видяна 8427 пъти

Прикачен файл

part4-1 - Copy.jpg
Премахване на дървените елементи за да стъпи колоната на дъсчен под, вибрациите вероятно ще са малко по малко...
part4-1 - Copy.jpg (41.88 KиБ) Видяна 8429 пъти

Прикачен файл

part-modif6.jpg
Тук мисля, че изгледа е малко по ясен
part-modif6.jpg (33.45 KиБ) Видяна 8431 пъти

Прикачен файл

part-modif4.jpg
последна модификация Номер 5
part-modif4.jpg (31.89 KиБ) Видяна 8436 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Това е моето виждане.
Запазвам ти 2 витрини + гардероба със стъкло;
Двете тонколони отляво и отдясно.
Успех!

Прикачен файл

проект.JPG
проект.JPG (3.18 KиБ) Видяна 8389 пъти
Много по-добра симерия имаш! Обаче малко се излиза от размерите. Смисъл гардероба ми е краен размер.
Едната етажерка изключва възможността да се сложи плазма някой ден (колкото и да съм против телевизията).
Благдаря все пак, ще интерпретирам и твоето предложение и ще направя пак 3Д модел с нещо подобно.
Набързо сложих размери - сори за непрофесионализма при оразмеряването (за 2мин)

Прикачен файл

size - Copy.jpg
size - Copy.jpg (49.54 KиБ) Видяна 8365 пъти
rockwall - майстор
не знам колко е голяма спалнята но тази секция ми се струва доста отворена и нефункционална, освен ако стаята няма да е основно офис, а след това спалня

горното важи единствено в случай че нямате някакъв чудовищен 5крилен гардероб, ракла и тн. мебели из стаята (12 м2 все пак) де .. :)

мисля, че ако функцията на секцията трябва да е нещо повече от компютърно бюро , можеш да си поиграеш още и да пуснеш повече затворени клетки, за да имате повече място за покъщнината, ако се наложи да прибирате.

В противан случай се обзавеждаш с една библиотека за книги (или бутилки), които ще са вечно на показ и това място остава обречено единствено на тази функция - лично аз бих предпочел да мога да го ползвам и за друго, ако се наложи.

А в случай че наистина искате да е за книги - какво пречи част от тях да са в шкафчета, които да могат да бъдат ползвани при нужда и за други неща.

Според мен не вибраците и симетрията трябва да са водещи, а уползотворяването на пространството
Така е, доста хора ми го казаха вече. Наистина ще си поиграя малко със затворени клетки...
Надявам се до седмица да покажа още нещо...
Ще събирам идеи и за нещо по-разчупено, за да не се спазват все тези 90 градуса
rockwall - майстор
ами сложи нещо план на стаята - напиши какво друго ще има вътре - тоя кът за РСто и ТВ ли щше замества или ще трябва и ТВ да има някъде

и тн
Ами значи на секцията ще има вбъдеще телевизор. Няма друг свободен кът.
Слагам и положението и на стаята.

Прикачен файл

staia.jpg
staia.jpg (40.24 KиБ) Видяна 8207 пъти
Тук ще покажа и някои идеи за гардерод и един изглед на пода за да се ориентирате като размер (понеже е малка стаята). Пробвал съм на пода масло за паркет на ИРСА, но се оказа, че пода прекалено много попива и стана ужасно.
Надявам се да мога от много идеи накрая да покажа завършен проект. :-)

Прикачен файл

DSC00136.JPG
DSC00136.JPG (40.84 KиБ) Видяна 8197 пъти

Прикачен файл

DSC00233.JPG
DSC00233.JPG (49.51 KиБ) Видяна 8199 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Здравей!
Аз съм съпругата на Сашо и по принцип не се включвам с мнение във форума, но тук реших да си го изразя: мисля, че идеята и проектът са много практични и целеви разположени, но според мен този гръб на секцията, който си сложил, е абсолютно излишен и дори придава един тежък и посткомунистически вид на цялата фаца. Ако го няма и горните рафтчета са етажерки, абсолютно отделени от долната част, би било много по-съвременно и красиво. Иначе материалът и цветовете са вече въпрос на личен вкус.
Успех! :yes:
sasooooooooo написа:
Здравей!
Аз съм съпругата на Сашо и по принцип не се включвам с мнение във форума, но тук реших да си го изразя: мисля, че идеята и проектът са много практични и целеви разположени, но според мен този гръб на секцията, който си сложил, е абсолютно излишен и дори придава един тежък и посткомунистически вид на цялата фаца. Ако го няма и горните рафтчета са етажерки, абсолютно отделени от долната част, би било много по-съвременно и красиво. Иначе материалът и цветовете са вече въпрос на личен вкус.
Успех! :yes:
Мислих и умувах, но идея си нямам кое точно да отделя... Пък и да го отделя значи, да го вдигна нагоре, или да смаля гардероба...? Ще махна обаче задната стена... Не ми идват идеи изглежда. Ще трябва малко да обиколя мебелните магазини....
  • 1
  • 2

Тема "Довършителни идеи за секция в спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: