Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ето и нещо по-универсално за мерене на скоростта:
http://www.speedtest.net/

Но! Първо да кажа, че не съм компютърен спец, към които е въпросът, но доста съм се занимавал с торенти и за това имам куража да пиша тук.

Скоросттта на сваляне при използването на торент-протокола (свалянето с торенти) зависи от скоростта на интернет връзката, но не в голяма степен. Тя зависи първо от броя на потребителите в тракъра (в случая Замунда), които предлагат торента, физическата им отдалеченост един от друг (по-далече, значи по-бавно), вида на интернет връзката (с IDSL има проблеми, за твоята с "фаянсовата" плочка - не знам. :-D) и накрая зависи и от скоростта на Нета, но не само твоята, а и тази на потребителите, от които теглиш.

Проблемът на хлапетата, Анджела, е не, че искат да гледат нещото, което свалят по-скоро, а това, че относително бавното сваляне им пречи да вземат "преднина" пред останалите потребители в тракъра, пречи им по-скоро да станат само раздаващи на останалите и да си подобряват по този начин коефициента. А в Замундата за лош коефициент "бият". А и там стана толкова много народ, че трудно можеш да върнеш това, което си дръпнал и да останеш поне с коеф. =1. Така че ги разбирам защо ти мрънкат...

Друг е въпросът, дали повишаването на скоростта от доставчика ще подобри положението. Вероятно - да, но едва ли ще реши проблема. (Ще го реши, ако увеличиш скоростта с пъти, а не с малко.)
Ако примерно сте на 50-100 км от много голяма група потребители, никога не може да сте им конкуренция. Винаги ще изтегляте последни и почти няма да има на кого да раздавате. При торентите е така - нещо е на първа страница или е хит днес - всички му "скачат" и който го изтегли пръв - раздава много, който е последен - раздава после на случайни бройки, при това заедно с всички останали.

За да не сменяш доставчика, т.к. ефекта ще е съмнителен, предложи на хлапетата да си сменят торент-клиента (програмката). Кометата е тежък клиент и в доста тракъри дори е забранен. Да опитат с мю-торент, да го свалят някъде от тук. От където си харесат.
Друго, което могат да направят е да се натегнат за ъплоудъри. Тогава няма да имат проблеми. Ама... :-D
Предполагам, че компа у вас жужи денонощно. :)
angela_pk - специалист
Проблема не е само в свалянето. Всичко е бавно. А пък и аз казвам "дечурлига", :? ама сина е с една глава над мен, а дъщерята студент-първокурсник. Та мисълта ми е, че не се борят за никакви титли в Замундата, просто като седнат на компа си дишат във врата и искат всичко да е по-бързо. И би трябвало да е горе-долу добре. На всичкото отгоре и баща им чака за някой филм и така... :-D
Та ето нашата графика. Пуснах я за един месец назад. Ако някой разбира от това...

месечен комбиниран
Изображение

месечен входящ
Изображение

месечен изходящ
Изображение

месечен-peer2
Изображение

месечен-peer
Изображение

месечен-int
Изображение

есечни общо
Изображение
Последна промяна от angela_pk на ср фев 04, 2009 11:41 pm, променено общо 2 пъти.
Master_Kenobi - V.I.P.
В Замунда, коефициентът не е за титла, а е въпрос на "оцеляване", ако разбираш какво ти казвам... Може да затрият акаунта. А графиките не мога да разчета.
Какво показа спидиметърът, който ти дадох?
angela_pk - специалист
Аааа, ясно.
Това не го бях разбрала :?

Спидиметърът показва:

Download - 2782 kb/s
Upload - 241 kb/s

ПП Опитах да подобря малко качеството на снимките на графиките, но май не се получи особено :cry: .

ППП Вече оправих качеството на графиките :cool:
Последна промяна от angela_pk на ср фев 04, 2009 11:42 pm, променено общо 1 път.
wire - напреднал
Пробвай и това http://www.neterra.tv/bg/speedtest.php ако е над 5000 си е добре скоростта. Другото важно нещо е компютъра :) процесор, рам и скорост на харддиска, антивирусна програма и тъпия биткомет :lol: изтеглете си uTorrent и няма да имате поне проблем с програмите :razz:
Друго от старт менюто дай на RUN и там напиши cmd и виж картинката. Колкото са по-малки милисекундите в квадрата, толкова по-добре, а ако има много request time out, значи не е добре :| Имай предвид, че сайта на техномаркет почти винаги прави проблеми :wink: :wink:

Прикачен файл

cmd.jpg
cmd.jpg (178.56 KиБ) Видяна 6221 пъти
tarlyo - специалист
Само за сравнение, аз съм на РРРОЕ протокол на 18 Mb/sek ~2.3 MB/s и си тегля с толкова от замунда и арена. От чужди тракери стигам не повече от 1 МБ/сек. Като гарантираността на връзката ми е 1:15.
Лично мнение на неспециалист - получаваш твърде малко от обещаното. Предполагам имаш проблеми и с браузването в нета по време на даунлод.
Master_Kenobi - V.I.P.
angela_pk написа:
Проблема не е само в свалянето. Всичко е бавно.
Ако Кометата работи през това време, изобщо не се учудвам, че всичко е бавно. Разкарайте я тая Комета и сложете мю-торента (дадох линк). И колегата wire го каза и който и да питаш и той ще ти го каже. Направете това и да видим тогава.
Успех! :)
Johny - майстор
Без да се задълбавам в теория, ще ти кажа, че ниската скорост е голямо мъчение не само за сваляне на всякаква информация, но и за сърфиране из Нета. Когато ти зарежда някоя страница за минута-две, си е живо мъчение. Освен от доставчика и типа на връзката, скоростта зависи, и от параметрите на компютъра. Тъй като машината няма да сменяш, то трябва регулярно/напр. един път седмично/ да се почиства от боклуци, да се дефрагментира харда, де се изключват работещите приложения от които няма нужда и т.н..
И все пак смятам, че скоростта ти е твърде ниска и е нужно да смениш доставчика и /или/ безжичната връзка на кабелна. Изхождайки от цените на двата доставчика при нас - Монтана /15 до 28лв в зависимост от минималната гарантирана скорост/, то не би трябвало да ти натовари бюджета. Това са месечните абонаменти и безплатно включване, с изключение на най-ниските скорости.
За сравнение виж моите скорости от преди час, направени с програмата, за която Кеноби е дал линк за София, Париж и Лондон. Тази за Париж е прилична скорост, за Лондон и София са съответно мн.добра и отлична. Времето на теста в горния десен ъгъл е по Гринуич и за това е различно от цитираното.

Прикачен файл

Лондон.jpg
Лондон.jpg (16.33 KиБ) Видяна 5489 пъти

Прикачен файл

Париж.jpg
Париж.jpg (16.14 KиБ) Видяна 5489 пъти

Прикачен файл

София.jpg
София.jpg (16.4 KиБ) Видяна 5489 пъти
angela_pk - специалист
Master_Kenobi за Кометата разбрах. Когато тя работи въобще не може да става дума за сърфиране. Лошото е, че трудно се сърфира и без да работи. Но ще я сменим.
Johny много здраве на Монтана-моя роден град. Вие с два доставчика...и получаваш доста повече от нас. Ние тук /Перник/ сме поне с 5-6, а аз да се надъня така :? . Таксата ми е 27 лв- не е от най-ниските. Има още две нива преди моето. Но както казва tarlyo -
Лично мнение на неспециалист - получаваш твърде малко от обещаното
Имах някакви подозрения, че е така. И в случая сина е прав.
Ще търся изход от ситуацията. Най-мразя да ме лъжат, когато не разбирам :-D

Много благодаря на всички за отговорите :)
bobykafe - специалист
Да добавя:
Когато се казва БАЙТ се има предвид 8 бита и се изписва с главна буква /B- byte; b- bit, 1 Byte= 8 bit/.Битовете са с малка, примерно твоя доставичк ти казва ще имаш за BG peering : основен трафик - 25 MBit/s и нощен трафик - 40 MBit/s тогава още е трябвало да ги попиташ /но не си знаел/ как ще имам 40 мегабита /забележи- MBit а го пишат с главна- има значение/ през антена, която е 54 максимум в идеални условия- сигнала дава ли ти, че е идеален /excellent на английски/ ако комп-а е с безжична връзка и винаги казва на каква максимална скорост си свързан.
И защо да не си смениш доставчика и да си запазиш "теракотката" на тавана, след като си я платил??? ами че тя си е твоя, отделно че е трябвало да ти дадат някаква отстъпка за това, че я захранваш с ток, в което съм убеден!
Имаш ли парола за достъп до нея и настройките?
Имаш ли реално IP или ползваш от там някакво автоматично?
Връзката криптирана ли е ? /защитена с парола/
Изобщо я ми кажи за какво точно си даваш парите там? /обясни какво е положението де- как връзката от антената до тебе/
И все си мисля, че ако се качиш пак при антенката ГОРЕ на тавана, ще има повече от един кабел, включен към нея!

Тема "Въпрос за скорости на Интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: