• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dragozow - майстор
Ето малко снимки, че не отидох за дъска, но пак го разкостих.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
chapara - майстор
Според мен, това гъстото е зававителя на двѝжение. :? Нещо като грес. Може и технически възелин да е. Очисти едната, като го събереш, за да можеш да огледаш механизма. Нещо се е откачило или застопорена част се е освободила. Може би там дето е подбито с център. Така е, малотрайни продукти и при натиск, при зор, да падне по бързо, готова работа. Ако можеш, оправи го и върни греста или добави технечески възелин.
Има и евтини такива дъски. Търси по тежки, дърво или МДФ. Там механизмите трябва да са по истински.
Успех Калояне👍
dragozow - майстор
Не е грес, с консистенция на смола и също толкова лепкаво, трябваше да го изчистя и да пробвам, утре. Новата дъска е лесна, имам един ваучер за Homemax за 100 лв, който трябва да похарча за следващите 5 месеца, върнах нещо и ми го дадоха, пари не връщат. Погледнах какво имат, Grohe, Roca и разни неизвестни, шарени, бели. Като гледам масово ползват 2 - 3 вида механизми, а моят е световно неизвестен. Мога да взема скъпа ако ще кара повече, но не вярвам, по-скоро ще гледам някоя за която мога да си купя демпфери след това. Еб@ти и дъските.
chapara - майстор
Връщат, връщат пари като им влезеш с бутонките само за три минути ги връщат. От багажника в количката, после на тезгяха и си чакам парите.
dragozow - майстор
По принцип не са длъжни, добрите магазини връщат само, а те не са такъв. Както и да е, ще взема дъска, но преди това ще отворя пантата пак, че ме е яд, толкова неща съм поправил през живота си и сега някаква смотана панта.
Lisko - майстор
Ремонтирал съм плавна дъска преди години и оттогава държи. В моя случай забелязах че два пластмасови детайла приплъзват един спрямо друг. Пробих дупка, да речем 1.2мм диаметър през двата детайла, вкарах там едно малко пиронче и сичко си стана както си беше, тоест плавно.
hidrazin - майстор
пон ное 18, 2024 6:58 pmchapara написа:
Може и технически възелин да е. Очисти едната, като го събереш, за да можеш да огледаш механизма.
Ако можеш, оправи го и върни греста или добави технечески възелин.
Не е вазелин.
Да НЕ СМЕСВА с вазелин че ще почне да пада като талпа.
:partyman:
MamaMy - майстор
Едно време вратичките на касетофоните имаха механизъм за плавно отваряне. Като го забършеш и пада с трясък. Един приятел след доста мислене подмени тази смола с пчелен мед. Работи безгрижно. Проблем излиза след около месец. Меда захаросва и отварянето става много тегаво :lol:
bigdragon - майстор
Малко механика на флуидите:

Тиксотропията е свойство на изтъняване при срязване в зависимост от времето . Някои гелове или течности , които са гъсти или вискозни при статични условия, ще текат (стават по-тънки, по-малко вискозни) с течение на времето, когато се разклащат, разбъркват, подлагат на срязване или по друг начин натоварват ( вискозитет, зависим от времето ). След това им отнема определено време, за да се върнат в по-вискозно състояние.

Във физиката и химията ненютоновата течност е течност , която не следва закона на Нютон за вискозитета , тоест има променлив вискозитет, зависим от напрежението. По-специално, вискозитетът на ненютонови течности може да се промени, когато е подложен на сила.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Панти за тоалетна дъска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: