• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, имам няколко бойлера на варненска марка монтирани в нови кооперации и всички текат от предпазния клапан, заради високо налягане и по скоро, заради това че новите водомери имат обратен клапан който не позволява водата да се връща назад след тях.
Имали някакво решение на този проблем?
Николов Н. - специалист
Ако пропускат при загрят бойлер - е нормално. Ако пропускат при студен бойлер - слагаш регулатор на налягането на студената вода. В нета има поне 5-6 фирми.
chapara - майстор
Нормално е да течат при загряване.
По добре да течат, от колкото да гърмят.
ivanovbg - майстор
Ако им монтираш по един разширителен съд ще спрат да текат. По принцип им дават над 120литра да се монтира.
MamaMy - майстор
Стига с тоя разширителен съд. Той заема място на два бойлера, а решението е едно прозрачно маркуче към канализацията. Колко вода ще губят на месец и с цена 6лв за 1м3 кога ще се изплати РС от тази икономия?

Николов Н. е отговорил правилно. Ако не капят при загряване задължително гърмят
ivanovbg - майстор
Разширителния съд се ползва за уравняване на налягането, а не за капането. Едно е тръбите да са на 8бара, а съвсем друго на 4. Също така се намалят и възможни хидравлични удари в тръбопровода, особено при ползване на съвременните керамични глави дето за част от секундата могат да се отворят и затворят на макс. Един такъв съд е 8-12 литра. Колко място да заема.
вт ное 19, 2024 6:33 pmMamaMy написа:
....Ако не капят при загряване задължително гърмят
Не.
MamaMy - майстор
Трифунем знам, че искаш внимание, но в случая говорим за точно конкретни инсталации с монтиран невъзвратен клапан след водомера.
Знам, че не сме във война с бойлерите, Мама.
Не е задължително онова, което твърдиш, а и не е нужно да се стряска всеки, който го прочете.
Премисляй, преди да натиснеш спусъка!
Задай си въпроса за водните проби и помисли още малко кога ще гръмне бойлер!
Благодаря за вниманието!
chapara - майстор
вт ное 19, 2024 6:33 pmMamaMy написа:

Николов Н. е отговорил правилно. Ако не капят при загряване задължително гърмят
Кой, кой :? :shock: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Теч от предпазен клапан на бойлер заради голямо налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: