Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Палиш с тези настройки.
Вероятно ще иска да се намали малко вентилатор.
Ако не ти хареса като мощност, увеличаваш дозата с малко. Ако се наложи по голяма стъпка, вдигаш и вентилатор. Мисля няма да се стигне до там.
Принципно, слънчогледа иска повече въздух.
kalin72 - майстор
Е то и аз съм в Пернишко :)
Ами да, няма голям смисъл, при еднакви цени, макар че аз го играех еко-любител, ужким да не сечен дърветата да ги горим, ами да горим отпадъците от слънчогледа :)
Ами да, при тия цени - дървесните са на мода :)
laguz - напреднал
Един дерт мина, сега друг се появи.

Момчета, каква мощност UPS да взема за аварийно захранване, че тока при нас стана дискотека. Спират го за по няколко минути, което при пускане вкарва горелката в гасене, а то не е малко време, после ново палене и като спрат пак ... Не мога да стопля къщата.
Горелката и помпата за парното ще са на него.
1200-1500 вата с истинска синусоида.
1000 също ще пали безгрижно, но е на границата при старт на запалката.
300 вата запалка студена тръгва малко над киловат.
UPSa ми е 700 вата и при всяко стартиране пищи за няколко секунди докато подгрее запалката.
ivanovbg - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
UPSa ми е 700 вата и при всяко стартиране пищи за няколко секунди докато подгрее запалката.
Не е вярно. Моя инвертор https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20761 е 800вата или 1000VA и при запалване си сега светват само две чертички от 5 при запалка от 350вата. Иначе изключваше от претоварване. Със 600вата тостер работи без проблем, с 800 вата държеше около минута преди да изключи по претоварване. Оказа се че изключва от шнека. В темата дето пусках съм дал и решението. С 55амперчаса тягов акумулатор ми захранва камината и осветлението на първия етаж 8 часа. До толкова съм го тествал и може вероятно повече.
ср ное 20, 2024 4:33 pmivanovbg написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Не е вярно. Моя инвертор https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20761 е 800вата или 1000VA и при запалване си сега светват само две чертички от 5 при запалка от 350вата. Иначе изключваше от претоварване. Със 600вата тостер работи без проблем, с 800 вата държеше около минута преди да изключи по претоварване. Оказа се че изключва от шнека. В темата дето пусках съм дал и решението. С 55амперчаса тягов акумулатор ми захранва камината и осветлението на първия етаж 8 часа. До толкова съм го тествал и може вероятно повече.
Иванов, не аз задавам въпроса.
Просто пиши какъв да си вземе!

Устройствата са най-различни, с различна логика на работа. Ако си взел първата дето ти е кандисала, богатият ти опит остава до там.
Имам един 400 ватов, който при едни условия не трепва, а в друг случай пада в нокдаун 6-7 пъти.
Другият обясних как се справя, твоят вероятно е трета бира.

Витолукс 800 вата е неговият, така ли?
kalin72 - майстор
Тоя Вито изглежда добър...обаче се чудя защо е толкова по-евтин, сравнен с Техногама?
Ама той е 600 ватов, не 1000...затова,. явно.
Имам един Техногама 200, но явно няма да стане за запалката...
ср ное 20, 2024 8:32 pmkalin72 написа:
......
Имам един Техногама 200, но явно няма да стане за запалката...
400 става, но с магия.
ivanovbg - майстор
Аз съм си доволен. При сина е същия и на него преработих шнека. Има предимство, че служи и за стабилизатор. Вечер при сина спада на 200волта понякога, но той си държи винаги 230.
kalin72 - майстор
Или ще го продам, и юе взема 600 ватовия, или пък за кво купих тоя генератор, а :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: