Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stoil2 - специалист
Казанчето на тоалетната не спира да тече. Външно казанче с долно пълнене. Дали мога да го настроя/ремонтирам или трябва да се сменя?
Прикачен файл:
1000026631.jpg
Прикачен файл:
1000026630.jpg
1000026630.jpg (89.56 KиБ) Видяна 1284 пъти
Прикачен файл:
1000026628.jpg
1000026628.jpg (91.81 KиБ) Видяна 1284 пъти
radius - майстор
Дали можеш, как да знаем?
Разглоби и изчисти пълначния механизъм.
Svetoslavoff1 - майстор
пет ное 22, 2024 8:30 amradius написа:
Дали можеш, как да знаем?
Разглоби и изчисти пълначния механизъм.
Потвърждавам написаното от колегата. За над 20г 2-3 пъти съм разглобявал и почиствал механизма за пълнене на едното казанче. На другото след 10-ина години се наложи да се смени гумен пръстен, който беше се втвърдил и не уплътняваше добре. Двете са на различни производители.
Успех и сподели как си решил проблема!
dragozow - майстор
Ако е механизма за пълнене струва 8 - 10 лв, с месингов накрайник е 12 - 13 лв. Въпроса е от къде тече, обикновено с почистване се поправя
Jacomo - специалист
Като навдигнеш ръчно лостчето, спира ли пълненето? Под лостчето най-горе на някои механизми има една гумичка, която уплътнява една дупчица. Това уплътнение понякога се деформира, през дупчицата преминава въздух и пълнещият механизъм не спира.
iliya_i - майстор
За теча са възможни 2 причини:
1. Пълнещият механизъм не затваря и казанчето прелива през преливника.
2. Изпразващият механизъм не уплътнява и изпуска.

На тез шарени снимки - не знам как ги постигна, но не личи дали нивото е до преливника или е под него.
kozl - майстор
пет ное 22, 2024 1:55 pmiliya_i написа:
За теча са възможни 2 причини:
1. Пълнещият механизъм не затваря и казанчето прелива през преливника.
2. Изпразващият механизъм не уплътнява и изпуска.
+1
пет ное 22, 2024 1:55 pmiliya_i написа:
На тез шарени снимки - не знам как ги постигна, но не личи дали нивото е до преливника или е под него.
Шарени. шарени, но нивото в казанчето ми се види под преливника, та моето мнение клони към т.2 :roll:

Ама за по-точна проверка дали 1 или 2, спри водата и ако нивото в казанчето спада, значи е 2. :|
ESPACE - майстор
Ако не спира да пълни най-вероятно е сцепена мембраната под бялото капаче. Много прилича на модел пълнещ механизъм на Vidima, който е спрян от производство. Ако е той то резервната част е SV98467 но вече не се предлага. Смяна с нов пълнещ механизъм е решението.
iliya_i - майстор
пет ное 22, 2024 6:47 pmESPACE написа:
Ако не спира да пълни най-вероятно е сцепена мембраната под бялото капаче.
А ако мембраната на изпразващият механизъм е вдървена или зацапана и водата изтича в цукала какво се случва?
hidrazin - майстор
пет ное 22, 2024 8:34 pmiliya_i написа:
... водата изтича в цукала какво се случва?
Каквото и при мен миналата зима.
Докато се усетя, и вече бях платил 1-2 нови казанчета ама ги платих на местното ВиК във вид на кубици вода. :-D
:partyman:

Тема "Казанчето не спира да тече" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: