Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 17, 2024 8:38 pmSpstoyanov написа:

Благодаря за линка!
Опитвам се да разбера дали има начин датчика за стайна температура да не участва.
Ще ми е интересно какъв ще бъде разхода, ако камината работи само по температура на водата.
Но никъде в настройките не виждам опция за изключването му.
Мисля, че не. Просто увеличи Т на помещението така, че първо да достига Т на водата. Не намалявай Т на вода!
Според описанието, печката влиза в модулация при достигане на коя да е от зададените температури.
При някои камини е така. Температурата на стайния се задава висока и пелетарката модулира по вода.
Опитай!
bmahob - майстор
Принципно, имаш в менюто да избереш кое да е с приоритет Т дачик, Т вода или Т стаен термостата/бяхя 1,2,3/
Обясни му къде в менюто и си наглеждай Алфите!
bmahob - майстор
GENERAL SETTINGS N-8-04-13 MODO STAND BY 01/02/0 3
ма не помна кое какво беше.... :? :? :? :? не бях ли качвал някъде настройките с обяснения :? :? :? от 3 години не съм ръчкал нищо, ония ден от лигня намалих вентилаторите с по 50об и на 7 ден направи малки буци/втвърдена пепел не шлака/ в ъглите на кошницата :-D
ето втората снимкаviewtopic.php?f=10&t=55582&start=60
filmatoplo - майстор
Здравейте ,все едно не знам .Някой ще обясни ли настройка n 8-1-01 Load pelet.фабрично почти винаги е две нули 00.Как ще се измени общото време което е 8 секунди между две пускани на пелети по време на работа. Ако въведем минус -5 ,и като въведем плюс + 5.
Благодаря.
chipko - специалист
нед ное 24, 2024 10:36 amfilmatoplo написа:
Здравейте ,все едно не знам .Някой ще обясни ли настройка n 8-1-01 Load pelet.фабрично почти винаги е две нули 00.Как ще се измени общото време което е 8 секунди между две пускани на пелети по време на работа. Ако въведем минус -5 ,и като въведем плюс + 5.
Благодаря.
Бях си "играл" навремето да го засичам с хронометър - променя се времето за работа на шнека в един цикъл, но е в части от секундата и много трудно се хваща разлика. Сумарно съм го засичал: един месец на 00 и един на -03 дава известна икономия (но то си зависи и от външните темеператури). Също така на "-" ми се е случвало да загуби пламъка, при по-кофти пелети.
Това което поне може да се измери в рамките на няколко минути работа: минусови стойности на "n 8-1-01" показва 2-3 градуса по студени димни газове в сравнение с "+", което се предполага че и горенето е различно.
bmahob - майстор
Благодаря.
Малееее хора не помня нищичко вече това аз съм го писал
Търси в тази тема…

1 2 3
от bmahob » пон окт 16, 2017 6:53 pm
Съвети за настройка на горивен цикъл
Здравейте, колеги искам да оптимизирам горивния цикъл, защото в момента почти на всички степени огънят се резгаря, и в един момент намалява..... почти угасва и след малко пак се усилва, като при намалянето когато пуска пелети почти го гаси. Моята камина горивния процес е организиран онсновният цикъл е направен 8 секунди, имам параметър coclea power/от първа до пета степен/ той определя колко секунди ще пуска пелети и колко секунди ще прави пауза. Например на пета степен ако съм задал 4,5, то 4,5 секунди ще пуска пелети, 3,5 секунди ще затвори шнека./8сек-4,5=3.5сек/
Така имаме параметър LOAD PELLETS от -8 до +8 всяка степен увеличава или намалява основният цикъл 0,2секунди, при LOAD PELLET- 0 е 8 секунди ако направим -8 основния цикъл става 9,6секунди и така. Ако LOAD e 0 това означава че в един работен час имаме 3600/8=450цикъла, капацитета на нашата камина около 2гр в секунда на шнека. Ако съм на пета степен/4,5/ имаме 450х4,5=2025секунди х2гр=4кг пелети на час. Това е принципа при Алфа Плам. Мога д апроменям стойностите на шнекана всяка степене и времето на цикъла така определям мощността. :drinkers:
пон ное 25, 2024 3:54 pmbmahob написа:
Здравейте,.......
Благодаря.

Съвети за настройка на горивен цикъл...
...Това е принципа при Алфа Плам. Мога д апроменям стойностите на шнекана всяка степене и времето на цикъла така определям мощността. :drinkers:

Шампиони!!!
bmahob - майстор
пон ное 25, 2024 4:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 25, 2024 3:54 pmbmahob написа:
Здравейте,.......
Благодаря.

Съвети за настройка на горивен цикъл...
...Това е принципа при Алфа Плам. Мога д апроменям стойностите на шнекана всяка степене и времето на цикъла така определям мощността. :drinkers:

Шампиони!!!
Това като похвала ли да го приемам........ :-D Учудва ме как бързо се забравя нещо което не практикуваш постоянно..........
вт ное 26, 2024 3:20 pmbmahob написа:

Това като похвала ли да го приемам........ :-D Учудва ме как бързо се забравя нещо което не практикуваш постоянно..........
Естествено.
Малко останаха хората, които могат да дадат конкретна информация в отоплителния.
Особено за Фероли, IVG....., след като някои спецове спряха да пишат ....

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: