Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Всичко си работи нормално до време, докато не се случи нещо друго нормално.
Нещо по платката сигурно ще е сдало.

Лазаре, в случай че напрежението е 110v, може ли изхода да се "натовари" с управляваща намотка на реле/контактор?
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=1183023 time=1733042259 user_id=66430]
Всичко си работи нормално до време, докато не се случи нещо друго нормално.
Нещо по платката сигурно ще е сдало.

Лазаре, в случай че напрежението е 110v, може ли изхода да се "натовари" с управляваща намотка на реле/контактор?
[/quote]
Ами платката е на една година.
нед дек 01, 2024 10:51 amico_3 написа:
Ами гаранцията пазиш ли, телефон на сервиз нямаш ли?
При това положение вече щях да съм говорил с инсталатора, освен ако не съм отсвирил гаранцията със закупуването.
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=1183026 time=1733044132 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=1183024 time=1733043106 user_id=41172]
[/quote]
Ами гаранцията пазиш ли, телефон на сервиз нямаш ли?
При това положение вече щях да съм говорил с инсталатора, освен ако не съм отсвирил гаранцията със закупуването.
[/quote]

И гаранцията пазя и номер на сервиза имам обаче са на 70 км от мен трябва да разкачам горелката и да я мъкна до там,няма кой да ми дойде на крака,затова питах тук дали аз не мога да направя нещо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сам не можеш да направиш нищо, платката е за ремонт. Дали ще е гаранционен случай е въпрос на преценка, но ремонтът не е скъп, само времето е по-ценно
нед дек 01, 2024 11:49 amico_3 написа:

И гаранцията пазя и номер на сервиза имам обаче са на 70 км от мен трябва да разкачам горелката и да я мъкна до там,няма кой да ми дойде на крака,затова питах тук дали аз не мога да направя нещо.
Можеш да свалиш само платката. Правиш няколко снимки преди това, но първо звъниш на сервиза.
ico_3 - специалист
Здравейте,пак съм аз измерих напрежението което излиза от горелката към шнека 220 е горе на мотора на шнека пак е 220 когато пусна шнека принудително през горелката мотора на шнека върти но много бавно и няма сила да завърти шнека,няма мощност,иначе като го свържа директно в тока няма проблем върти си нормално и качва пелети.
naydenov.anton - специалист
Здравейте,

откъде в София мога да купя четка за димоводните тръби за Greyko Expert? Ако не някой, който продава дали може да ми прати по куриер?

Благодаря предварително!
jaspet - специалист
Здравейте, вие как и колко често чистите котела и горелката (Грейко Експерт)? Аз го правя така:
Първо от горната част на котела с дългата четка чистя димогарните тръби и малко с прахосмукачката около тях.
Второ, издърпвам пепелта с прахосмукачка от долната част на котела, трите отвора. Изхвърлям пепелта от пепелника.
Трето, вадя горелката и с отверка изстъргвам загорелите налепи.
Четвърто, отварям малкото капаче в предната част на горелката и с прахосмукачката издърпвам пепелта от него
Връщам горелката и го паля.
Това го правя горе-долу веднъж в месеца, понякога и по-рядко. През останалото време само изхвърлям пепелта от пепелника.
Правилно ли подхождам? Каква е идеята на малкото капаче, защо изобщо е направено възможно там да влиза прах?
gnt69 - майстор
ср яну 22, 2025 9:26 amjaspet написа:
Здравейте, вие как и колко често чистите котела и горелката (Грейко Експерт)?
Аз на 1-2 дни изхвърлям пепелника и чистя тръбите с почистващия механизъм. Веднъж в месеца през капачетата с ръженче изваждам пепела под димогарните тръби, капак отгоре не отварям. 2 пъти в сезон като се сетя чистя кюнеца на сгъвката на изход котел. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: