• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
addicted - специалист
пон дек 02, 2024 7:41 pmhidrazin написа:
Значи изгорели газове от котела на те притесняват ама от един пиклив генератор те притесняват? :shock:
Така погледнато изглежда че съм в дълбока заблуда...понеже котела никога не е пушел в мазето, все съм смятал неговите газове за "безопасни". Пуши си само през комина, и всичко е точно. То и генератора ще си пуши само през гофрето, и всичко е точно.
Парвам с телоподаващото един нипел на ауспуха, взимам една гофра със запресована холендрова гайка, някакво уплътнение за гайката и готово.
hidrazin - майстор
пон дек 02, 2024 7:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ейййй, намери ми работа и на мене. Само реализацията на детската ми мечта да не запне до купуването на чаркалъците!
Че какво чакаш още? Или ти харесват упражнения за малоумници? :-D
МЪРЗЕЛА движи ПРОГРЕСА. Дано не спреш до купуване на чарколяци - както е масово при мен. :shock:
пон дек 02, 2024 7:53 pmaddicted написа:
Така погледнато изглежда че съм в дълбока заблуда...понеже котела никога не е пушел в мазето, все съм смятал неговите газове за "безопасни". Пуши си само през комина, и всичко е точно. То и генератора ще си пуши само през гофрето, и всичко е точно.
Точно! То до теб е големия ЕВЕНТУАЛЕН отровител а ти си се втренчил в малкия. :)
Реално те трови СО а то даже е малко по-леко от въздуха.
И въобще не си мисли че от него се мре веднага и падаш като талпа.
Почва се с главоболие, замаяност, гадене ... Абе достатъчно признаци за да те подкарат да излезеш от мазето.
Реално от генератора би получил много по-малко СО отколкото от котела при някакъв проблем.
Успех и на двамата с изработката.
:partyman:
P.S. Разбира се НЯМАМ право да не препоръчам поставянето на аларма за СО и дим.
Такива датчици и аларми днешно време има колкото си искаш.
От бегъл преглед - в ценови диапазон 50-100 кинта. Вероятно има и по-евтини. Не съм търсил.
Ама за някакви си 50-тина кинта получаваш спокойствие, а то НЯМА ЦЕНА.
Последна промяна от hidrazin на пон дек 02, 2024 10:53 pm, променено общо 1 път.
Lutchezar - майстор
Прикачен файл:
image (1).jpeg
image (1).jpeg (32.23 KиБ) Видяна 430 пъти
Смешни пари беше.
hidrazin - майстор
Да, нещо такова. Тоя е от ОЛХ - 15 кинта.
Изборът е голям.
:partyman:
Lutchezar - майстор
Взех го от сериозна фирма, всъщност ми беше друга идеята тогава,така поне разбрах кой клас датчици кога и за какво се ползва.
Хубавото на София е че има от почти всичко някъде относително наблизо.
  • 1
  • 2

Тема "Къде са ви генераторите." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: