Ел. инструментите. Консумативи.
Kampani - помощник
Някой от феновете и ползвателите на Щил в темата имал ли е досег до новите модели MS172, MS182 и MS212 ?
За няколко кубика годишно е по-удачно да се вземе нещо по-бюджетно . Стига да не са като дебелите букови дръвца на които Ковеслав беше публикувал снимки в темата . :mrgreen:
hidrazin - майстор
Кои? Китайските ЩИЛ ли? :?
:partyman:
емовлаха - специалист
Убави предложения имат Хускварна. Приятелче преди 10-тина дни се сдоби със 562хр купи и ХР синт масло до към 15м3 добив и разкрояване годишно, има и малка Хуск от старичките модели 98г, и 180 Щил гърбени със минералка Щил и Хуск. Друго приятелче си купи мс 182 до към 10м3 годишно добиване , старата му резачка е Raider. Трето приятелче се беше запътил за Хускварна 592хр за годишно 20м3. има 3 резачки. Щил мс390. мс180 и 236 Хускварна. Този със 562 Хуск казва, че се е преродил сега. Аз му подържам веригите от 98г. Втория ми споменава, че е доволен от Щил 182 но ще си стяга Райдера, Преди 3г. За смяна на бутало и цилиндър давах насоки онлайн на камера, пиян беше на гъз. направи я :-D На другия ден няма спомени, че е замерял съседско куче със стария цилиндър и бутало през ноща, не помни и за ремонта :-D Не умее да си ползва техниката, старо гориво, евтино неизвесно масло 2т ,горено масло за верига и изхабена верига бая зор видя китаеца и се предаде, два пъти надира цилиндър и бутало за 8-10г толкоз. Сега е със Щил 182 и Щил минералка, на последния Авер ударих рамо преди няколко дни за рязане и там е трагедия. Щил 390 е от 2008г няма го никъде като мощност, изгасна и не можа да го запали. Направо го засили и метна прелетя 10м някъде та в една телена ограда. Кипнал беше карбуратора и мотора изхабена верига мустаци на шината, Запалих го охлади се. Изненадах се от 236 на Хускварна един хубав стегнат звук на мотора от ремонт взета, със нея пердаших аз едни 50см черници. Теглих аз ена Северозападна на Светите Пушеци от минералката :-D Китайски таралясник ма бръмчи и реже и трите резачки са на Щил НР минерано 2т масло. Та го спрях да купи голямата Хускварна. Има машинка за заточване аз също можех да заточа веригата има и резервна верига.но предпочете е да блъска със тъпа верига.
Това са историйте за 3-ма мой Приятели дето съветвам, но имат пари и не им пука. Почвам аз да се замислям да си купя една резачка до 150 пари, една евтина машинка за заточване и 1-2 меки Китайски вериги :-D

nikolson - майстор
Някъде вече са заклали прасето, виното им е станало и насмагат... :-D
dragozow - майстор
съб дек 07, 2024 3:49 pmKampani написа:
По-добре Husqvarna 440 или 450 да вземе човек вместо 445II . Щил 231 също е опция, по-лек и с мощност колкото 445 .
В Арго Маркет ще продължите ли да сервизирате Маккълък, след като не ги продавате вече? Ако не е тайна каква е причината да се ограничи предлагането на Mcculloch при дистрибуторите и някои от веригите, които преди ги продаваха .
Ще ги сервизираме до като има части за тях. Причината да не се предлагат е, че Husqvarna купиха марката и почти я затриха. Дори в момента разпродават наличности. Там от години няма нищо ново, пускат някой модел колкото да не е без хич. На някои модели частите са само от този модел и отгоре на всичко липсват, а доставка при този вносител може да откара месеци. Съответно недоволни клиенти, но те са недоволни от нас, защото виждат нас, а не вносителя. За това и не зареждаме вече, носят само негативи. С Husqvarna е подобно, но там поне има части от повече места и ако нещо липсва се намира по алтернативни канали. McCulloch първо махнаха тракторите и косачките, после някои други и накрая останаха 5 триона, ножици за плет, няколко духалки и моторни коси. Общо взето със затихващи функции. Повечето дилъри не искат да ги продават, защото често на цената на която са ги купили се появяват в близкия хипермаркет, липса на последователност, търговска логика и др.
емовлаха - специалист
съб дек 07, 2024 10:14 pmKampani написа:
За няколко кубика годишно е по-удачно да се вземе нещо по-бюджетно

Зависи колко няколко са тези кубика. За 5-10м3 закупени дърва не бих си купил, бих си заплатил на някой да ги нареже.
Нито ще дишам прахоляка, нито ще ми гърми тоя боклук в главата, тря да бера грижа де ще я съхранявам, да я чистя, да заточвам вериги, да си купя верига ако не дават такава в промоция. Чета форуми това масло не е убаво айде купува се синтетично, ама чакай то за веригата специал едишън масло тря да са лепи. Тоо тря са разработва маторя не може тей тря съчки да се режат първо за да иляди маторя, тря съчки да се търсят. Доставят ми дърветата били дебели леко уа не напъвай тей сакън да не го роди :)

Ако аз си добивам тези кубици дърва спокойно си инвестирам в лека професионална 50сс резачка, ако нямам финансова възможност евтина китайска. части бол евтини, Ганчовците сме техническа нация подменя се което дефектира.

Когато някой се реши да си закупи резачка да седне и да прочете един PDF за моторен трион!

Миналата година си купих Хускварна Т435 със 30см шина ползвам я за кастрене и рязане на парчета на тънките дърва. Китайска сглобка е знаех го преди да я купя. 20м3 е нарязала вече.

Нямам личен опит със посочените модели. Ако се полват грамотно ще се отблагодарят.

Нещата при този Про са тръгнали на разпад. Жината сугорно свадила филтъра дала на дитето си играй, ам де ли е капака :shock:
Баси културния шок от един pdf!
емовлаха - специалист

Добра презентация на модела :)
offvt69 - напреднал
Да ползвам темата.
След третия път порязване на лява ръка, реших да си купя предпазни ръкавици за дървосекачи.
Гледам в Нета различни предложения, но кои са най-добрите защото жената е решила да ми скрие
резачките.
Моля помагайте!!
kr1100 - майстор
вт дек 10, 2024 5:35 pmoffvt69 написа:
Да ползвам темата.
След третия път порязване на лява ръка, реших да си купя предпазни ръкавици за дървосекачи.
Гледам в Нета различни предложения, но кои са най-добрите защото жената е решила да ми скрие
резачките.
Моля помагайте!!
Порови в Алито - има за срещу ножове. В петък получих пратка с такива ,че с макетен нож много взех да се кълцам.
В събота и неделя ги използвах да обрязвам поликарбон.
Като поръчваш гледай за номера и размер,че китайците са с малки ръце.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: