Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср дек 11, 2024 8:56 amIvanKolevRuse написа:
...
Дори партидата е прехвърлена на мое име. Искам да ми издадат официален документ с номер на партида и мощност, който да представя при подготовката на документите за строеж на къща. Обаче се правят на луди и че не можело да се ползва съществуващата партида...
Можеш ли да ремонтираш къща? Документите са почти същите... ;-)
brum - майстор
Дори партидата е прехвърлена на мое име. Искам да ми издадат официален документ с номер на партида и мощност, който да представя при подготовката на документите за строеж на къща. Обаче се правят на луди и че не можело да се ползва съществуващата партида...
Пита ли защо не може? Щото и аз знам, че не може. Ама защо е най-добре те да ти кажат.
ср дек 11, 2024 2:51 pmbrum написа:
Пита ли защо не може? Щото и аз знам, че не може. Ама защо е най-добре те да ти кажат.
Отговора беше: защото така трябва и ако не направим нова партида няма да вземете акт16…
Искат пак проучване, присъединяване и тн. Ама за какво и те не знаят. И какво имат да проучват, като вече там си има ток и винаги е имало…
Всичко е за да платиш едни такси, наяла такава малоумна система…
А мога ли да си построя къща без да имам ток, в смисъл ще си сложа панели, батерии и генератор?
brum - майстор
Трудна работа. По закон май още е задължително да имаш ток и вода. Водата май може от водоизточник, ама за тока не съм убеден...
hidrazin - майстор
ср дек 11, 2024 10:27 pmIvanKolevRuse написа:
Отговора беше: защото така трябва и ако не направим нова партида няма да вземете акт16…
Искат пак проучване, присъединяване и тн. Ама за какво и те не знаят. И какво имат да проучват, като вече там си има ток и винаги е имало…
Всичко е за да платиш едни такси, наяла такава малоумна система…
Вероятно отговорът се крие в в това:
вт дек 10, 2024 2:42 pmIvanKolevRuse написа:
Моя казус е че купих парцел с партити да ток и вода, но сградата е съборена и премахната от скицата.
Реално за местното ЕНЕРГО си купил празен парцел.
На празен парцел никое ЕРП няма да ти пусне друга партида освен такава за строеж - на космически цени за тока.
Така наречената "времянка". Там е и разковничето - опитват се да те издоят, както правят и с всички в БГ.
Навремето разпродадоха работещата и печеливша система на "ЕНЕРГОТО" на чужди, не български компании за жълти стотинки.
Сега ония изнасят печалбите извън България а ние ... се учим да свирим на кавал.
ОБАЧЕ - остава един казус. Какво става с вече ПЛАТЕНАТА партида за имота?
Тя по закон не се губи а се прехвърля с имота, унаследява се...
Ноооо... така е в жендърска БГ. Ще те доят, освен ако не стигнеш до съд (или извадиш "връзки"), но и там нещата не са розови.
Съдилищата защитават интересите на големите, чуждите и тези с пари. Така е в БГ.
ср дек 11, 2024 10:27 pmIvanKolevRuse написа:
А мога ли да си построя къща без да имам ток, в смисъл ще си сложа панели, батерии и генератор?
Можеш. Ходене по мъките е но можеш. Знам от лично виждане по въпроса.
:partyman:
kr1100 - майстор
ср дек 11, 2024 10:36 pmbrum написа:
Трудна работа. По закон май още е задължително да имаш ток и вода. Водата май може от водоизточник, ама за тока не съм убеден...
С водата може да стане само ,ако има кладенец / за сондаж не знам/ , но регистриран в Басейнова дирекция.
Т.е. пак има доене

Тема "Въпрос относно ВИК И ЧЕЗ стари партиди!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: