ср дек 11, 2024 9:59 pmGlobe написа: Хаха Може да не повярваш, но точно сега ядохме пуканки с пармезан и виждам коментараВЕРВАМ ти!!! В тая тема ще изям много пуканки - и с пармезан, и с ЧЕСАН, и с ДРАСКАН...

ср дек 11, 2024 10:18 pmmika написа: Според мен е голяма грешка да се запазва част от старата инсталация и в същото време да се прокарва нова. Няколко пъти клиенти са искали подобни изпълнения и съм отказвал.Абсолютно!
Чл. 1788. (1) В помещения без повишена опасност за поражение от електрически ток се
допуска използването на окачени осветители, които са без клеми за присъединяване на защитни
проводници, при условие, че куката за окачването им е изолирана.
(2) Изискванията по ал. 1 не отменят изискванията по чл. 1753 и не са основание за
изпълнение на електрическите инсталации като двупроводни.
ср дек 11, 2024 11:06 pmprasse написа: (дори и без възможност за свързване на защитния проводник към някакъв осветителен корпус, той пак ще има защитна фунция (при евентуално нарушаване на изолацията на кабела, прегряване и стопяване на изолацията и т.н.))Грешка. Той ще има функция при следващ ремонт/смяна на осветителните тела с такива които имат клеми за защитен проводник.
чет дек 12, 2024 1:00 pmmika написа:Мерси ! Принципно съм перфекционист ,но се опитвам да балансирам между жената, разума и задаващото се бебе. Нямам желание да се заяждам или да споря. Някой да не ме разбере погрешно.. Реално жената даже инсталацията не искаше да пипаме ,та цялата работа изсмуках малко между пръстите ,за да се случичет дек 12, 2024 5:29 amGlobe написа: Ще се спести за мен от най-важното - време.Аз съм на обратното мнение, но е твърде дълго за обяснение защото е свързано с метода на работа.
Успех с ремонта!
чет дек 12, 2024 1:23 pmGlobe написа: И все пак дори да нарежа всичко вътре ще е безумно да нарежа и къщата отвън която е санирана с 5см стиропор ,за да сменя кабели за лампи и контакти.. (които не са малко) ,а по логиката на перфекционизма - трябва.Изобщо не мога да разбера за какво точно говорите, но явно и Вие не сте ме разбрал.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: