• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Съвети за начинаещи готвачи.
ESPACE - майстор
Амчи добре, поправих се по горе. И бакъра значи вече не е бакър дее**. :?
Макар че и това са го написали - медно покритие. Моята работа стана малко чел, чел, недопрочел #-o
съб дек 14, 2024 9:10 amn_a написа:
съб дек 14, 2024 8:10 amТрифон П.Трифонов написа:
Понеже почти всички жени обичат палачинки (не знам защо)...
:-) Имам поне две обяснения :-) А дали почти всички мъже обичат пържени тиквички?

Забелязваш ли как, колкото повече неща се купуват, толкова повече се ползва само едно :-)
Естествено. Остава удоволствието от шопинга, а аз съм бетер кифла. Кроасан да речем.
hidrazin - майстор
съб дек 14, 2024 6:27 pmESPACE написа:
Амчи добре, поправих се по горе. И бакъра значи вече не е бакър дее**. :?
Макар че и това са го написали - медно покритие. Моята работа стана малко чел, чел, недопрочел #-o
Така е човек. Китаеца го е написал ясно - Copper Color
Иначе боичката е по желание - има ги червени, сиви, сини...
Ама бакърения цвят се харчи най-добре и лесно може да излъжеш че е от бакър.
То колко бакър да ти сложи китаеца за тези 12-13 долара бре? :-D
:partyman:
Тиганя е халумин. Стоманена плоча отдолу, покритие..............някъде пишат медно, някъде керамично.

"Алуминиевото ядро на Copper Chef осигурява изключително добра топлопроводимост, което означава, че храната се готви равномерно навсякъде. Кръглата плоча от неръждаема стомана на дъното се загрява и разпределя топлината еднакво по целия тиган. Това предотвратява образуването на „горещи точки“, като същевременно задържа топлината за по-дълго. Покритието е от специална незалепваща технологична керамика, което означава, че може да се готви почти без никаква мазнина. Това прави храната по-здравословна, а почистването много по-лесно и бързо (достатъчно е само хартиена кърпа и при нужда измиване с вода и сапун). Материалът позволява нагряване до 450°, което означава, че с него може да се готви на всякакви уреди. Напълно достатъчно е просто да преместите тигана с храната от котлона във фурната, за да я запечете."

https://online-mall.bg/product/copper-c ... itie-6-v-1

Нямам индукционен котлон. При мен се готви на газ и във фурната. Солиден е, става за самоотбрана, става и за готвене. Справя се отлично.
Хидра, как да си потърся бонуса за реклама?!
ESPACE - майстор
съб дек 14, 2024 6:34 pmhidrazin написа:
Барем на пол`вин кило се надявах :-D
съб дек 14, 2024 6:34 pmhidrazin написа:
12-13, ама ако си купиш контейнер. Примерно.
За 46-7лв. от йЕсМага е пирфектен.
hidrazin - майстор
съб дек 14, 2024 6:41 pmESPACE написа:
Барем на пол`вин кило се надявах :-D
То Убаво ама май китайците са измислили медна боя на тефлонова основа - WAYFULON
Така че да не се окаже че не само няма бакър ами е и тефлонов... :-D
ivanovbg - майстор
съб дек 14, 2024 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тиганя е халумин. Стоманена плоча отдолу, покритие..............някъде пишат медно, някъде керамично.

"Алуминиевото ядро на Copper Chef осигурява изключително добра топлопроводимост, което означава, че храната се готви равномерно навсякъде. Кръглата плоча от неръждаема стомана на дъното се загрява и разпределя топлината еднакво по целия тиган. Това предотвратява образуването на „горещи точки“, като същевременно задържа топлината за по-дълго. Покритието е от специална незалепваща технологична керамика, което означава, че може да се готви почти без никаква мазнина. Това прави храната по-здравословна, а почистването много по-лесно и бързо (достатъчно е само хартиена кърпа и при нужда измиване с вода и сапун). Материалът позволява нагряване до 450°, което означава, че с него може да се готви на всякакви уреди. Напълно достатъчно е просто да преместите тигана с храната от котлона във фурната, за да я запечете."

https://online-mall.bg/product/copper-c ... itie-6-v-1

Нямам индукционен котлон. При мен се готви на газ и във фурната. Солиден е, става за самоотбрана, става и за готвене. Справя се отлично.
Хидра, как да си потърся бонуса за реклама?!
Много лъжат с този тиган. 20х20 см размер на 9см височина е 3,6 литра, а те пишат вместимост 5литра. Как става така?
MamaMy - майстор
Сега ще ме накарате да ям квадратни палачинки. Добре, че повече ме мързи. При наличност от 10 тигана да купувам още един. Понеже нямам много място в кухнята, а тя се ползва и като всекидневна, тиганите си седят прилежно наринати в шкафове и кашони, а аз си ползвам основно 2. Първият е грил тигана. Много кофти материал. Алуминий с тефлоново покритие, но няма друг. Не съм и виждал освен един саморъчно направен от плоча за котлон. Втория тиган се ползва за всичко друго и за това е един Тефал със стъклен капак и подходяща по размер мрежа за пържене. Той ми е малко плитък, но по-дълбок нямам. Иначе имам още два неръждавейка с плоча за индукция, 2-3 с различни видове керамични покрития с и без плоча. Един Тефал за палачинки без плоча и един който е обикновен от сватбата на моите родители който мисля, че е емайлиран или поне е бил някога.
Всички си имат едно или друго предимство и предназначение, но съдомиялната ми е от малките и не мога да обслужвам толкова съдове. Ползвам само първите два. От време на време се замислям за смяна, но с моите темпове на готвене пръв май ще е грил тигана. Писнало ми е обаче от прикрити боклуци.
съб дек 14, 2024 6:51 pmivanovbg написа:

Много лъжат с този тиган. 20х20 см размер на 9см височина е 3,6 литра, а те пишат вместимост 5литра. Как става така?
20х20х9=3600 Беше написал 2л. Видях те.
Освен това, Иванов, това са размерите на дъното, което пък от своя страна не е точно квадрат, а е леко като избъчвено. Вкарах ли термин, А?!!
Горе е 23х23, като е запазена дъгата.
Иванов, мисли повече!!! За теб просто е задължително.

Мама, може да е боклук, но е най ползваната готварска съдина у дома. За палачинките поясних, че си имам специален. Заприходен е за нежната половина на планетата, инак аз мога и квадратни и судмоъгълни, сякви.

Абе, само един ли се усети, че е приемлив подарък за Коледа?!

пп. Само за Иванов.
Тигана събра 4л + няколко капки. Искай отстъпка, понеже си брезнишки жител- полага ти се.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 14, 2024 7:17 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Тефлонови тигани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: