От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
MamaMy написа:
ПП R3A също ти е сгрешен. Трябва да е 0,22.
R3A доколкото успявам да го видя от снимката, го разчитам като 2R26 - 2.26 ома.
MamaMy - майстор
Все пак нека го измери. Маркировката на СМД компонентите има разни изключения които са ме подвеждали за разлика от цветния код.
kozl - майстор
вт дек 17, 2024 10:03 amfbr написа:
Без да го поставяш под напрежение, провери за късо на изводите на С7.
Проверено - няма късо. Даже преди няколко месеца си купих китайско уредче HABOTEST HT124B и това отчита и капацитет, така като са запоени кондензаторите.
А колко може да му се вярва :?
На някои го проверих с други уреди и разпоени кондензатори и бяха близки показанията.
За сега не мога да си позволя време за тест под напрежение, но щом успея, ще се впиша в темата отново.
DMN - майстор
MamaMy написа:
Все пак нека го измери. Маркировката на СМД компонентите има разни изключения които са ме подвеждали за разлика от цветния код.
Да, да, възможно е разбира се.
Аз даже в един момент си помислих( но след като вече си написах поста), че може би имаш предвид, че реално трябва да е 0.22 ома, за да работи правилно схемата, а не като грешка на kozl при писането на схемата :? :) .

Не стана ясно(поне на мен де) - това захранване работило ли е или е било неизправно още при първия пуск :? .
:partyman:
DMN - майстор
вт дек 17, 2024 2:53 pmkozl написа:

Даже преди няколко месеца си купих китайско уредче HABOTEST HT124B и това отчита и капацитет, така като са запоени кондензаторите.
А колко може да му се вярва :?
Имай си едно на ум с него!
И аз имам едно от същата марка и точно на капацитет ме подведе - на повреден кондензатор и то без да е запоен!
При проверка с други два уреда на същия въпросен кондензатор, единият уред показа грешка, а другият въобще не го разпозна като кондензатор.
HABOTEST -та пък ми показа доста по-голям капацитет от написания.
Подведе ме и на измерване на напрежение след симистор, а пък уж е TRUE.
Добре, че имам навика винаги когато имам съмнения за нещо, да измервам с още поне един-два уреда.
hidrazin - майстор
Уредите не заместват знанията и практиката. Да, помагат. На тези дето могат да ги използват.
Но да разчиташ на уредче за 30-тина кинта си е ... руска ролетка. :)
kozl - майстор
Бях я забравил тази тема в празничното настроение, но второ захранване спря да работи (от общо 3 закупени от Практикер) и го замених и него със старо зарядно за телефон. Захранването, за което писах в първия пост не работеше още при първото включване.
След оглед по LED гирляндите намерих и още едно все още работещо захранване към LED гирлянди на 4,5V DC, закупено от Юск през 2022 и работило по миналогодишните празници. На външен вид с минимални разлики. Оказа се, че имам и захранвания за LED гирлянди на 31V DC с подобен външен вид.
вт дек 17, 2024 2:38 pmMamaMy написа:
С два уреда го мерих без разпояване и отчитам около 2,2 ома, като на ум вадя това което показва дисплея при допрени сонди.
Разпоих С7 и го тества с това:

Изображение

Точно не помня показанията, но нямаше нещо подозрително като при предишен тест на електролитни кондензатори.
И до сега не намерих време за тест под напрежение.
vlax - майстор
kozl Извинявай нищо лично,ама има ли нещо у Вас да не се е повредило през празничните дни? :-D
kozl - майстор
Не водя статистика, кое кога.
Но имаме кинескопен TV Panasonic, който не се е повреждал откак е телевизор.
Па се сещам за пералнята Електролукс и тя от нова до сега не се е повреждала.
vlax - майстор
съб дек 28, 2024 1:13 pmkozl написа:
Не водя статистика, кое кога.
Но имаме кинескопен TV Panasonic, който не се е повреждал откак е телевизор.
Па се сещам за пералнята Електролукс и тя от нова до сега не се е повреждала.

Пак нищо лично,но има една приказка Не ги споменавай,не дърпай опашката на Дявола.
Наздраве.

ПП И аз имам един транзистор "Ехо" и той не се е повреждал откат съм го купил. :-D

Тема "AC-DC_220V-4.5V захранване за LED гирлянди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: