• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
djogobg - специалист
Потвърждавам, че се късат много. По-добре ще ти е с текстилна, ако не можеш с метална. При тях също има драми с късането.... абе най-добре е да е метална, прости направи една суха тренировка, да видиш кое, къде отива без да си в кал о сняг.
ср дек 18, 2024 7:13 pmChefo77 написа:
Пичове, някой мнение за тези измислици да има??

https://praktiker.bg/bg/Verigi-za-snyag ... a/p/135928

Имам скоро едно ходене нейде из дебрите на страната, уж по асфалтирани и поддържани пътища, но кой знае... Метални вериги не съм слагал досега, а тези ми изглеждат елементарни за употреба...
Нали си със зимни гуми, няма да се качваш в планината и да излизаш извън пътя?
Някога, преди да се метна на four by four, мятах едни ръждилници в багажника. Къде ли не ги разнасях, включително "Боровец", Банско, Разлоч- жената е разложанка.
Само веднъж съм ги монтирал. Цаниха ме да заведа група баби на Голак, при сняг до коляно.

Купи си едни за спокойствие! В никакъв случай не прави сухи тренировки, преди пътуване!

В жипката съм метнал един сак с шейсетина метра въжета, ролки, карабинери......
Надявам се да намеря някоя нива със сняг и кал!
hidrazin - майстор
Имам скоро едно ходене нейде из дебрите на страната, уж по асфалтирани и поддържани пътища, но кой знае... Метални вериги не съм слагал досега, а тези ми изглеждат елементарни за употреба...
Много се филмираш...
За три зими подред пътуване през прохода Шипка, всяка седмица по два пъти. Е - сложил съм вериги само ЕДИН път.
И щото вината беше моя. Ранна зима, която както винаги ни изненада а аз бях с гуми на галош.
(за галошите си признавам и без бой :-D )
Това е единствения път когато съм слагал вериги, а тогава хем имаше сняг, хем нищо не чистеха.
Не ти знам плановете и пътищата ама ... пак. Много се филмираш.
:partyman:
P.S. Имам още един случай - от началото на дИмокрацията.
Опит за пътуване от чинията на Бузлуджа до хижа Бедек.
Прилична снежна покривка, никой не е чистил пътя (е, бяха минавали 1-2 превозни средства).
Аз със задно предаване и почти износени ЛЕТНИ гуми.
Амиии... стигнах. Ама в багажника имаше стартерно устройство къде 50-80 кила.
Целта - да помогна на приятел с бус да запали. Аку-то му се беше скапало.
Чирачетата - специалист
ср дек 18, 2024 7:25 pmdjogobg написа:
Потвърждавам, че се късат много. По-добре ще ти е с текстилна, ако не можеш с метална. При тях също има драми с късането.... абе най-добре е да е метална, прости направи една суха тренировка, да видиш кое, къде отива без да си в кал о сняг.

Късат се.
kr1100 - майстор

Не се занимавай с глупости !!!!
Купи си меча стъпка - лесно се слагат и свалят , но и ръкавици , че обикновенно когато се слагат вериги е вятър и сняг.
Има китайци - стават .
А, ако ще задържаш цолажа и широчината на гумите - Певаг. С такива съм дрънчал цяла седмижа из Варна на задно май 2004-5 беше, когато падна много сняг и седмица беше блокаж из града/. И беше по главните уж поизчистено, а влезеш ли в малка уличка си дотам без вериги.
съб дек 28, 2024 4:52 pmkr1100 написа:

Не се занимавай с глупости !!!!
... С такива съм дрънчал цяла седмижа из Варна на задно май 2004-5 беше, когато падна много сняг и седмица беше блокаж из града...
2008 на 1ви януари към 10 заваля и следобеда вече беше бедствие.
Вярно държа цяла седмица.
Карах си БМВто без вериги.
gogo7777 - майстор
На 1-ви януари 2008 (годината на плъха) заваля чак към 15:00.
:drinkers:
Пия си второто кафе за деня в 10.
В 15ч пропуснах греяното вино, понеже правих изпитания на гуми от мазето.
Голямо каранье беше.
gogo7777 - майстор
Кафе.....Божеееее.....
Аз на 1-ви януари в 10 часа пия зелев сок, както всички нормални хора.
:drinkers:
Всъщност, вероятно греша.
Няма да е било на 1ви, а на 2ри януари.
Обикновено злините идат от запад. Прав си.

Зелев сок не знам ко е. На село пием зелева чорба, по терасите в столицата има зелева чорба.....
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: