• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 31
Всички имаме коли, нали ?
zz_stefanov - майстор
    Едни правотокови клещи на кабела при нарочно изключени големи консуматори показват друго. :)
    И с включени консуматори маже да се разбере че вече няма ток на заряд.
    Възможно е.
    Сподели опит как се грижиш за акумулаторите си! За зареждането вече е ясно.
    kr1100 - майстор
    пет дек 20, 2024 12:06 amchapara написа:
    И аз имам зарядно, което от 20 години не съм ползва, правено, не марково. Колата я карам в 330дни в годината поне. Там е заровено кучето, служебна не съм имал, личната ми е такава. Вие зареждайте акутата ако щете всяка вечер😉😃 Начетох се и в тая тема на небивалици :partyman:
    И 500 дни да си я караш в годината има програмирано стареене за да си купиш нов. Отделно е калпавото производство и лоши връзки м/у плочите. И докато въртиш на стартер бам и край .
    Оф по темата "Мечка" акумулатор купен в края на декември 2021г започна с проблеми тази пролет/Всеки ден се кара талигата, зареждане в норми, няма консумация след заключване и изгасване на осветлението освен 30-35мА от алармата / меря след заспиване на комфорта /.Слабосилен бензин
    Без фарове с ЛЕД дневни Гледам на волтметъра при стартиране пада под 10В - към 9,7 и то при + 10 С поне. Няколко пъти съм го зареждал . Явно е пътник, стартера е перфектен.

zz_stefanov Имаш ли нерви и време да мериш . При мен комфорта позаспива след 10 мин. Пълно заспиване след 20 мин. Комфорта е с 2 релера за време.
    zz_stefanov - майстор
    Това което съм мерил е кога приключва зареждането на акумулатора след стартиране. Даже я бях изнасилил да го измеря след десет последователни стартирания. За приключване на зареждането приемам спирането на тока към акумулатора. Резултатите ги бях постнал преди десетина години в аналогична тема в форума на рено. Разбира се точност няма. И там ми обясняваха колите не дозареждали на къси разстояния. Ако колата е ОК зарядът се възстановява за кратко време. По скоро проблемът би бил от похабяване на акумулатора от честите стартове. Преди това и аз се бях филмирал, но ми мина.
    "Притеснява ме" разминаването между резултатите от измерванията (няма конкретни) и крайния резултат- честа смяна, за която съдя (косвено и спрямо мой личен опит) по поста на 1ва стр.
    viewtopic.php?f=36&t=73420#p1184743
    Приемам единствено "Разбира се точност няма."
    zz_stefanov - майстор
    Каква честа смяна от първият ми пост.
    Визирам два лични автомобила и 5 или 6 служебни по фирмите дето съм работил.
    kozl - майстор
    ср дек 18, 2024 9:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
    На каква марка акумулатор залагате и колко години издържа?
    VARTA изкара 9+ години.
    Тази година смених с MOLL X-TRA.
    https://photos.app.goo.gl/27B24aXWzoPHRsP88

Датите, изписани с химикал, са да ми напомнят кога съм му правил годишната гимнастика.

Купувал съм изключително и само Бош. Някъде съм споделял, само 4 бр. В това число влиза една Варта, която купих много залежала и много на сметка, но си е едно и също с Бош.
    Всичките тези са ме оставили доволен от качество и издържливост.
    iliya_i - майстор
    Ако щете вярвайте, но в друга тема за акумулатори писах преди година, че 2 Монбатски ги карах по 7 години предимно в следния режим: палене - излизане от гараж - гасене за заключване на гаража - палене - 3.5 км до работа - престой около 9 часа - палене - 3.5 км до в къщи - гасене - отключване на гаража - палене - влизане. При това без дозареждане. Бракуваха се от окъсена клетка.
    Последният с марка Рено (така пишеше на него, а и имаше запис в сервизната история от оторизиран сервиз) също го карах 7 години, като го дозареждах по веднъж седмично само през последната зима.
    Миналата зима го смених - с Монбат естествено :-D
    Защото според мен тази марка е читава. Особено като съотношение цена/срок на служба.
    • 1
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 31

Тема "Акумулаторът!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: