• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
нед дек 22, 2024 11:44 amпишман_майстор написа:
Има разни варианти, с добавяне на модулче е един от тях .
При Голф-овете е лесно. Китайците са се погрижили - ПРИМЕРНО

Навлизате в непознати води...
То яко системата старт-стоп беше толкова Убава, нямаше навсякъде из форуми, социални мрежи ... да търсят начин да я премахнат.
"Ползите" от тая система са само по-скъп автомобил, по-скъп за поддръжка автомобил, по-сложен автомобил и от там - по-ненадежден автомобил.
:partyman:
нед дек 22, 2024 12:35 pmhidrazin написа:
.... и от там - по-ненадежден автомобил.
Анджак!
От сто кладенеца вода ше се докара, само убава да я изкараме.
Идва един прекрасен момент, когато сляпо вярващите в тия убавини вдигат капака на скъпият си автомобил и опъват кабелите през пряспата.
Ама ха де! За акумулаторът иде реч.
Екологията иска жертви обаче.
Svetoslavoff1 - майстор
В подкрепа на писаното от хидрата:
Случаят ме запозна с един от дилърите на известна марка коли. Та той ми сподели, че тихомълком, без да вдигат шум са спрели вноса на коли със старт-стоп система като стандартна опция.
Ал_ - специалист
нед дек 22, 2024 12:35 pmhidrazin написа:
по-ненадежден автомобил.
В тази връзка - ако нещо се закучи тия дни, да ти донеса един глупав мотор от една още по-глупава система за ел.серво, да му теглиш една майна, та барем тръгне :-D
zz_stefanov - майстор
Като всичко административно наложено по еко съображения. От такива неща колите поскъпнаха, а производителите смъкнаха качеството на други системи.
Каних се но вече не смея да да изсипя една бала пари за нова.
hidrazin - майстор
нед дек 22, 2024 1:02 pmАл_ написа:
... да му теглиш една майна ...
Мога да му тегля една голяма ракета (ъглошлайф).
Имам такъв от старите български с 230мм диск и още работещ. :-D
Какъв е матора и какво му има?
hidrazin - майстор
нед дек 22, 2024 1:06 pmzz_stefanov написа:
Като всичко административно наложено по еко съображения.
Виж сега, определено не съм против "ЕКО" - то, включително това по колите.
Но както са казали - „Прекален светец и Богу не е драг“.
В колите се вкараха доста системи дето вършат работа - катализатори, ДПФ-и, датчици и системи следящи изгорелите газове и коригиращи сместа, ЕГР клапан ...
Ама с тая простотия се окъкаха. Лично за мен е повече вредна отколкото полезна.
P.S. Преди време гледах някаква колица със старт-стоп система - беше с двигател почти 1000 кубика... :shock:
Ал_ - специалист
А, би трябвало нищо да му няма - само нужда да се почисти, ама друго си е като го сглобя да го “благослови” човек, който разбира :-D
Тъпо звучи като обяснение, но това ми реши проблема преди години - при палене не включва сервото. След яко ровене в нета намерих човек със сходен проблем, който в крайна сметка свалил моторчето и го изчистил. Проработи и при мен - голяма гняс беше. От известно време пак се получава така, аз съм му намерил цаката, ама смятам да го разкарвам субаруто, та ща не ща - ще свалям таблото за да отстраня проблема.
hidrazin - майстор
нед дек 22, 2024 7:36 amТрифон П.Трифонов написа:
Акумулаторите уж са "мислени" за тази система, но стартерите?! Тях как ги направиха по здрави?
Тая система има различни разновидности. По-здравите стартери бяха при по-старите модели.
Сега като гледам повечето системи са с "два стартера". Единия за студен старт - стандартен.
Системата се включва чак когато колата достигне нормална температура.
Тогава системата се включва и започва да използва "втория стартер" - алтернатора. :)
Да, правилно съм написал - алтернатора. В тези системи той е доста "по-як" и се използва като стартер.
И съответно цената му е Олелееее... Както и на всичко по ненужната система де.
P.S. А при Кибритите (хибридите) има и други "бири"...
hidrazin - майстор
нед дек 22, 2024 1:35 pmАл_ написа:
... ама друго си е като го сглобя да го “благослови” човек, който разбира ...
А, това е друга работа. Като си решил - звънкай да пием кафе или каквото и да е там.
Па между другото ще отвора гаража, ще вкараме вътре моторчето и ще му направим по едно заклинание. :-D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31

Тема "Акумулаторът!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: