Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Клапата на изхода на котела ми прилича да е полузатворена.

Оправи първо тези кюнци! Махаш второто коляно, с една муфа продължаваш тръбата нагоре, почти до нивото на розетката, коляно надясно и влизаш в розетката. Гледаш да оправиш наклона, както и клапата на котела наистина да е отворена. Предполагам, че ще тръгне нормално.
Ако не, заменяш всички кюнци с ф180, но без тези чупки, които си направил. Право нагоре към тавана, надясно и после в розетката. Ще ти трябва и още един термоотражател, но след като тестваш.

Друго, което ще подобри нещата е кюнците да са двойностенни с изолация. Вярно, скъпи са.
По евтин вариант е да изолираш с вата обикновени, като отгоре облечеш с фолио.
Горещият комин е добър комин.
Симеон Василев - напреднал
По този начин има голям напредък, но не на 100 процента ми се струва. Ще изчакам да се разгори котела да вдигне температура на димните газове защото сега като затворя горната клапа на котела(която работи проверих я първо нея, отваря и затваря правилно) и долната като е отворена на макс и почва да пуше.
Коляно на 45 ще поръчам, имам само гофра под ръка сега :partyman:
Благодаря на всички за светите до тук дадени #-o
fbr - майстор
нед дек 22, 2024 10:34 amТрифон П.Трифонов написа:
......
Я виж, оттатъка те търсят.
Не разбрах, кой търсят там разнищват газови котли
нед дек 22, 2024 1:51 pmfbr написа:
......
Въх! Това момче ми "направи сметката", след което .........хахаааа. Лошо момче!!!
нед дек 22, 2024 3:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
......
Въх! Това момче ми "направи сметката", след което .........хахаааа. Лошо момче!!!
Трифонов, немой те разбера :partyman:
нед дек 22, 2024 4:10 pmСимеон Василев написа:
нед дек 22, 2024 3:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Трифонов, немой те разбера :partyman:
Василев, извинявай! Не е свързано с теб и "твоята" тема.
За теб............така печка не се кара. Докато не го разбереш, ще пуши.
нед дек 22, 2024 12:36 pmСимеон Василев написа:
.......като затворя горната клапа на котела(която работи проверих я първо нея, отваря и затваря правилно) и долната като е отворена на макс и почва да пуше....
Горната, винаги леко отворена, освен ако не е изначално направена така, че да остава някакъв светъл отвор. Тогава може да затвориш долната.
Така като теб не се прави- горна затворена, долу отворена. Защо, каква ти е идеята?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед дек 22, 2024 4:27 pm, променено общо 1 път.
Ок.
Сега вече е по добре, ще се ходи пак на село. Обаче се връщам на старият проблем, пуши много когато слагам дърва.

Тема "Wiadrus hercules U26 няма тяга помагайте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: