• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Много странен размер фи-16 , аз работя с другата система 15-18-22-28-35 .Почти в складовете не срещам фи-16 , нито тръби нито фитинги. Фи -15 за един панел е идеално -говоря за твърди тръби - този метод със спойките е проверено най евтин , не случайно най много се практикува.
Duke_BG - специалист
EmoZ написа:
Цените на медните тръби, фитинги, листове и каквото ти дойде на ум се формира на база борсовите цени на медта и се определя на база килограм (тон) и съдържание на мед в продукта. Цените непрекъснато се движат и сериозните търговци непрекъснато менят цените си.
така е има и една малка особенност : цената на метър зависи и от дебелината на стената на тръбата така че внимавайте да не се набутате с излишно дебели тръби и не купувайте цветни метали на метър а на тон или кг. за Варна можеш да провериш в Стилмед - спускаш се от светофара на завод черно море към топливо, но на Y-ка не хващаш за топливо а минаваш по левия ръкав :)
filmatoplo - майстор
Провери в Интерметал може да ти направят 15 % отст на мойта фирма.
Duke_BG - специалист
filmatoplo написа:
че те имат ли офис в Варна ? ако е за Бургас мога да му дам хубава цена ама за Варна нямам идея
filmatoplo - майстор
Варна ул.Перла-10. тел- 052/500 751
dmi - специалист
абе вие тука го обърнахте на търговия :-D то аз мога да дам най-ниската цена ама какъв смисъла за тия 30 метра :lol:
gorgidanchev - специалист
Браво на вас. Аз взех всички тръби от интерметал.102 кинта ми излязоха.Панела е вече готов.Само че е от Русе :lol:Момчетата са много точни.ВСИЧКО ОБЯСНЯВАТ Е СТИГА ДА ЗНАЕШ КВО ТЪРСКИШ.
tyrnokop - специалист
...Почти в складовете не срещам фи-16 , нито тръби нито фитинги. Фи -15 за един панел е идеално -говоря за твърди тръби...
Да, изглежда при меката има Ф16, но не и при твърдата (там е ф15).
Ходих в склада на Интерметал, но там изобщо не ми обърнаха внимание, когато казах че не съм фирма.

Всички фитинги за спойка са по около 50 ст. без значение дали са колена или прости снадки.

Все повече се навивам за твърдата.
След направата на трасето ще трябва ли да се прави тестване с контролна помпа за лоша спойка?

Благодаря.
2v6 - майстор
tyrnokop написа:
...Всички фитинги за спойка са по около 50 ст. без значение дали са колена или прости снадки.

Все повече се навивам за твърдата.
След направата на трасето ще трябва ли да се прави тестване с контролна помпа за лоша спойка?

Благодаря.
Тестването става и с вода от водопровода. Ще се изкефиш как няма една спойка да ти протече :)

На колко места си питал за тръби?
http://ruvex.cybermark.bg/trabi1.php

Най-бързо и лесно става с изолирани меки медни тръби Cu-Smart:
http://www.steelmet.bg/bg/products.php?cid=6&pid=153

ф16x2 e 3-4 лева метъра и се използват адапторите за Pe-Al-Pe (бялата полиетилен с алуминиева вложка). Сглабянето става с два гаечни ключа.
gorgidanchev - специалист
В интерметал са по 5 метра на пръти.Исчакваш някой фирмаджия обясняваш му кво ти трябва.Той ти пазарува.Даваш му фактурката и той си отчита расход на фирмата.Ти на далавера и той също.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Мека мед за слънчева инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: