Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср дек 18, 2024 1:44 pmPetraka написа:
нед дек 15, 2024 10:58 pmiliya_i написа:
Сигурен ли си, че ще намериш читав изпълнител?
Защото това не е просто да се наредят едни тухли.
Знам , че не е проста работа, но ще намерим кой.
Мисълта ми е дали няма да опушва стаята..А и идеята е да топли 2 стаи (гърба на камината ще е другата стая), не само да придавя уют.
Уф. Като ще е така, купи си подходяща по размер чугунена и си я вгради в стената. Нищо няма да ти опушва, ще топли двете помещения, бързо ще стопля необитама къща... Минусът ясен ли ти е?
iliya_i - майстор
Мисълта ми е дали няма да опушва стаята..
Тук опряхме до яйцето и кокошката.
Ако намериш читав изпълнител и при читава поддръжка на комина няма да опушва стаята.
ср дек 18, 2024 1:55 pmn_a написа:
Мисълта ми е дали няма да опушва стаята..А и идеята е да топли 2 стаи (гърба на камината ще е другата стая), не само да придавя уют.
Уф. Като ще е така, купи си подходяща по размер чугунена и си я вгради в стената. Нищо няма да ти опушва, ще топли двете помещения, бързо ще стопля необитама къща... Минусът ясен ли ти е?
Все ми се искаше да е отворена , като тип зидана...
Какъв е минуса всъщност на чугунената?
пон дек 23, 2024 11:11 amPetraka написа:
Скъпа.
Svetoslavoff1 - майстор
Играх го по време оно тоя номер с отворена, зидана на селското къще. Топлото си заминава през комина. Махнах я и сложих печка тип камина - с голяма остъклена вратичка, има я магията на живия огън. Коренна разлика в топлинния ефект. Освен това моята е със заден отвор за димоотвод и съм прекарал кюнците през стата, която е на гърба на камината и с един кюнец-радиатор топля и тази стая.
Ако планираш да "стъкнеш" нещо като летен възел, там му е мястото за една баджа, в която я мръвка да хвърлиш, я в котле чорба да свариш, я в жаравата кафенце да си клокнеш в джезве :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср дек 18, 2024 1:55 pmn_a написа:

Все ми се искаше да е отворена , като тип зидана...
Пф... Същият като минусът на зиданата... Требе да се пълни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон дек 23, 2024 1:05 pmSvetoslavoff1 написа:
... една баджа*, в която я мръвка да хвърлиш, я в котле чорба да свариш, я в жаравата кафенце да си клокнеш в джезве :)
Баджа, оджак, камина, не е ли се едно и също... Отворено огнище, майсторска работа

*не я бях срещала тази дума
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон дек 23, 2024 12:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Скъпа.
... Ами сравнено... надали... Ако е проблем, ламаринена върши същата работа, инцидентно. Хем сам ще иззида около нея, не му трябват четежи, сметки... Пък и доста народ разчиства и разпродава тези немодерни уреди
пон дек 23, 2024 1:05 pmSvetoslavoff1 написа:
Играх го по време оно тоя номер с отворена, зидана на селското къще. Топлото си заминава през комина. Махнах я и сложих печка тип камина - с голяма остъклена вратичка, има я магията на живия огън. Коренна разлика в топлинния ефект. Освен това моята е със заден отвор за димоотвод и съм прекарал кюнците през стата, която е на гърба на камината и с един кюнец-радиатор топля и тази стая.
Ако планираш да "стъкнеш" нещо като летен възел, там му е мястото за една баджа, в която я мръвка да хвърлиш, я в котле чорба да свариш, я в жаравата кафенце да си клокнеш в джезве :)
Много добре звучи като идея.
Имаш ли снимка на това творение ? :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет яну 03, 2025 3:20 pmPetraka написа:

Много добре звучи като идея.
Имаш ли снимка на това творение ? :)
А на бас, че итернета ти има Гугъл!

Тема "Климатик или камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: