• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Нямам друга алтернатива освен да регулирам от към първичната. Искам да махна старото захранване, което е с трифазни латер, траф и изправител. Заемат доста място, а и вече не ползвам токове от порядъка на 200А. Как ще ги измъкна не ми се мисли.....сигурно са над 200 кила. :)

Това съм турил на първичната https://hit-electronics.com/kit-regulat ... oben-20228
gogo7777 - майстор
Тук има ли нещо нередно? Кое е вярно? Свързал съм според препоръките, а не според схемата, където черното кабелче на захранването не се свързва.....
Прикачен файл:
Screenshot_20241224-090251_Opera.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_20241224-090216_Opera.jpg
ivanovbg - майстор
вт дек 24, 2024 9:10 amgogo7777 написа:
Тук има ли нещо нередно? Кое е вярно? Свързал съм според препоръките, а не според схемата, където черното кабелче на захранването не се свързва.....

Screenshot_20241224-090251_Opera.jpg

Screenshot_20241224-090216_Opera.jpg
Няма нищо нередно. Има си вътрешна връзка между черните кабелчета.

Допри само един кондензатор от 1000мкф паралелно на шунта като спазиш поляритета и ще видиш разликата. Можеш да го щипнеш с две крокодилчета на винтчетата. Нищо не е нужно да изключваш, става за секунди.
gogo7777 - майстор
ОК.....Не знам дали имам точно 1000мф. 10000мф имам със сигурност, както и няколко малки. Ще пробвам и ще пиша.
:drinkers:
ivanovbg - майстор
Не е фатално. Както ти казах подбира се опитно хем да не ги мести много, хем като регулираш да нямаш голямо закъснение на отчета.
hidrazin - майстор
вт дек 24, 2024 8:16 amgogo7777 написа:
Това съм турил на първичната ...
Турил си ТОВА - най-обикновен фазов регулатор.
Ти какво мислиш че има вътре? Нещо ЕЙ ТАКОВА в кутийка. Симистор + няколко елемента на кръст...
Общо взето да регулираш с такова нещо индуктивен товар (трансформатор) не е най-добрата идея но пък е евтино.
Точно това няма как да ти замени пълноценно латера. Особено когато на изхода ти потрябват ниски напрежения, пък и като надеждност... :)
:partyman:
P.S.
Захранването от три дни е в експлоатация. Без товар показва нули, които не мигат. Под товар започва дискотеката на дисплея :)
Утре ще го снимам.
? Вече е утре бре...
gogo7777 - майстор
Знам за димерите ама какво да направя? Бръмчането на трафа не ме притеснява. Няма да купувам друг латер. Ако не излекувам цифровия уред от Паркинсона ще сложа стрелкови уреди. :-D
gogo7777 - майстор
вт дек 24, 2024 10:24 amivanovbg написа:
Не е фатално. Както ти казах подбира се опитно хем да не ги мести много, хем като регулираш да нямаш голямо закъснение на отчета.
Намерих два по10мф и няколко по 10000мф
hidrazin - майстор
вт дек 24, 2024 11:07 amgogo7777 написа:
Ако не излекувам цифровия уред от Паркинсона ще сложа стрелкови уреди. :-D
Бе то и аз си го мислех това. Даже се сетих че на село май имам нови амперметри.
Май от ТОЗИ модел ама са директни, с вграден шунт и са за АС ток.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Ще има ли фрапираща разлика в показанията на тока преди и след изправителя? Т.е. ще трябва ли да умножавам по 1,4 както при напрежението.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Цифров волт/ампер метър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: