• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
Това не е вибрационна помпа (т.н. бибо)
Така трябваше да се започне.
Това е центробежна помпа, с голям дебит и малък напор, но може да се ограничава по дебит.
Водоструйката ще се погрижи за това. Може да се монтира и кран.
Не мисля, че е годна за работа с течности до 80°С.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт дек 24, 2024 12:30 pm, променено общо 1 път.
bigdragon - майстор
Помпата е центробежна.
Слушай Трифон, не ти трябват никакви кранове...

ПП Учудва ме, че водоструйката не самозасмуква. Пробвай
да обезвъздушиш и сложи бидона по-високо от водоструйката.
Не съм запознат с функцията самозасмукване при водоструйките, но мисля, че имат инжектор на входа. Вентури.
Baлepu - специалист
вт дек 24, 2024 12:30 pmbigdragon написа:
Пробвай
да обезвъздушиш и сложи бидона по-високо от водоструйката.
Това е интересна идея!
вт дек 24, 2024 12:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не мисля, че е годна да работа с течности до 80°С.
Прикачен файл:
IMG_20241224_124414.jpg

https://etools.bg/product/2995/elektric ... 70106.html
Ами честито! Тя почти пароструйка, стига водоструйката да понася подобни висини.

Както вече е казано, за да работи на самозасмукване, трябва маркуча да се напълни предварително с вода.
Ако тръгне, ще работи при ограничено налягане.

пп. Всъщност, описанието ми изглежда леко несериозно.
Т на околната среда е до 40°С, а водата, която всъщност се явява околна среда, може да е до 80°С!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт дек 24, 2024 1:06 pm, променено общо 1 път.
Ал_ - специалист
За бустер помпа - външно монтирана имах предвид, и гравитацията ще си върши работата.
Предвид изяснението каква ти е помпата в крайна сметка - би трябвало да свърши работа, а дали ще се наложи ограничаване по дебит - ще установиш в движение.
Без помпа, само гравитачно да ползваш водоструйката - аз поне съм скептично настроен.
Ал, центробежните помпи понасят ограничаване на дебита до 0- затворен кран. Така спират да вършат работа, разтоварват се. Отделя се топлина от триене.
Baлepu - специалист
Благодаря на включилите се!
Явно ще е "проба-грешка". Днес и утре няма да е. Надявам се скоро следващите дни ... Ще пиша за резултата.
hidrazin - майстор
BORMANN BPW3210 е самозасмукваща. Питащия от къде реши че не е, въобще не знам. Сигурно от фейса... :-D

Autostop function and self-priming function

Почти всички (да не кажа всички) водоструйки засмукват ниво поне 50-100 см по-ниско от входа за вода.
:partyman:
Остава да се уточни точният модел. Виждам, че имат и Lite серия. Тази серия имат само Аутостоп.
Освен това, водоструйката не е подходяща за гореща вода. Така са написали в инструкцията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Самозасмукваща помпа за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: