вт дек 24, 2024 8:16 amgogo7777 написа: Искам да махна старото захранване, което е с трифазни латер, траф и изправител...Описаната в тази тема постановка, е с много недостатъци и компромиси. Старото захранване, ако е изпълнено качествено, вероятно е много класи над новото. Фазовият регулатор прави така, че токът и напрежението през товара ще бъдат със сложни и неправилни форми. Уредчето не е пригодено за такива измервания. С кондензаторчета върху амперметъра и волтметъра може да ги "залъжем" да не мигат, но не съм оптимист за верността на показанията. С филтрирането на напрежението върху товара, уредчето може да се започне да се държи значително по-добре. И тук нещата може да не са съвсем без проблеми. Използването само на филтров кондензатор, ще увеличи загубите в намотъчните проводници и диодите, а трансформаторът и без това не работи в добър режим. Може би ще е добре да се ползва LC филтър...

Точни показания не гоня, а ориентировъчни. Практиката ме е научила, че аз трябва да се нагаждам според товара(електролит в случая), а не той. Всеки електролит си има свой нрав, като на магаре