• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
вт дек 24, 2024 2:31 pmvlax написа:
...За кое квадратче по-точно?...
От ляво на дясно №5.

Другото беше за Ал.
bigdragon - майстор
И по темата:
Водоструйките са обемни помпи и всички
би трябвало да самозасмукват...

Последна промяна от bigdragon на вт дек 24, 2024 2:48 pm, променено общо 1 път.
И бидейки такива, тези дето са с "обемни помпи", са оборудвани с "Аутостоп".
bigdragon - майстор
Е и ако няма "Аутостоп", няма ли да самозасмучи :?:

"Аутостоп"-а е обикновен пресостат, изключва
мотора при достигане на определено налягане.
При акумулаторните водоструйки мотора се
изключва от спусъка...
вт дек 24, 2024 2:54 pmbigdragon написа:
Е и ако няма "Аутостоп", няма ли да самозасмучи :?:

"Аутостоп"-а е обикновен пресостат, изключва
мотора при достигане на определено налягане.
При акумулаторните водоструйки мотора се
изключва от спусъка...
Не иде реч дали ще "самозасмучи" ако еди какво си, а поради еди що си е ....
Baлepu - специалист
Добре че е "фейсът", та намерих нещо ...

Прикачен файл:
IMG_20241224_152450.jpg

Все пак на принципа "3 дена проби спестяват 15 минути четене", бях установил, че не самозасмуква, преди да "го открия във фейса". Нямам сигурен спомен дали съм пробвал след обезвъздушаване, но по-скоро мисля, че го правих. За "под гравитачно налягане" от ~1 м със сигурност не съм пробвал.Ще го направя задължително.
hidrazin - майстор
Абе човек, той "производителя" пише че самозаскумква а ти решаваш че не самозасмуква.
Ей ти каталога на "производителя" - CATALOGUE_2023_BORMANN
За да не засмуква или е дефектна или ти не можеш да се оправиш.
То китайските такива измишльотини с акумулаторчета самозамукват та тая ли няма да може?

Прикачен файл:
Тъпа, китайска водоструйка.jpg

:partyman:
P.S. И хич не ми показвай какво пише в книжката.
Там са само бля-бля ... общи приказки за експлоатация.
Ама ти като искаш да е по трудния начин, аз нямам нищо напротив.
Baлepu - специалист
Нещо такова е, но с малко уточнение за разликата "засмуква" и "самозасмуква". Допускам, че грешката (ти) идва от това, ползваш гугъл-преводач, който го прави през английски (от италиански), а там думата за засмукване и вакуум е една. Та в крайна сметка излиза "само-засмукване".
Не устоях на изкушението и проведох експеримента:
Свързах към водопровода и стартирах водоструйката. След няколко секунди работа (пръскане) махнах маркуча от чешмата и веднага го потопих в кофа на височина ~2м над нивото на водоструйката. Заработи си нормално. След това свалих кофата на нейното ниво. Сработи си до изпомпване на почти цялата кофа. Малко преди края маркуча се е повдигнал над водата и е дръпнала въздух. Сравнително бързо го потопих, но не можа повече да засмуче.
Като извод: дърпа си вода от нейното ниво, но при пълно обезвъздушаване преди това. Любопитно е дали би дърпала ако "водното огледало " е на по-ниско ниво от нея и до колко ... Не се сетих да го пробвам, но някой следващ път задължително ще го направя и ще пиша тук.
Също така ако съдът с вода е повдигнат (вероятно и най-малко), т.е. имаме гравитачно самоизтичане, машината ще заработи работи без предварително обезвъздушаване чрез свързване под по-високо налягане. Така мисля, не го проверих. И това ще направя следващия път.
Последна чуденка:
До колко градуса би било безопасно да е топла водата. В техническото ръководство срещнах, че не се допуска работа с гореща вода. Такава за мен е над 40°С (като усещане). Какво ли обаче са имали предвид производителите :?
Хидра, не се ядосвай! Виж кво свежо се получава!
Не те ли връща в един по хубав свят?!
kr1100 - майстор
всички бълват мнения , а не питат колко литра е бидончето ? За 200 л упражнението е безмислено
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Самозасмукваща помпа за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: