Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
чет дек 26, 2024 2:56 pmmika написа:
Да, и диамантено-пробивните машини за мокро са с подобни ДТЗ, но нямам представа дали това са имали предвид в документа на Шнайдер.
И са 10ma.... :)
Видях ,че изтри част от поста си по нагоре :-D
Ел. мех. защита сработва и само с един свързан проводник без значение фаза нула стига тока да не се върне пак през нея.
mika - специалист
чет дек 26, 2024 3:10 pmvalentino76bs написа:
Видях ,че изтри част от поста си по нагоре :-D
Ел. мех. защита сработва и само с един свързан проводник без значение фаза нула стига тока да не се върне пак през нея.
Да, така е. Бях написал, че в примера с прекъсване на PEN и електромеханична ДТЗ няма да сработи в някои ситуации, но после го изтрих, защото само разводнява темата.
А по темата, недостатъците на електрона ДТЗ не е само в отпадане на PEN. При трифазните, усилвателя се захранва от една фаза и ако тя е прекъсната защитата няма да работи, докато другите две ще продължат да функционират. Моментно пренапрежение също може да я извади от строя.
В документ на АББ отбелязват, че дори и без натоварване, те излъчват топлина, която не е за пренебрегване, ако имаме табло с повече защити.
А предимствата са две - някои заемат по-малко място и са по-евтини.
hidrazin - майстор
ср дек 25, 2024 4:34 pmzz_stefanov написа:
Офф, верно, но за таквиз комбинирани говоря дето единият палец е подчинен на другия пиша:
Чакай че щях да те забравя...
Ми ... нямам спомени и не съм се замислял/заглеждал. Какво точно те е ухапало че питаш за това?
Вземи и потърси де. Хем ще ни кажеш и малко ще ме отмениш.
Или с твойта операционна система е мисия невъзможна? :-D
:partyman:
zz_stefanov - майстор
То това не е задължително да е функция на тази ДТЗ в тези машини. Там са заложили функцията срещу включване на машината след възстановяване на захранването, както е при ъглошлайфите. Изисква съзнателна операция на оператора за повторно включване на машината.
hidrazin - майстор
чет дек 26, 2024 9:58 pmzz_stefanov написа:
То това не е задължително да е функция на тази ДТЗ в тези машини.
Кое не е задължително и в кои машини? :?
Нещо явно съм пропуснал. Дай по-подробно.
Моля да бъда извинен - все пак са ПРАЗНИци ...
zz_stefanov - майстор
За диамантенопробивните с вграденото ДТЗ в ключа. В този ключ е реализирана защитата от задействане на машината при възстановяване на захранването по кабела.
hidrazin - майстор
чет дек 26, 2024 10:07 pmzz_stefanov написа:
За диамантенопробивните с вграденото ДТЗ в ключа...
Само за тях ли знаеш? :)
Я прибави джакузита, хидромасажни вани, удължители за градински инструменти (не и в БГ)...
И там е малко по-друго - обикновено са 10mA, сети се що...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нищо не вдявам от тоци, пак да си кажа. Обаче имам чуденка.
Пробиват дупка в стена и пада бушон с надпис ДТЗ... (не е мой обект) ... Въпросът ми е, какво се прави с дупката??
ivanovbg - майстор
пет дек 27, 2024 7:03 amn_a написа:
Пробиват дупка в стена и пада бушон с надпис ДТЗ... (не е мой обект) ... Въпросът ми е, какво се прави с дупката??
Същото което ще направиш ако от дупката шурне вода. Правиш по голяма, отстраняваш щетата, замазваш и си правиш нова дупка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 27, 2024 8:58 amivanovbg написа:
пет дек 27, 2024 7:03 amn_a написа:
Същото което ще направиш ако от дупката шурне вода. Правиш по голяма, отстраняваш щетата, замазваш и си правиш нова дупка.
Не запълваш дупката със силикон, така ли :|

Тема "ДТЗ = видове = недостатъци и предимства" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: