• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikola40 - напреднал
Имам два спрея с боя, които съм използвал частично преди време, но сега не пръскат.
Има ли начин да се отпушат?
Като ги разклатя, сякаш нищо им няма, но не пръскат.
Благодаря
MamaMy - майстор
Запушват се пръскалките. Вземи си от някой друг и вече ще знаеш. След работа обръщаш спрея на долу с главата и пръскаш малко така. Той изкарва само газ и продухва дюзата за да не се спича. :roll:
vlax - майстор
MamaMy написа:
Запушват се пръскалките. Вземи си от някой друг и вече ще знаеш. След работа обръщаш спрея на долу с главата и пръскаш малко така. Той изкарва само газ и продухва дюзата за да не се спича. :roll:
+1
Вземи си пръскалки от дезодорант,стават.Даже пръскането е по фино и не се стича боя ако задържиш.
kozl - майстор
Капачката с дюзата може и да стане от друг спрей, а може и да не стане, защото има разлика в тръбичките, па има "мъжки" и "женски". За това като свърши спрея капчката я запазвам. За по сигурно след като ползвам спрей с боя свалям капачката, промивам и продухвам с компресор.
Обаче имам няколко случая на запушване отвътре или на изтекъл газ. На македонски последното е така "боцата не е под притиск" :lol:
Вътрешно запушени или без газ не стават за спрей, но като се извади боята може да се ползва с бояджийски пистолет.
shotik - майстор
А къде може да се купят повече на брой спрей с различни цветове, но евтини,чудя се по колко ли пари дават тези ,които рисуват графити ,а аз няма да рисувам графити,но ми се иска да оцветя един стар винил ,за да не се вижда рекламата ,която е на него.
lyubohar - майстор
Ако са запушени пръскалките ги махам и накисвам в коресилин.
Обикновено след това работят.
kozl - майстор
shotik написа:
А къде може да се купят повече на брой спрей с различни цветове, но евтини,чудя се по колко ли пари дават тези ,които рисуват графити ,а аз няма да рисувам графити,но ми се иска да оцветя един стар винил ,за да не се вижда рекламата ,която е на него.
Къде не мога да отговоря. Но също и дали спрея е подходящ за винил. Аз съм пробвал спрей в-у пластмаса и в повечето пъти неуспешно. На някои е отбелязано че стават за PVC и търся такива, а и срещах грунд на спрей за пластмаси.
А за покриваемост и трайност :?
нед дек 07, 2014 8:06 amkozl написа:
Капачката с дюзата може и да стане от друг спрей, а може и да не стане, защото има разлика в тръбичките, па има "мъжки" и "женски". За това като свърши спрея капчката я запазвам. За по сигурно след като ползвам спрей с боя свалям капачката, промивам и продухвам с компресор.
Обаче имам няколко случая на запушване отвътре или на изтекъл газ. На македонски последното е така "боцата не е под притиск" :lol:
Вътрешно запушени или без газ не стават за спрей, но като се извади боята може да се ползва с бояджийски пистолет.
Как изваждате боята?
kozl - майстор
Първо разбърквам спрея и след това го поставям във вертикално положение с дюзата нагоре, докато боята се стече към дъното. Желателно няколко минути поне.
Трето пробивам с тънка бургия 1 - 1,5мм в горната част на бутилката. Ако има налягане то се изфирясва през дупката. Възможно е и боя да пръсне от там, за това - предпазни мерки са необходими. После разщирявам отвора с по-голяма бургия и клещи-секачи и източвам боята.
Желателно е да се прецеди преди употреба.
chapara - майстор
Погрешно, дюзата трябва да е надолу, за да не пръсне боя😉
  • 1
  • 2

Тема "Запушен спрей с боя! - Отпушване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: