Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
vlax - майстор
Кво се оплакваш,и Иже-то те е научил да караш. :-D
chapara - майстор
съб дек 28, 2024 2:11 pmvlax написа:
с 2 туби по 20 литра нафта по 2 ст литъра. :-D
Ееей, мярка нямате, 2 стинки за литър, за това младите казват че сме живяли като попски синчета. Или некой не си е пил хапчетата, или не е виждал и мъкнал туби с нафта.
vlax - майстор
То тогава нямаше голямо разнообразие от шейни,имам спомен на шейната и че събираше не повече от 2 туби 20 литрови.
:partyman:
chapara - майстор
съб дек 28, 2024 3:23 pmvlax написа:
То тогава нямаше голямо разнообразие от шейни,имам спомен на шейната и че събираше не повече от 2 туби 20 литрови.
За 80ст. :? :shock:
Или за 8лв.?
Ще ти кажа, както в оня виц😉
Намали рибата, че голяма сеч ще настане😄😁

vlax - майстор
https://business.dir.bg/energien-pazar/ ... p-ta-i-eso

и всяко чудо за 3 дни...

Ще пият всички по една студена вода по закон винаги се базират на чл. 122 т. 2

Чл. 122. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2012 г., в сила от 17.07.2012 г.) Операторът на електропреносната мрежа и операторите на електроразпределителни мрежи имат право да преустановят временно преноса на електрическа енергия през съответната мрежа с предварително писмено предизвестие в случаите на планови ремонти, реконструкция или прегледи на съоръжения на електроенергийното предприятие, изискващи обезопасяване чрез изключването им.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2012 г., в сила от 17.07.2012 г.) Операторът на електропреносната мрежа и операторите на електроразпределителни мрежи имат право да преустановят временно преноса на електрическа енергия през съответната мрежа без предварително предизвестие:
1. за предотвратяване на непосредствена опасност за здравето и сигурността на хора или съоръжения;
2. при повреди в електрическите мрежи и съоръжения по независещи от електроенергийното предприятие причини;
Последна промяна от vlax на съб дек 28, 2024 5:22 pm, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
Нафтата беше 8ст. на пункта и 8,5ст. доставена от Топливо. Нещо като "течни пелети". Това до края на 70-те.
MamaMy - майстор
Лично аз влачех шейна с по две туби през ден. Цената на пункт само за битова нафта беше 6 ст. Сега ви се струва евтино, но майка вземаше 88лв заплата, а татко взимаше 150. Изплащаха и апартамента. Тогава нямаше дизелови автомобили. Бензина нямам спомени колко струваше защото съм бил на 9-10 години. За училище ми даваха доста пари. 20ст. на ден. Малката боза струваше 6ст, а правоъгълна баничка 14ст. Принцеса с кашкавал-23ст. Сандвич заводски с шунка, краве масло и две филии хляб беше супер скъп 54ст. Имаше и разни тригуни, еклери, мелчета, ореховки, няколко вида пасти и пирожки, но цените на всички не ги помня. Само на нещата които съм плащал често. Примерно хляб България беше 40ст. Всичко това го пиша за да сметнете колко е струвало отоплението.
hidrazin - майстор
съб дек 28, 2024 6:30 pmMamaMy написа:
Цената на пункт само за битова нафта беше 6 ст.
Това коя година е било? :?
MamaMy - майстор
Така като се замисля е около 80'. Знам, че ми оставяха 5лв на цяло. Аз учех след обяд. Сутринта купувах нафта, хляб и си взимах 20ст за училище. На масата оставях 2 лв. Някой път тарикатеех. Вземах по-малко нафта в едната туба. Оправдавах се, че ми е станало студено, а е свършила в печката докато съм си учел и съм си отлял. Дори се е случвало да го правя пред нашие няколко пъти. После бръмчах из училище с някое ново "сирийче". А за компенсация сутрин не палех печката, а разгрявах на пързалката.

ПП Тази нафта беше само за отопление. Мисля, че е била на половин цена, но не съм 100% сигурен. То на повечето бензиностанции даже нямаше колонки за дизел. С баща ми много пъти съм ходил докато е зареждал автобуса на ведомствената, но там пък нямаше цени.
hidrazin - майстор
съб дек 28, 2024 7:20 pmMamaMy написа:
Така като се замисля е около 80'.
Газьол-а (нафтата за отопление или по-друго му - червената нафта) през 1978г е 9,8ст
През ноември 1979г излиза "Постановление 50" с което вече газьолът става 24 стинки.
Тази цена се запазва до към края на 1985-та и после става 32 стинки ...
Пак тогава, в края на 1985-та тока за бита от 3,2ст става 4,5 стинки за дневна тарифа а нощната скача от 1 на 2 стинки.

Тема "ЕКО-то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: