Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
chapara - майстор
Да уточним че въпроса е подвеждащ в случая. Снимката е на бетон без азбест/после етернит. Правени са преграждания и явно има етернит.
Ето това е дупката от банята към килера. Искахме да сложим пералня в килера. Все още не е пробита другата плоскост след стиропора откъм килера. Нямам обяснение защо му е било на някого да изолира между килера и банята.
Изображение Изображение
Тръбите в банята са ръждясали и са за смяна, тоест ще трябва да се разбива около тях и част от стени, където влизат. Не знам и там дали няма да има азбест. Не бият на кухо, както тази стена- сандвич със стиропора.
Изображение

Много благодаря на всички, които ми отговориха без излишни подигравки.
bigdragon - майстор
За етернита тръгнахме от тук:
съб дек 28, 2024 3:21 amMenta123 написа:
...
След още ровене в интернет, съм убедена, че е етернит. По-лошото е, че се проби изход от банята към килер през стена, която също вече съм убедена, че е етернит. Стената е от две плоскости със стиропор помежду.
Само че от последните снимки не ми се струва да е етернит..,
а стиропор измазан с мазилка.
Но щом като "След още ровене в интернет, съм убедена, че е етернит"...
kozl - майстор
Много пъти снимките ме насочват погрешно.
И аз гледайки снимките не разпознавам етернит при EPS -а.
А може би пак грешна преценка :?

А дали това не запълнен канал, предвиден за вертикален щранг :?
miroki - майстор
Етернита изглежда така.
Изображение
bigdragon написа:
За етернита тръгнахме от тук:
съб дек 28, 2024 3:21 amMenta123 написа:
...
След още ровене в интернет, съм убедена, че е етернит. По-лошото е, че се проби изход от банята към килер през стена, която също вече съм убедена, че е етернит. Стената е от две плоскости със стиропор помежду.
Само че от последните снимки не ми се струва да е етернит..,
а стиропор измазан с мазилка.
Но щом като "След още ровене в интернет, съм убедена, че е етернит"...
Бях намерила точно темата тук с снимката, която Мироки е дал горе, и ми се стори 1 към 1.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 29, 2024 12:30 pmMenta123 написа:
Ето това е дупката от банята към килера. Искахме да сложим пералня в килера. Все още не е пробита другата плоскост след стиропора откъм килера. Нямам обяснение защо му е било на някого да изолира между килера и банята.
.
Стиропорът е лек пълнеж, звуко и топлоизолация. Съвсем на място ми се вижда в стена между баня и килер.

Както сте започнали, съвсем спокойно и безопасно можете да махнете неважните, неносещи елементи и да си прекроите помещенията според нуждите. Само спазвайте мокро върху мокро помещение. И не пипайте комините!!! :-)
chapara - майстор
нед дек 29, 2024 1:27 pmkozl написа:

А дали това не е запълнен канал, предвиден за вертикален щранг :?
Точно такъв е👍 и със сигурност е действащ. А помещенията се ползват от него. Помещенията са (не килер) мокро и баня. Врата не е имало никога. Прекрояването в ЕПК не е препоръчително, меко казано и се води самоправство ако има премахване на стени. Те са Общи части на сградата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 29, 2024 4:22 pmchapara написа:
...Прекрояването в ЕПК не е препоръчително, меко казано...

Сериозен въпрос
С какво прекрояването в ЕПК е по-особено? В какъв смисъл използваш "в ЕПК"?
chapara - майстор
За това Кака, за това!
Вземи се в ръце, приятелски го казвам.

Виж на следваща страница.
Последна промяна от chapara на нед дек 29, 2024 5:03 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Това азбест ли е в стената?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: