• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Да.
Около уредчето нищо не съм пипал.
hidrazin - майстор
О.К. Нали имаш едно на ум че с тоя голям кондензатор и без товар регулиране на напрежението ще е ... някога. :)
:partyman:
hidrazin - майстор
нед дек 29, 2024 3:28 pmgogo7777 написа:
Не разбрах :?
Ако при извадени електроди искаш предварително да нагласиш напрежението...
Примерно е било 20V и искаш да го регулираш на ... 10 волта.
Ще въртиш регулатора на на напрежение надолу но на волтметъра ще показва пак 20 волта.
Просто вече нареден кондензатор няма да има кой да го разреди. Особено пък 50 000 uF ...
Само леко неудобство.
gogo7777 - майстор
Ааааа това ли било. Няма проблем. На всяко зареждане на ваната ще има регулиране. Детайлите нито анодите са винаги еднакви.

Ами 50000 щото нали на всеки 10А трябват 10000мф.
kozl - майстор
нед дек 29, 2024 1:52 pmgogo7777 написа:
Операцията приключи. Инплантирах кондензатори 50000мф между изправителя и минуса. Показанията на дисплея се стабилизираха.....чат пат се менят с 1-2 десети, което е повече от достатъчно. Напрежението скочи почти два пъти.

Иванов, искаше ми се да пробвам и твоята идея, но ме домързя :wink:

Благодаря на всички включили се.

А може ли да се регулира напрежението с фазовия регулатор и при ниски мощности и ако да пак ли са стабилни показанията?
gogo7777 - майстор
Да, всичко е ок. Сега ще ти снимам
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
20241229_173418.jpg
Прикачен файл:
20241229_173448.jpg
Прикачен файл:
20241229_173517.jpg
Прикачен файл:
20241229_173540.jpg
Прикачен файл:
20241229_173609.jpg
MamaMy - майстор
Според мен цялата тази постановка трябваше да се организира по друг начин. На трафа има достатъчно място, а и е удобно, да се врътнат с тънка жица толкова намотки колкото е оригиналната вторична (това почти е направено). Може и половината, но след това изправителя трябва да е грец. След това с нормален кондезатор 1000мф се филтрира напрежението и се подава на входа за измерване. През стабилизатор за 12волта се захранва уреда. Минусите на двата изправителя се обединяват след диодите. В мощната част се монтира шунта. Успоредно на него се слага як кондензатор 3000 до 5000мф. Така в мощната верига си се запазва пулсиращото напрежение, а уреда мери аналогично филтрирано. Когато се натовари мощната част до толкова, че да кляка трафа, това ще оказва влияние и на другата намотка. Регулировката ще се отразява и на двете напрежения. За филтрациите на токоизмерващия кръг спокойно може да се ползва и много голям кондензатор. Шунта е достатъчно нискоомен за да го разрежда навреме и да не дава закъснение в показанията.
kozl - майстор
Гога,
Ти още в първия си пост си имал решението на твоите нужди :)
нед дек 29, 2024 1:52 pmgogo7777 написа:
Операцията приключи. Инплантирах кондензатори 50000мф между изправителя и минуса. Показанията на дисплея се стабилизираха.....чат пат се менят с 1-2 десети, което е повече от достатъчно. Напрежението скочи почти два пъти.

Иванов, искаше ми се да пробвам и твоята идея, но ме домързя :wink:
Това, че те домързя - поставя в загадка изложените тези в темата.
Но пък каво от това, след като по въпроса ти вече има решение :partyman:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

Тема "Цифров волт/ампер метър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: