Всичко за дърводелството
shotik - майстор
Попитаха ме дали мога да ремонтирам 6 стола,краката им са се разклатили.Виждал съм ги много пъти,сядал съм ,но не съм обърнал внимание за да ги запомня.
Поне на 30 години са и тогава се е ползвало туткал,казеиново лепило и др,но сега лепилата са нови и различни,а аз скоро не съм работил това.
Какво твърдо лепило да ползвам за залепване отново на краката,предпочитам да е в туби като силикон,има едно жълто монтажно лепило,но незнам дали ще е достатъчно здраво като стегне.
Чакам съвети ,до две седмици трябва да съм избрал.
shadowman - майстор
Сега повече се лепи с Ц 400 (аз ползвам производство на Вектор и доста бях изненадан когато залепих две ПДЧ-та и не можах да ги разлепя), има ги в малки развасовки. А за да хване лепилото както трябва стола трябва да се разглоби и да се почистят детайлите които ще се лепят.
masterval - майстор
Ако можеш да ги "разталпиш" въобще, след почистване ги залепи с епоксидна смола.
griffin - майстор
Както са казали колегите епоксидна смола или лепило за дърво, ползвал съм такова Момент на хенкел мисля, ако имаш по голяма фуга за запълване добави дървени стружки към лепилото иначе без.

Правих едно конче на малката по тая технология с пълнител, останах учуден колко тормоз може да удържи една сглобка.
shotik - майстор
Днес намерих време да се поразходя по кварталните магазини продаващи лепила.
Бяха ми показани лепила на Хенкел-туби с надписи Момент-нормал,експрес и супер,лепило за дърво на Лакпром и епоксидна смола.Разфасофки по 0.75 л ,цени от 8.50 до 11.80 за лепилата и кутия метална смола за 14 лв.
През следващата седмица ще купя и ще работя,засега още няколко дни на размисъл.
Илиян Илиев™ - майстор
Аз преди десетина година ремонтирах едни столове по малко по-друг начин. Разпробих дупки в краката на столовете точно в центъра на пречките(тези дето са напречно на краката за устойчивост). След това навих винтове за дърво, а на главите сложих пластмасови капачки от тези дето са си за скриване на винтове. Лепило сложих също, но с винтовете просто се подсигурих.

Столовете и до днес не са мръднали. Единствения минус е, че са добавени капачките, но при подбиране на подходящ цвят не се набиват на очи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Епоксидна смола е неподходяща!
За твърди неподвижни връзки е и при употребата на стол ще се спука.
При свързване се свива и не прави плътна връзка
Канцерогенна е, неподходяща за постоянна употреба на закрито.
При условие, че навсякъде има лепило за дърво (всичко Ц над 200), евтино е и леко за работа, не разбирам стремежа ВИ към епоксидна смола. Моля някой да ми обясни, какво пропускам.
shadowman - майстор
Подсигуряването с винт е хубаво нещо стига да е сложен на нужното място щото понякога се навиват в някоя фуга и нищо не става.
shotik - майстор
n_a,благодаря ,че се включи в отговорите!
Преди години съм работил с казеиново и карбамидно лепило и за тях знаех ,че са за тази работа и са твърди.За новите лепила ,които се продават в момента нямам инфо и затова запитах,защото не ги знам дали са подходящи за точно този ремонт.
Колкото до смолата ,знам че е твърдо лепило,незнаех че се свива и че може да се спука,но пък така се получи добро допитване и насочването ми към лепилата на Хенкел.
Благодаря на всички!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разрешавам ти, тук, в тази тема, да ме светнеш за казеиновото и карбамидното... аз си бех фен на туткаля, докато го имаше.

Тема "Ремонт на стол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: